Új hozzászólás Aktív témák

  • #01758976

    törölt tag

    Meglett a fejesem, köszönöm a topiknak. Utoljára fejhallgató alsós koromban volt a fejemen, mikor a könyvtárba megjött az első csehszlovák lemezjátszó, meg egy videoton pvc fejes. Ennyi a tapasztalat. Viszont olvastam sokat, itt, máshol még kinevetett oldalakat is. Kialakult bennem egy kép, nyitott, körül ölelő, gyönyörűen muzsikáló, szép részletes, örömteli fejesről. Lehetőleg olyan, hogy a házban mozoghassak vele, de ha nagyon betalál a fejes és nincs hozzá 100k-igmobil usb dac/amp, lehet fix egy csövessel. Elméleti versenyzőim. Beyer, planárok, ath, de pislákolt a remény pár senni felé is. Boltba be. Itt ath-k és sennik, voltak amik engem érdekeltek. Laptop és telefon volt nálam. Kezdés a leggyengébbnek gondolt hd 599-el. Jézus. Ez baromi szar, ez moslék. Hibás lehet a fejes, még két sennheisert kipróbálok. Kérek egy denon da10-et, hátha lesz itt zene. Nincs, de van valami fiio, rákötöm, nem tudtam mi van, de zene nincs. Ok, szenny heiser a picsába. A három darabért nem adnék három ezret. Kérek egy ath 900-at, zárt van csak. Itt már mozog valami, ilyet nem lehet leírni, de Beethoven már majdnem elviselhető. Adtam neki dinamikus mezőségit és szászcsávásit. Lesújtó. Laptopról, telefonról, fiio lejátszóról mp3-ban és flac-ban is. Mindenhogy. Grado-Akg, dettó. Planárban maradt a remény! Másik boltban elmondom miket tapasztaltam mikkel. És miket szeretnék.

    - Értem, ezt próbálja ki.

    Olyan nyaklevest kaptam, mint annak a rendje. Telefonról mp3-ban. Etetek vele egy csávási keservest, ha ott jó, mindenhol jó. Nem kifejezetten az ízlésem a hangja, de az eddig említett fejesek 0, akkor ez 3 fölé. Nálam ez a dinamika már a jó ízlés határa fölé megy, picit harsány, de az letételiségen valahogy csak vissza foghatok.(?) Jön egy planár, komoly erősítővel, flac-ban. Hidegen hagy, ez nálam hármas, de inkább alá. Beyer vonal, németes, hangok vannak, lélek nincs. A saját zeneszerzőik sem jók rajtuk. Talán csak Handel, de őt meg nem szeretem. Jut eszembe, ez jó hasonlat, Beyer-Handel, de én Beethoven-t kerestem. Kettes.

    Játék.Ha eddig elolvastad, és van kedved, tippeld meg melyiket rendeltem meg, melyikkel kötöttem elfogadható kompromisszumot? Ha eltalálod, és lesz pénzed ihatsz egy sört. :)

Új hozzászólás Aktív témák