Új hozzászólás Aktív témák

  • lcee79

    őstag

    Hi!

    Nagy keresgélésemnek és kérdezősködéseimnek meg lett az eredménye tegnap :)
    Elmentem pécsre és meg is vettem végül egy fejhallgatót :)
    Elsőre meghallgattam az M40x-et, gondoltam ok, majd a következő után kiderül, hogy mi a különbség, akkor nem gondoltam annyira rossznak se meg jónak se...
    Aztán jött a beyedynamic dt770 a jelentősen nagyobb fejpárnáival (netes képekről szerintem ez nem jön át :) )
    Meghallgattam és csak annyit mondtam "uhh az előbbi sz@r volt" :) mondjuk hogy meg se közelítette a beyer szintjét, pedig az m40x se egy olcsó fejhallgató.
    Azután már az m50x-et meg se hallgattam :)
    Jött egy AKG K240-amiről nem is tudtam semmit, de meglepően jól "hangzott" :) (ugyanannyi pénzért pl sokkal jobban mint az audio technika, legalábbis nekem)
    De kissé halkabb volt (legalább negyed fordulattal feljebb kellett csavarni a potit, hogy ugyanaz legyen a hangerő :) )
    aztán hallgattam egy K612-t ami nagyon szép volt, meg akkor lett kibontva, és új meg minden, de sajnos a mélyek abból tényleg hiányoztak a többihez képest.

    Tudom, hogy vadonat újonnan a dobozból kivéve nem úgy szólnak feltétlenül, ahogy később, de azért jobb hiján kénytelen az ember mégiscsak az alapján dönteni amit akkor produkál :)

    Aztán hallgattam még egy AKG K181-es dj fejhllagatót, ami elsőre nem egy nagy kényelem, de talán meg lehetne szokni, és jó hangja van, plusz dj felhasználásra lehet mono-stereo váltani, meg bassus kiemelés is van, ha nem lenne elég alapból, de szerintem úgy se volt kevés :)
    Aztán meghallgattam a dj-knél etalonnak számító sennheiser hd 25-öst. és akkor jött a bang... (pedig első ránézésre az akg-k és a beyerynamic után az hogy ez egy kis gagyi valaminek tűnik :) de később rá kellett jönnöm, hogy ez funkcionális )
    Az pont úgy szólt ahogy kellett, le is kellett venni a hangerőt a többihez képest, mert mindegyiktől hangosabb volt :) Szerintem az vetekedett a dt770-el, csak ebben icioicivel kevesebb mély volt, de pont jó. Szóval tanakodtam is cserélgettem a dt770-et és a hd 25-öt, és végül miután tapasztalt dj-k/eladók is inkább azt ajánlották, plusz az elnyűhetetlenséget kihangsúlyozva, meg hogy ezt még senki sem vitte vissza stb...
    A sennheisert vettem meg (annak ellenére hogy ez volt tuladjonképpen a legdrágább, és az eredeti elképzelésemnek kb a duplája volt :) 52.500)
    De nem bántam meg.
    Amúgy számomra érdekesség, hogy pl ha csak magában felveszem már elég jól leszigeteli a külvilágot, és a zene is alighogy hallatszik ki belőle (ez előny ha éjszaka nem akarok mindenkit felkelteni :) a sony pl úgy szólt kívül is hogy lehetett hallani egy szobával arrébb is :) )
    A kábele nem túl hosszú, de elvileg az is jól bírja a strapát, és 90 fokban meghajlított a vége, amitől kevésbé törik meg keverőkben, főleg ha felülről kell bedugni.
    Szóval nem véletlenül használja ennyi dj ezt a tipust, el van ez találva :)

    Köszi a segítséget!

    (Ha 2-t vehettem volna, akkor még egy beyyerdynamicot is vettem volna mellé :) )

    [ Szerkesztve ]

    https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

Új hozzászólás Aktív témák