Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz darvinya #49058 üzenetére

    "2db 3 PIN(TRS) kell csatlakoznia a sz.audio kimenet+sz.mikrofon bemenet(2db 3 PIN-es aljzat)."

    Stimmel. Papíron ez 6 szál. Mit nem értesz?

    "Ennek a végek mennek fülhallgatóhoz/mikrofonok-hoz."

    Papírforma szerint így kéne lennie. Majd mindjárt megmutatom, mert szétszedtem, hogy nem így van... (lásd lejjebb a képet!)

    "2db 3 PIN-eshez adtak 1db 4PIN(TRRS) közösítőt, ami 4 PIN-es aljzathoz való."

    Egyet adtak, egyet korábban én vettem, ezért van most kettő, amint írtam is. Ezzel, minthogy ugye 4 pin van csupán a 6 helyett a mic. meg lesz nyirbálva, egy csatorna kiesik, plusz egy jelföld is (Mindjárt visszatérünk rá, hogy a signal ground, miért nem test, hanem gnd, ha akarod, de az bizony GND!)

    Az ott egy mono jack aljzat, két szállal:

    Kipróbálni nem tudom a mikrofont most külön, mert csak a telón van mono bemenet, de a kábelen lévő dugóban már össze van kötve a két csatorna. Tehát egy szál felszabadult, 5-ös kábel elég... lenne... de ez két hármas, nem fonva, mert külön szigetelésben mennek.

    Emígy:

    3 szál jön be, jobb, bal, gnd, gnd megy tovább és a jobb, plusz kettő jön végig a mic kábelben, a harmadik el van csípve.

    Szabvány elnevezések:

    Mint hogy az angol L, R (left, right) egyértelmű, a GND nem, így az látom magyarázatra szorul. Signal ground, jelföld. Nem, nem jeltest, nem test. Otrombább magyar félre fordítás nem sok van. A szabvány nem ír le külön jelföld jelölést, így minden földpont gnd!

Új hozzászólás Aktív témák