Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz donpe #4084 üzenetére

    Tegnap este visszakötöttem a 770-et a Xonar DG-re, beállítottam a 32 ohm-os impedanciának megfelelően, és ledöbbentem. A mélyen elsősorban. Egyáltalán nincs mélykiemelése így. Sőt én kissé mélyközéphiányosnak is érzem. Viszont ami van mély, az sokkal gyorsabb, feszesebb.
    A vicc az, hogy Mahler egy szimfóniájában ahol összecsapják a cintányért, az is sokkal gyorsabban lecseng (így végre olyan gyors, mint hangfalon, amit ugyancsak a dynaco-ra kötök). De a legjobban egyik Bach hegedűverseny bőgőjén döbbentem le.
    Ennek ellenére nem mondanám, hogy így jobb, mint külön rákötve a Dynaco-ra. Olyan érzés, mint amikor az ember nyugodt hangú állóhangfalakról kis monitorhangfalakra vált, csak épp ez jó mélyre lemegy. Viszont rettentő steril a hang, a hosszú távú hallgathatósága nem a legjobb. Mélysúlyosságnak nyoma sincs így, ez biztos. Ha a hangosabb kimenetre állítom a kártyát (azaz >64 ohm -ra), akkor már jobban hasonlít az eddig megszokott (külön erősítőre kötött) hangképre. Szóval rettentő erősítésfüggő a 770 hangja. Valószínűleg egyébként így simán a hangkártyára kötve állok közelebb a valósághoz (a fejhallgató valós hangjához mindenképp), de így sokkal inkább fejhallgatós a hangja, mint hangfalos. Precízebb, részletezőbb hang, de kevésbé szerethető. Ennek ellenére most ezzel edzem a fülem.
    Komolyzenére amúgy így sokkal inkább alkalmas, mint könnyűre. Csak Sony felvételt nem szabad berakni... ;]

Új hozzászólás Aktív témák