Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Mezga Aladár #38506 üzenetére

    Ha erről szól a hi-fi, akkor én nem foglalkoztam vele eddig sem, és ezután sem igazán szeretnék. A fényképezésnél sem arról szól már régen a történet, hogy mennyire tudja visszaadni a valóságot, mert ez csak egy technológiai korlát, azoknak a kutatóknak és fejlesztőknek a dolga, akik az eszközök készítésével foglalkoznak. Az a lényeg, hogy a technológiával mit tud alkotni egy olyan ember, akinek van tehetsége, képzelőereje és ki tud fejezni megfelelő dolgokat vele.
    Zenében is tök felesleges szerintem az eredeti visszaadásáról beszélni, mivel a legtöbb stílusban a felvételek nem egy élő eseményen készülnek, hanem szólamonként, hangszerenként felvéve egy süketszobában, amit utána egy technikus rak össze úgy, hogy az valósnak tűnjön, legyen térhatása, megfelelő legyen a dinamika, stb. Ez a stúdiómunka manapság már kb olyan fontos, mint maga a zenész, aki feljátssza a dallamokat, ahogy a fotózásnál is a közízlés szerint szép képek esetében az utómunkán nagy hangsúly van.

    Nekem a zenében nem csak az a fontos, hogy a lehető legpontosabban adja vissza a hangszer hangját (eleve ahogy Bodz írja, egy digitálisan torzított elektromos gitárnak mi az eredeti hangja?), hanem hogy élvezetes összhatás legyen, kellemes legyen hallgatni, kikapcsoljon, szórakoztasson. :R

    kenny123: A hangerőszabályzás nem szokott működni, mert nincsen szoftveresen lekezelve a rendszer szintjén, ahogy iOS-nél. Elvileg droidra vannak olyan appok, amivel fel tudod programozni a plusz két gombot, hogy mit csináljon, de ez vagy működik, vagy nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák