Új hozzászólás Aktív témák

  • assemble

    addikt

    Sziasztok!

    Ujonnan van nekem egy mostanaban megjelent hordozhato zenelejatszom (PonoPlayer), ami kepes balanced kimenetre, es sokan erosen javasoljak balanced kabeles fules hasznalatat melle.
    Ami miatt egyedi megoldas, hogy mivel egy sima hordozhato lejatszorol van szo, nem XLR csatlakozokon nyomja ki a balanced kimenetet, hanem a ket sima jack csatlakozon.
    Itt van egy kapcsolasi rajz hozza a Pono Balanced Cables.pdf doksiban.
    Van nehany bolt kulfoldon, amelyik arul mar kesz kabeleket a cucchoz: [link] [link]
    A legtobb bolt amit arul, az vagy XLR-re alakitja a kimenetet (amit igy olyan csatlakozos fulesre ra lehet dugni), vagy kozvetlenul HPSC csatlakozos Sennheiser fejesek kabelere (amilyen peldaul a HD650, HD600, HD414, HD25sp, HD265, HD580).

    Szoval adott a fenti szituacio, es 2 kerdesem van melle:

    Van itt valakinek balanced csatlakozos fulese, amivel esetleg ki tudnam probalni a lejatszot? Persze az XLR - 2 jack atalakitast valahogy meg kene oldani melle, nem tudom vannak-e valakinel ehhez megfelelo atalakitok esetleg.

    A masik: nekem jelenleg egy HD595 van, aminek bar cserelheto a kabele, nem olyan csatlakozoja van, mint a fenti fuleseknek, mas fajta kabel kell hozza. Szoval a kerdes itt 2 reszbol all: vajon a HD595 van-e olyan jo, hogy megerje foglalkozni balanced kabel kerdesevel hozza (vagy ide azert tenyleg kene mar egy HD600/650? - ezek persze nem olcso dolgok manapsag), es ha igen, megoldhato lenne-e a fentiekhez passzolo kabel kivitelezese (peldaul csatlakozo forrasztassal) hozza.
    Kicsit azert is vagyok bizonytalan a dologban, mert nem csak zenehallgatasra hasznalom a fulest, hanem radugom erre-arra is (sima jack-kel), es ha balanced csatlakozos lenne, onnantol ugye csak a lejatszommal tudnam hasznalni, massal csak ha a fules kabelet is cserelnem, de az valoszinuleg nem olyan egyszeru, mint az 558/598-nal, ahol egy mozdulat az egesz csere (plusz a sok cserelgetes nem is hiszem h jot tenne neki, talan egyszerubb lenne csak egy masik, olcsobb fulest hasznalni minden masra, ott ugy sem szamit annyit a hangminoseg).

    Koszi

Új hozzászólás Aktív témák