Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Ear001 #2600 üzenetére

    (#2600) Ear001: Amit mondasz, egyértelmű. Háttérárnyalata annak, amiről dudikával "vitatkoztunk". És még nagyon sok mindennel lehetne árnyalni a kényszerűen leegyszerűsítetten tárgyalt témát, ilyen értelemben például az EGY ábrázolt frekvenciagörbe akár több pozícióból végzett több mérés "átlagolásából" is összeadódhat, ergo az "EGY" mérés adott esetben akár több mérés átlaga is lehet. És a példádnál maradva: persze az autóknál is az "idealizált"/"optimalizált" lóerő/kilowatt adat jelenik meg teljesítményadatként. Ám ahogy van az általad említett "sweet spot", úgy van az általam említett "sweet point" is, és éppen arra vonatkoztatva rajzolják meg azt a(z egy) frekvenciajelleg-görbét, amit a hangsugárzó eszköz egyik lényegi (és természetesen idealizát formában közzétett, de akár több pontból vagy keringetve mért/átlagolt) paramétereként láthatunk a mérési adatok között - mondanám mindezt, ha nem félnék a félremagyarázásától :D )

    (#2606) bigmasterg: Ezt már leírtam én is, leírtam, hogy részemről ignore, tehát mondhatni nyitott kapukat döngetsz.

    (#2607) Deadzone41: Lásd mint fent, az Ear-nek adott reakciómban. Az egy mérés több (rész)mérésből is összeállhat, ez nem jelent semmit a tárgyalt téma szempontjából. Egyúttal a jobb és a bal görbét a hangdobozoknál automatikusan megadják, megmutatva ezzel, hogy az adott hangdoboz gyártási pontossága mekkora, mennyire vannak párba válogatva a hangszórói és az alkatrészei. Fejhallgatónál sajnos ritkábban látok olyan görbét, amelyik jobb és bal görbe.

    (#2609) schawo: Teljesen egyetértek a "vita" eredetét tekintve, ahol még a félig teli/félig üres pohár volt a helyzet, a "vita" későbbi folyamatában azonban ez már sajnos nem volt igaz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák