Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    Ma voltam üzletben meghallgatni amit lehet. (Media markt) Háááát... Először is a körülmények. Még aránylag szerencsém volt, mert nem volt nagy tömeg, ezáltal nagy zaj se, a tévéket se üvölttették, de a többi. Hát a többi dolog az siralmas volt. Eleve az a zene ami központilag ment a fejeseken (vittem az ipodot, de nem lehetett rádugni, központilag be voltak dugva valahol a polc alatt, volt olyan, aminek emiatt olyan rövid volt a kábele, hogy oda kellett hajolni a polc fölé. Az nem is igazán zene volt, hanem valami nyűglődés, egy ideig pl csak esett az eső, utána voltak benne zajok is. Aztán jött egy zeneszám, akkor gyorsan végig kellett próbálni azt a pár darabot, ami érdekelt, szerencsére mások nem akartak ilyesmit csinálni. A két "szám" közötti szünetben lehetett hallani egy nagyon zavaró alapzajt, volt olyan fejes, aminél kevésbé, volt olyan, amelyiknél nagyon zavaró volt és hangos. Mintha egy régi táskalemezjátszóról szólt volna a lemez alapzaja.

    Amiket meghallgattam, és megnéztem élőben (ez is fontos), az pont a nagy és a kis Momentum volt.
    Teljesen igazatok volt mindenben, a kicsinek zavaró a mélykiemelése, amúgy nem rossz szerintem, de megdöbbentett a gyenge összerakás, valahogy nem éreztem azt, hogy egy 57 ezer ft-os fülhallgató van a kezemben. Ez azért volt meglepő, mert mindig jókat írtak arról, hogy milyen jó matériából van, meg hogy össze van rakva. Van a fenét, persze a 15 ezer ft-os műanyagokhoz képest sok tekintetben jó, de nem 57 ezres kategória. A kábele játék.
    A nagyobb Momentum nem volt rossz, de 90 ezerért én sokkal többet vártam. Nem éreztem rajta az időtállóságot, lityegett-lötyögött az egész, féltem, hogy ha felteszem a fejemre, szét fog esni. A hangja oké volt, bár már ebbe lehet hogy beleszólt az is, hogy azt mondom rá csak, hogy oké, hogy valami irdatlan sehonnai forrásból szólt a zene. Így ezzel a felállással nem adnám oda érte a kb 6-7 éves régi fejhallgatómat, pedig az se egy nagy szám.

    Volt egy Sony, csak már eléggé pipa voltam, hogy hopp jött egy értelmes zeneszerű valami és akkor gyorsan szaladgáljunk végig a cuccokon, hogy nem jegyeztem meg a nevét, talán valami-R1? Az tetszett, de az se tűnt valami hűde-összerakott dolognak.

    Amiket még kipróbáltam kisebb sennheiserek, volt közöttük ami kényelmetlen volt (nem tudom milyen fejformára tervezték, talán zsiráf), nagy többségük meg se jobb se rosszabb nem volt a jelenlegi fülhallgatómnál, cserébe valami feltűnően gagyi anyagúak voltak.

    Amibe be lehetett volna dugni az ipodot, az két Bose noise cancelling fej- illetve fülhallgató volt, de azok meg pont nem érdekeltek egyáltalán, így csak az ott lévő demó programmal (képernyő, nyomógombok) meghallgattam, hogy ez milyen jó lenne nekem a repülőn, vagy a vonaton, aztán ott is hagytam az egészet.

    Nincs mese srácok ez tényleg nem lesz egyszerű, ki kell próbálni párat, nem lesz ez meg olyan hamar mint gondoltam.

    venge: hú ez nagyon szuper ötlet lenne, úgyis már nagyon régen nem találkoztunk. :)

Új hozzászólás Aktív témák