Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz RetepNyaraB #14944 üzenetére

    Nem hiszem, hogy a P5 madzagjával baj lenne. A drivere azonban állítólag az átlagosnál hajlamosabb elszállni - remélhetőleg csak az első szériáknak. "Valószínűleg minél többet hallanám annál jobban meggyőzne." Pontosan ilyen fajta. Egyébként eléggé ki van már emelve a mélye, nem kell jobban kiemelni, még az ízlésficamod kedvéért sem, további emelés már tényleg sok lenne belőle, így is kifejezetten mélytónusú.

    A Marshall Major-t szerintem félreismerted a rövid ismeretségetek alapján (én nagyon sokat hallgattam már, volt is egy ideig és szerettem). Nem a mélye sok, sőt, a legmélyei hajlamosak elfogyni, inkább középsávorientált. De a középsávja kifejezetten (fejhallgatótól szokatlanul) közvetlen, eszköztelen, természetes a maga árszintjéhez képest. Ítéleteddel ellentétben szerintem nem olyan hangja, amire bukik a nép, inkább a "bennfentesek" buknak rá - vagy azok sem, merthogy igencsak karakteres. "Antifejhallgatós" hangja van, szinte valódi teste van a hangszereinek - állítom én. A frekvenciaarányai miatt olyan a hangkaraktere, mintha a fejhallgatók többségéhez képest egy oktávval lejjeb lennének hangolva a hangszerek, de ez a középsáv testességétől és dinamikájától van, nem valamiféle mélytúltengés miatt.

    (#14947) .DLL Ezek a fogalmak adják magukat, felesleges őket magyarázni, ennek ellenére korábban már többször elmagyaráztuk őket, de már nincs kedve az embernek újra és újra regényt írni róluk - próbálj rájuk keresni. Korábbi kérdésedre vonatkozólag egyébként az az igazság, hogy a hangerőtől függően a fejhallgató is másképp szól, és a hallásod is másképp működik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák