Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz Clemi #7527 üzenetére

    Ha neked se jó a fókuszvisszajelzésed: sajnos erre nincs jó megoldás. A gondot a chip jelenti. Nekem az összes M42-es adapterem chippes, és egyik se jelezte jó helyre az élességet. Sőt, a programozható chip esetében se lehetett beállítani a microadjustment funkcióval... (a beállítási eljárás meg kész zárgyilkolás...) :)

    A vastag perem (ami meg amúgy megfelelő) az 50mm-es obiknál jelent gondot, igaz másféleképp. Az 50mm-es obikra, mint a Zeiss 50 1,8 Pancolar, nem terveztek végtelen ráhagyást. Ez azt jelenti, hogy a hőfok függés miatt, a felfestett végtelen jel után is kell lennie egy kis tartománynak, vagyis túltekerhetőnek kellene lennie. Amelyik obin nincs, az végtelenre tekerve 8-15m körül fókuszál és tovább nem. Sajnos ilyenkor az adapter egy nagyon pici macro közgyűrűként viselkedik, és lehatárolja a végtelent.

    A chippessel kapcsolatban: az újabb gépekkel, mint pl. a 7D semelyik chip nem működik együtt. Néha kiírja, hogy nem jó a kommunikáció az obi és a váz közt. Meg lassítja a sorozatot is. Valamilyen mechanikus visszajelzést nem szimulál le, így a váz kénytelen megvárni a time out-ot.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák