Új hozzászólás Aktív témák

  • csatahajós

    senior tag

    válasz shabbarulez #4967 üzenetére

    Azért bizony bizony Barcelonából is vollgtak 3.0Ghzes példányokkal ref. hűtéssel ha emlékszel rá és azt a bizonyos 3.2-es Nehalem-et sokan megkérdőjelezik, hogy nem valós órajel volt az, nem véletlen hogy kisebbre is tippelik a gyártásba kerülő első procik órajelét.

    Az hogy mim ennyire sikeres üzletileg szerintem kívülről láthatatlan, úgy értem gőzünk sincs, nem is lehet, hogy pontosan minek mennyi a kifejlesztési költsége, előűééítási fix költsége blahblah. Az egy dolog hogy mit ír a fudzilla meg a többi oldal (beleértve a hihetőbbeket is) és megint egy másik hogy mi a valóság. Nem mondom hogy K10 annyira nyereséges volt persze, de nem tudhatjuk biztosan, sőt szerintem a szerver vonalon csak most a B3asok kiadásával lesz igazn felfutása és majd azután érdemes ítélni (és ha jól emlékszem itt bizony az AMD megint eladta a procijait mielőtt legördültek volna a gyártósorról, úgy mint anno a K8as szépidőkben.
    Sajnos az AMD marketingje és kommunikációja erősen hagyott kívánnivalókat az elmúlt időben, de nyílván nem segített ezen az hogy a sajtó a TLB patchet iszonyatosan felfújta, illetve a tegnap is linkelt Intel "mutatvány" finoman szólva is gusztustalan húzás, ami megintcsak nyílván nem segített...

    Ezen felül nem azt mondtam, hogy a Nehalemmel annyi is olyan problémák lesznek mint a K10zel, csak azt hogy nem lesz valószínűleg olyan "cakewalk" nekik sem mint Core volt (amire azért a 10X akkora Intelnek is 3 év kellett, hogy lenyomja a K8ast).

    Paul Otellini: sajnos már nem emlékszem a forrásra és csak fejből "idézem" de nekem úgy rémlik hogy konkrétan a K10től féltek, mert tudták, sejtették hogy egy elég komoly technológiai dobás és hogy ők nem merték volna meglépni 65nm-en, erre szó szerint emlékszem (nyílván pont azért, mert ismerték a velejáró lehetséges buktatókat).

Új hozzászólás Aktív témák