Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Na várjunk csak... ez a CPU már régóta létezik tehát nem konkrétan ez a proci lesz az Atom ellenfele. A kupak szerint már egy bő 1 éve legyártott példányt teszteltek. Ennek ellenére persze nem rossz, viszont szvsz úgy fest hogy a konkrétan az Atom ellen fejlesztett verzió még jobb lehet.
Érdemes átolvasgatni ezt a PDF-et. Van benne még pár érdekes modell, mint pl. a 22W-os X2 3400e.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
zsolt320i
senior tag
nagyon, nagyon, nagyon jó!!!
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #5259 üzenetére
Azért meglepő hogy működőképes SRAM cellák gyártása után még három év mire processzorok lesznek belőle. Persze értem én hogy minősíteni, finomhangolni, utóellenőrizni, tartós tesztelni, stb... kell a dolgokat. De kíváncsi lennék hogy egy ilyen csúcstechnológia esetében melyik az a folyamat amit nem lehet a beleölt pénz mértékével többé-kevésbé arányosan felgyorsítani.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz #95904256 #5260 üzenetére
Szerintem az a probléma, hogy hónapokba telik mire a waferből chip lesz, max. párhuzamosítással lehetne gyorsítani a dolgon, de gondolom szükség van a korábbi eredményekre, hogy tudják merre kell továbblépni.
Meg ugye nem az a cél, hogy minél előbb gyártani tudjanak, hanem hogy minél előbb gazdaságosan tudjanak gyártani, nem csak megoldást, hanem gazdaságos és tömegtermelésben is működőképes megoldást kell találni.
Persze mindez csak rettentően laikus elmélkedés."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Madmax81
aktív tag
1956-2010 07.22 Varga László
-
shabbarulez
őstag
válasz #95904256 #5260 üzenetére
Szerintem leginkább a gyárak életciklusát nem lehet felgyorsítani, ott van a szűk keresztmetszet. A gyárak kialakítása egyre drágul, ezt a még tovább rövidülő életcilkus mellett egyre nehezebb lenne retábilisan fenntartani. Ott van pl az AMD egyik drezdai gyára amit épp most állítanak át és e miatt kiesik a termelésből közel egy évig. Ez komoly bevétel kieséssel jár és e mellett az átállás jelentős költségeit is rá kell költeni. Később amikor ez a gyár termelni kezd, ki kell tudnia gazdálkodni ezeket a többlet költségeket és ha erre egyre rövidebb idő áll rendelkezésére, a gazdaságosság egyre kevésbé valószínű. A másik lehetőség gyorsított tempóban gyárakat építeni, de ezt megint nehéz tőkével bírni és a rövidülő életciklus alatt a megtérülés is egyre kétségesebb. Az egyetlen jó megoldás egy generáció átugrása, kérdés ennek mennyire lenne realítása. A 22nm bevezetése egyébként körülményes és drága lesz, hisz a nagy félvezető gyártók nagy valószínűséggel ennél a gyártástechnológiánál fognak 450mm-es ostyákra átállni.
-
slett27
addikt
Itt valami történik.. Nem rég, talán egy hónapja még 4.16-on volt. Ennyi idő alatt ez most jónak számít vagy közepes vagy milyen?
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Oliverda
félisten
Before Intel’s big show, AMD launches an attack
"The upcoming 45nm processor, code-named Shanghai, is already in production, and Allen said it was meeting or exceeding the company’s targets for frequency, yield and schedule. AMD will ship 45nm server processors to OEMs in the fourth quarter of this year, “closely followed” by client chips."
Remélhetőleg ez októbert jelent...
-
Madmax81
aktív tag
válasz slett27 #5264 üzenetére
]A részvény piac naponta változik volt már jobb nézd meg az Intel részvényeit ott is néha 5-15 % -os az ingadozás ,Vagy az Apple részvényeit 175 ről leestek 150 re 1 hét alatt .
Ebből nem lehet messzemenő dolgokat levonni , az Amd -nek most azért megy jól részvény terén mert bejelentett egy rakás terméket fejlesztést ( 23 százalékkal gyorsabb a HyperTransport 3.1 ,Üzleti Phenomok és Athlonok az AMD-től ,Radeon HD 4600-as család ,AMD Athlon 64 2000+
Talán ettől kicsit máshogy látszik a cég jövője , De ha pár százalék emelkedésnek örülni kellene akkor most sirjunk mert megint esik a részvényeik ára , az Intel is izguljon mert náluk is lefelé ivel az árfolyam ??[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
rybank
senior tag
a
phenom 9650 - 39.000
9750 - 34.100
9550 - 28.500
meiket érné meg legjobban megvenni ennyi pénzért? -
Oliverda
félisten
...és még van aki nem szereti a Fudzilla-t.
(Mondjuk azért egy jobb fényképezőt vehettek volna. )
-
Oliverda
félisten
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #5274 üzenetére
"Deneb is a blue-white colored star." - oohh óó, erre az egyre nem gondoltak AMD-ék
De azért nem semmi hogy az x legfényesebb égitest közül kb ez van a legmesszebb és még így is 19. az össz rangsorban.
Most akkor kéne valami green-black verziót találni...
[ Szerkesztve ]
-
ricsy888
senior tag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy új proci vételén, mert a mostani X2 4000+ G1 2,8Ghz-en kevésnek bizonyult a VGA-mhoz.
Egy X3 8450-et néztem ki. Kérdésem az lenne, hogy kb. milyen órajelet képesek ezek elérni?
Lapot nem szeretnék egyenlőre cserélni, maradna a Gigabyte GA-MA69G-S3H. ( max. FSB olyan 260 körül van a lapnak)
Megéri egyátalán cserélni? Vannak/lesznek olyan programok a közeljövőben amik használnák a 3 magot?[ Szerkesztve ]
-
ricsy888
senior tag
válasz VaniliásRönk #5278 üzenetére
Ez jó hír. Viszont még mindig nem tudom, hogy megéri -e cserélni, milyen órajeleket lehet elérni egy ilyen X3 Phenommal
Szerk: Szóval azt mondod érdemes megvárni a 45nm-es Phenomokat.
Bár az elején biztos drágák lesznek és nekem csak 20k-m lenne a procira.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
Raymond
félisten
Ketmagos 65nm Phenom-ok a geizhals.at keresojeben: [link]
Phenom X2 GE-6400, GE-6500 es GE-6600
Sima X4 chipek letiltott ket maggal es 1.6Ghz HT-vel.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Oliverda
félisten
AMD moves one step closer to building in Malta (NY)
New Black Editions: 9950 Goes 125W
Úgy látszik hogy csak működik az a bizonyos Continuous Transistor Improvement (CTI). Mostmár jöhet a 2.7-es 140W-os Phenom X4 10050.
[ Szerkesztve ]
-
-
Oliverda
félisten
válasz VaniliásRönk #5288 üzenetére
3250Mz-re gondoltál?
-
Raymond
félisten
LoLerCoaStEr: [link]
-
csatahajós
senior tag
válasz Raymond #5291 üzenetére
Updatelték a linket Raymond postjában. SZóval ha a 4.0Ghz nem is hangzik valósnak, a Phenom FX létezésére elég meggyőzőek a logok meg a táblázat, persze lehet ilyet photoshoppolni is nem mondom.
Amúgy az Athlon X2 6500+ nem véletlen 3.3Ghz-es? Van eről hivatlaos info? (akárhogy is, nem semmi hogy a már csonttá rágott K8ból még kihoztak egy még gyorsabbat ... én már a 6000+ -ról is azt hittem hogy na ez aztán tényleg az utolsó...
Meg kérdés pl hogy a 6500+ Brisbane vagy Windsor-e? Mert ha ez is még 90nm-es (amit nem nagyon hiszek) akkor ez maga a csoda kb.
-
Raymond
félisten
válasz csatahajós #5293 üzenetére
90nm X2-ket mar nem gyartanak regen. Amit meg latsz az uzletekben az csak a meglevo keszletek.
-
Sweet Lou 6
addikt
Válaszok: [link]
sweetlou6.wordpress.com
-
Cagm^c
tag
válasz Sweet Lou 6 #5296 üzenetére
A link tanulsága szerint 90nm-es lenne a 6500+. Én ezt kizártnak tartom.
6500+, 65nm, 89W, 3??0MHz, 1MB L2 lesz szerintem -
Oliverda
félisten
válasz Sweet Lou 6 #5296 üzenetére
Akkor vagy elírás vagy még tényleg Windsor magos az a 6500+.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest