Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz Oliverda #5100 üzenetére
Mndjuk reménykedjünk mert fudis. Az biztos, hogy az amd-től ez baki lenne. Nem is kicsi. Na majd meglátjuk. Én inkább hiszek majd valami hivatalos forrásnak. Ha így is lenne akkor miért köhögné el az amd? A hd4800 szériáról se lehetett jóformán semmit tudni míg ki nem jött. Szóval baki lenne ez az amd-től. Föleg, hogy at intel a penrynnel lukra futtat mindenkit. Nem szeretnék csalódni, na!
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
band1103
őstag
Na igen. Majd ha kijön minden kiderül. Én meg azt olvastam legutóbb az IPon-on hogy teljesen compatibilis lesz. Az am3-ast majd lehet használlni a megfelelő TDP-s am2+-os lapokban csak max nem lesz kihasznállva, ill. az am2+-os cpu-k meg lehet majd használlni az am3-as lapokban. Legalább is az IPon szerint. A memvezérlő ugy is a cpu-ban van ezért nem látom én sem értelmét annak hogy incompatibilisek legyenek.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Andre1234
aktív tag
SZeretném megkérdezni h miért alakultak ki ezek a csíkszélesség lépőcsők?
130nm->90nm->65nm->45nm->32nm->22nm
Számomra kilóg a sorból az AMD-ATI 55nm-es csíkszélessége.
A félvezetőknek a valamely fizikai tulajdonsága szabja meg a lépcsőket?Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
törölt tag
válasz Andre1234 #5104 üzenetére
Annyit tudok mondani hogy többféle technológiai korlát akadályozza ennek a gyártási csíkszélességnek a csökkentését. A következő lépcsőfoknak mérete / értéke mindig egy fejlesztés vagy inkább több részfejlesztés eredménye. Ezeket az értékek úgy választják meg, amit a legújabb technológiával biztonságosan lehessen gyártani. Aztán persze rengeteg idő mire sorozatgyártásra alkalmas gépek lesznek belőle. Lehet hogy addigra a kutatólaboratóriumokban még 1-2 lépcsővel előbbre járnak. Szóval biztos hogy nem úgy jönnk ki ezek az értékek hogy a hasukra csapnak vagy valamiféle matematikai képletből...
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Sandormaster
aktív tag
Sziasztok, reményteljesen olvasgattam a híreket hónapokkal ezelőtt a 45nm-es amd cpu-król, hogy haladnak vele, de mostanában elég nagy a csönd. Mivel nekem nem lenne szükségem sok magra és amd barátja is vok, ezért egy 2magos 45nm-es cpu-t szeretnék
Pár hsz.-el ezelőtt olvastam hogy ez lesz talán a "Regor" mag?! Mikor jönnek végre ki egyáltalán a 45nm-es denebek meg shanghaiok Jó lenne vmi bizakodásra okot adó tesztet látni Most gdolkodtam rajta ha vki pl inkább játékra használja a gépet és amd-t szeretne akkor még mindig X2-es 6000+ és 6400+ ok és társaik jöhetnek csak szóba? -
Raymond
félisten
válasz Sandormaster #5107 üzenetére
Eloszor a neygmagosok jonnek, ha minden sikerul akkor ev vege fele. A ketmagosok majd jovore. Ugyhogy meg raersz
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Sandormaster
aktív tag
válasz Raymond #5108 üzenetére
Éreztem sajnos hogy így eltolódik
De ahogy nézem "kisebb" X2-es is el lehet érni jó megahertzeket, most látom VaniliásRönk adatlapján se rossz az az eredmény az 5000+ -tól
Amúgy szerintetek nem gáz hogy az AMD ilyen eltolódásban van az intellhez képest
Remélem felhasználó barát árakkal és a rajongói táborral még feljöhetnek Bár tartok tőle hogy ha a 45nm nem hozza a kellő eredményeket akkor ez a késleltetéses spirál tovább fokozódik[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Sandormaster #5109 üzenetére
Huh, szerintem az ilyen sok tuzrevalot tartalmazo hozzaszolastokat inkabb mellozuk
-
Raymond
félisten
Ugy latszik van meg mit leirni az ATI cuccok felvasarolt ertekebol:
[link]"The Company’s estimate is that the goodwill and intangible asset impairment charges will be approximately $880 million."
-
Sandormaster
aktív tag
Jó lesz ez, én érzem az erőt az AMD/ATI-ban
Csak azok a fránya 45nm-esek hozhatnának vmi meglepetést mondjuk megahertzben, amire azt mondhatnánk hogy: "naezmárvalami!"
Mekkora lenne egy ilyen GPU generációval mint ami most az ATI-nak van meg egy jó 45nm-es CPU sorozattal, chipszettel olyan platform lenne hogycsakna! Sztem csak jól jöhet ki az AMD/ATI az utóbbi idők Intel vs. nVidia csatározásaiból -
Sandormaster
aktív tag
Tudom az ilyen teszteket fentartással kell kezelni de azért mégis!
Phenom X4 45 nanométeren, Deneb maggal @3,4Ghz-en -
Seregély
tag
Sziasztok!
Néhány napja meghalt a jó öreg 939-es alaplamom. A sebességgel nem volt még gondom (FX-60 proci), de mivel nincs már normális alaplap hozzá, új gépet építek. Meg akartam várni a Nehalem-t, de sajnos nem úgy alakult. Úgy néz ki Phenom lesz a befutó, nem annyira gáz a teljesítménye mint elsőre gondoltam, meg szerintem a 45nm-k jobbak lesznek. Néhány tesztben olvastam (pl. Anand) , hogy igaz kijavították a TLB hibát, de a Cool'n'Quit -al gondok vannak, bizonyos esetkben 50%-os a teljesítmény csökkenés. Gondolom nem ál vissza a CPU órajele a "normál" értékre.. Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban azt megköszönném.
-
törölt tag
válasz Sandormaster #5114 üzenetére
Egy 1066-os RAM-mal megtámogata... Super PI 1M tutira 20s alá vihető...
-
CYBERIA
senior tag
válasz Oliverda #5117 üzenetére
Lehet tudni, milyen hűtés volt a procin?
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
törölt tag
válasz Oliverda #5119 üzenetére
Igen, az már könnyebben elképzelhető.
Épp számolgattam hogy ha nálam a Phenom 9600-as 30,2 másodperc alatt végzett 2545MHz-en, 1018MHz-en járó RAM-okkal az 1 megás teszttel, akkor ugyancsak pörögni kellett ott a ferdeszeműeknél valaminek, mert lineáris gyorsulást feltételezve is csak (=30,2 * 2545 / 3484) 22,06 másodperc jön ki, a RAM-ra meg 1394MHz. Ha azt veszem hogy az L3 cache 6MB-ra bővítésén kívül nincs más teljesítményt növelő változtatás, akkor az a +4MB L3 cache, legalább 10% gyorsulást jelent!!!
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Raymond #5122 üzenetére
Volt is már ilyen balhér egyszer, Itanium alapokon. Az egyik SPEC2k teszt hirtelen hatalmas javulást mutatott az előző procc-eresztéshez képest, elég sokan kétségbevonták a teszt hitelességét. Csak épp az adott teszt futás közben úgy öt megányi adatot buherált össze-vissza, a procc meg az adott generációval ugrott talán kettőről hat mega L2-re.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
törölt tag
válasz Raymond #5125 üzenetére
Hm, nem tudtam hogy imádják a C2 tulajok a SuperPI-t, illetve az FSB-s összefüggéssel sem vagyok tisztában. ;)
Viszont azt nagyjából tudom mit is csinál a SuperPI. A Gauss-Legendre algoritmus segítségével interpolálja PI számjegyeit, vagyis minden egyes közelítésnél az előző ( vagy kiindulási ) eredményeket használja fel. Ez persze önmagában nem magyarázza a stream jellegű feldolgozást. Ehhez még azt is tudni kell hogy olyan sokjegyű számokat ábrázol a memóriában a program ( bináris formában ), amelyek jóval túlmutatnak a lebegőpontos egység pontosságán. Az ilyen számokat meg csak úgy lehet feldolgozni ha a program egy-egy számcsoportot dolgoz fel egyszerre ( ami befér pl. az FPU-ba ) majd a részeredményeket görgeti magaelőtt. Vagyis szekvenciálisan dolgozza fel az adatokat.
szerk.: Megjegyzem, egyetlen algoritmus kivételével nincs olyan eljárás amivel PI számjegyeit úgy lehetne megkapni hogy ne kelljen tárolni és dolgozni az előző számjegyekkel. De ennek a kivételes algoritmusnak is nő a memóriaigénye a kiszámolandó számjegy pozíciójával összefüggően.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #5126 üzenetére
Hogyne imádnák. Legalább annyira reális összehasonlítást ad Intel vs. AMD között a SuperPI mint mondjuk az Everest CPU AES benchmark. Kissé értetlenül állok azelőtt hogy mitől lett ennyire felkapott a még 1995ben írt progi.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
-
-
laci666
senior tag
Távozott az AMD vezére
Ennek már éppen itt volt az ideje szerintem.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Oliverda
félisten
-
Rive
veterán
válasz Oliverda #5138 üzenetére
AMD revving up Atom competitor, but details remain foggy
Hümm. Ez érdekes lesz. Egyrészt az efféle utólagos megmozdulások tipikusan bukásszagúak: másrészt az IMC az adott szegmensben nagyobb előny, mint bárhol máshol.
Harmadrészt viszont az, amire a cikkíró tippel, nem egy specializált, hanem csak egy herélt proci - aminek majd a második generációs specializáltakkal kell majd versenyeznie./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Raymond
félisten
Deneb @ 2.3Ghz infok: [link]
-
Oliverda
félisten
válasz Raymond #5140 üzenetére
Kezdetnek szerintem annyira nem rossz az első C0 stepping-től, hogy full terhelés alatt ugyanazon magfeszültségnél 24W-tal fogyaszt kevesebbet mint a B2-es.
Az hogy 48 utas lett az L3 cache milyen esetekben jelenthet előnyt?
-
Andre1234
aktív tag
válasz Raymond #5140 üzenetére
Derült már ki vmi info a megjelenő deneb proci ipc növeléséről?kb hova lehet majd besorolni?Kentsfield->Yorkefield->bloomefield hármas melyik táján lehet majd besorolni?vagy még csak spekuláció terjeng?
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
Raymond
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz Raymond #5143 üzenetére
Ettől olyan sokkal nem lettem okosabb na de mindegy. Ha jól tudom így viszont lassabb lesz a keresés benne tehát nőhet a késleltetése. Feljebb kellene srófolni az L3 órajelét. Főleg ha már DDR3 lesz mellette mivel a jelenlegi K10es procikban a sávszélesség sem valami túl rózsás L3 fronton.
-
Cagm^c
tag
válasz zsolt320i #5144 üzenetére
Ha nem növelik az IPC-t, akkor max 10%-kal lesz azonos órajelen gyorsabb a nagyobb L3 miatt. Csak ebből már könnyebben lehetnek 2.8GHz-es példányok is gyárilag. Húzva 3.2-3.4-et kéne mennie léggel.
Ha növelik, akkor ugye 3->4-re emelés az 33%. Az nem lenne semmi, ha tényleg ennyit gyorsulna is.(A K10 zseniális, csak nem PC-be.Valószínű, hogy megint inkább olyan dolgokat fejlesztenek rajta, ami a szerverfronton lesz kifizetődő.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest