Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz dezz #4293 üzenetére

    "Természetesen nem vitattam, hogy a Core 2 - többnyire :) - igen jól tuningolható. Az volt a kérdés, hogy alapórajelen, plusz hivatalos max. TDP-n belüli számok-e ezek. Mert ha nem, K8-nál is ~3.8 GHz a vonatkozó adat. ;)"

    Mint mondtam, az első Kentsfield alapfeszen ment 3,3-3,5 GHz-et. 65 nm-en a Kentsfield 2,66 GHz-en kezdett, a max órajel 3 GHz 130W TDP-vel. A K8 3,2 GHz-en elérte a max TDP határt.

    "125W TDP != 125W fogyasztás. Csak már nem fér bele a 89W-os kategóriába. Persze igaz ami igaz, közelebb van a 125-höz, mint a 89-hez. De talán benne van még az a 100-200 MHz specen belül. ;)"

    Mindegy, hogy te minek nevezed, hivatalosan TDP-nek nevezik, és az alaplapok 130 Wattos TDP-re vannak felkészítve. Pontosabban x A áramot képesek leadni (ami arányban van a TDP-vel). Ennyi.

    "Csak az a kérdés, mennyi időt áldoz be az Intel annak érdekében, hogy ezt a "filozófiát" követhesse."

    Lényegtelen, ha így is mindig az AMD előtt jár csíkszélességben.

    "'Elkészült' mint piacéretté, nagy valumenben gyárthatóvá vált? Kicsit nehéz összehasonlítani, mert az Intelnek jóval könnyebb dolga volt, ezt maguk is elismerték. Az AMD össze-vissza szenvedett egyátalán csak a megfelelő kihozatalelérni, közben az Intel már az órajelet is tornászhatta felfelé."

    Egyelőre az a helyzet, hogy szigorúan véve a K10 az, ami nem piacérett (ahogy te hívod), mert még mindig hibás. De vegyük úgy, hogy piacérett.
    A Penrynt desktopon egyetlen procival indították el, az Extreme QX9650-nel, október 28-án. Mivel az Intelnek nem sietős desktopon a dolga, ezért két héttel később, nov.12-én 15 darab 1-2 utas szervervbe/munkaállomásba szánt Xeont jelentett be, tehát igen, piacérett volt. Ez az egyetlen piaci szegmens, ahol az AMD-től félnivalója van/volt.

    De mostmár nincs kedvem a semmiről vitatkozni/eszmét cserélni, ha megbocsátasz. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák