Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz total90 #6700 üzenetére
Amit először látsz (még egy pillanatra, az az embedd (beágyazott) jpeg, amit minden raw tartalmaz, ezt látod a f.gép lcd-jén is, sőt mi több, ezt tudod te testre szabni a jpeg beállításoknál, nem tudom Nikonnál mi a neve.
LrC-ban az Adobe Color profil a standard, hacsak be nem állítasz mást. Sajnos nem túl szépek a színek, Canonnál egyenesen ocsmány tud lenni ez a profil. Érdemes Camera Standardet vagy saját profilozott profilt (szépen mondtam na.. ) használni a gyári színek eléréséhez. -
-
m3ss
veterán
ez az ai denoise hogy van optimalizalva? 5% cpu es 25-30% gpu terheles mellett varok ra perceket..ez igy hogy? legalabb dolgozna a hardver.
na meg miert nem tudom ugyanazokkal a parameterekkel ramasolni a tobbi kepre az ai denoiset? mint a tobbi ai maskot? ha mar ennyi ido, legalabb ugy hasznalhato lenne...ilyen formaban ertelmetlen sajnos.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
legalabb van kozben cpu es gpu terhelesed?
milyen gpu is?nalam 1 perc kb 24 mpixel...ryzen 5600, 1660 super.
cpu az 35 wattot eszik kozben, mikozben ehetne 105-ot, gpu meg 7x w-ot, es 11x W a max...de terheles az mint irtam nem sok.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
KTTech
veterán
A GPU 100%, a CPU 30-50% körül. Ryzen9 5900x + nVidia 3060Ti.
A 1660-ban nincsenek az Ai gyorsításra használható Tensor magok , az a 2xxx-es szériában jelentek meg (RTX kártyák, DLSS támogatással). Nélkülük sokkal lassabbak ezek a számítások, valószínűleg ez a különbség.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
m3ss
veterán
develop modulban remelem nem hasznalja a tensor magokat
errol a milyen videokartyat veszek topicban sztem nem tudnak az emberek... kulonben 2060-at vettem volna...persze meg mindig lecserelhetem barmikor, a tapommal egyutt. mondjuk ha develop modulban nincs kulonbseg, akkor nem igazan erdekel.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
KTTech
veterán
-
m3ss
veterán
az ai mask? ha miattam csinalod ne faradj, valszeg nem sokat fog szamitani, ennyibol latni, hogy gpu-bol szamolja ezt foleg. es amugy se fogok 3060ti-t venni. inkabb az erdekelne, hogy 2060 hany sec-et tud ugyanilyen muveletnel. vagy hogy a develop modulban gyorsabb-e ez az ujabb architectura, mint a 1660super, de ezt meg eleg nehez merni... amugy sok kulonbseg nincs a kartyam es a 2060 kozott nyers szamitasi teljesitmenyben, ahogy latom igy hirtelen...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
KTTech
veterán
Igen, minden Ai művelet függ tőle. A 1660-ból hiányoznak az RT és a Tensor magok, amik - bár nem a leggyorsabb formájukban -, de már benne vannak az RTX2060-ban. Maga a GPU nem jelentősen gyorsabb alaphelyzetben, de a Cuda magok is változtak, gyorsabbak lettek, ami az általános GPU gyorsításnál számítanak.
-
general
addikt
Ugyanez, nálam sem működik az Edit in… Várjuk a bug fixet. De ez egy ordenáré nagy hiba, nem tudom, hogyan tudott átmenni az ellenőrzésen…
-
general
addikt
Na közben ajánlották, hogy frissítsek, kijött egy LrC update, 12.5 (csak nem vettem észre), nálam ez megoldotta a problémát! Frissítsetek!
-
Timoboy
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék...
Van arra lehetőség, hogy ha csinálok egy új katalógust, akkor az előző (másik) katalógus keywords-ei, illetve beállításai átkerülnek az újba? Ha igen, akkor hogyan?"...néha a kevesebb több..."
-
Freeman007
senior tag
Sziasztok.
Adott egy nef és vele egyidőben készült jpg kép.
A lightroomban hol, hogy tudom megnézni a jpg tömörítési minőségét?Köszi előre is a segítséget.
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
KTTech
veterán
válasz Freeman007 #6727 üzenetére
Tudtommal sehol...
-
Surfym@n
senior tag
válasz Freeman007 #6727 üzenetére
Nikon géped user manualjában lehet benne van
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Freeman007
senior tag
-
KTTech
veterán
válasz Freeman007 #6730 üzenetére
A tömörítési arány soha nincs eltárolva a jpg-ben, mert semmilyen jelentősége nincs, miután a tömörítés befejeződött, ráadásul semmilyen támpontot nem nyújt az eredeti képpel kapcsolatban.
-
ssgt1981
senior tag
Több kép kijelölése esetén nem adja hozzá az összes kijelölt képhez a kulcsszavakat. Tudtok erre valami megoldást?
-
dabgergo
őstag
SZiasztok!
LR CLassic 2019 többedszerre dobja a képen látható hibát indításkor.
Valami baja van a katalógussal, ha betöltöm valamelyik régi backupból a katalógust akkor újra jó, csak nem értem h mi okozza mert belső SSD-n van minden LR-os fájl, semmi mókolás nincs. Van ötletetek? -
Surfym@n
senior tag
Új Thinkpad workstation vásárlásán gondolkozom, hiába a kimaxolt P51 (64 GB RAM, 2x2TB NVMe + 8TB SSD) sajnos a Quadro M1200 nem kapott helyjegyet a mAI vonatra
Az új Lightroom-ban az AI-supported tool-ok csúnyán belassulnak, hiába az erős proci és a sok RAM.
Az a kérdés, hogy az újabb Quadro/RTX-k közül mi az, ami már esetleg támogatja ezeket az új fícsöröket (aki ismeri a LR-t annak esetleg mond valamit az új Denoise funkció, vagy a friss Lens Blur, de csak bármelyik intelligens maszkoló opciót nézzük)
A Quadro T2000 már elég lehet (P1 gen3), vagy inkább az újabb RTX A2000 (P17 gen2) legyen a cél?
Sajnos a GPU-kat nem lethet bővíteni, mint a RAM-ot SSD-t
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
KTTech
veterán
De ha már Quadro, akkor inkább az A4000 legyen a célpont - a 3060Ti-ban 152, az A2000-ben 104, az A4000-ben 192 Tensor core van, ami az Ai számításokhoz kell. Jelenleg elég lehet az A2000 is akár, de rendes lemaradásban van a többihez képest, és hosszabb távon kérdéses, mennyire lesz elég.
Az én konfigomban a 3060Ti-al, Studio Driverrel (Amd Ryzen9 9500x, 32GB RAM - bár még soha nem használt többet az LR mint 16GB) olyan 6-8 sec alatt végez egy 24 mPixeles Canon RAW Denoise-al, az Ai kijelölések 2-4 sec-et vesznek igénybe.
-
KTTech
veterán
válasz r3dsnake #6739 üzenetére
Valószínű neki nem felel meg az, amit az Alma nyújtani tud (nekem is azért nincs, mert nem felel meg az elvárásaimnak - sok olyan dolog nincs rá, amit használok, vagy épp nem megfelelően működik, mint pl. a kalibrálás egy rémálom), ezért gondolkodik Intel vonalon...
-
Surfym@n
senior tag
Így van, alma nálam nem játszik, egyszerűen nem arra vagyok berendezkedve (Samsung ökoszisztéma mellett voksoltam 5 éve).
Dell Percision 7760 lesz a befutó: 16magos CPU (8P+8E) + Ada GPU (A3000)
3-4 évre talán elég lesz (P51-nél is ezt mondtam tavalyelőtt, aztán jött az AI...)28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
bakosgabor57
őstag
Sziasztok!
Számottevően gyorsulna PS és LR munka ha a rendszert (Win10) az alaplapi M2 NVMe foglalat SSD-re telepítem? Jelenleg egy Samsung SSD 850 EVo-n van. -
KTTech
veterán
válasz bakosgabor57 #6745 üzenetére
Nem valószínű. Alapvetően kevés írási/olvasási művelet van feldolgozás közben. Exportnál lehet, hogy lenne néhány századmásodperc előnye az NVMe-nek, illetve importnál is, ha képes lenne a CPU követni az olvasási sebességét (de nem képes ).
-
KTTech
veterán
válasz bakosgabor57 #6747 üzenetére
Ma már az LR/PS inkább kér CPU-t (6+ fizikai maggal, magonként 2 szállal, lehetőleg magas frekvencián járatva) és GPU-t (lehetőleg olyat, amiben van Ai gyorsításért felelős mag is, azaz az nVidia-nál Tensor - RTX3xxx és 4xxx-es sorozat leginkább -, és legalább 8GB memóriája van, hogy az exportnál is tudjon dolgozni). Memóriából 16+ GB kell neki, bár személy szerint még soha nem léptem át a16GB-os memórialimitet vele, de ha kellene, akkor 32-ig tud nyújtózkodni.
[ Szerkesztve ]
-
bakosgabor57
őstag
Még egy kérdés, lényegi gyorsítást adna-e fotók szerkesztésében a jelenlegi alaplapi (Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3) összetevők cseréje :
Processzor - i5 6600k- 4 mag, 3,5GHz - ről Intel Core i7-9700 3-4,7GHz 8 mag-ra
(vagy Intel Xeon E-2278G 8-Core 3.4GHz-5GHz turbo LGA1151 Tray Processzor, de ez egymagában 400.000Ft jelenleg, akkor már inkább új konfig 500.000- 600.000Ft között...)
Videokártya- nVidia GTX 980 -ról RTX4060-ra
Memoria bővítés 8-ról 32 GB-ra[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest