Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rea
csendes tag
Hi All!
Nekem egy nagy problémám lenne ezzel az alaplappal, hogy megvettem vadiúj persze, és nem megy az integrált nVidia Lan rajta, a driverek fennt vannak meg valami nVidia Web-based interface konfiguráló segédprogi is. De egyszerűen ez az nVidiás lan nem megy, a led felkapcsol az utp kábel bedugása után, de még pingelni sem tudja a másik gépet helyi hálón. Szóval semmiféle kommunikáció nem indul el rajta, Realtek gigabit lan meg megy rendesen. És ez már a második ugyanilyen lapom az elsőt kicserélték mert már azon se ment az nvidia lan, most kicserélték újra és ugyanez a jelenség vele. Találkozott már vki ezzel a problémával? Esetleg ötlet? Megoldás? Előre is köszi! -
nemtommi
senior tag
Fejlemények:
Tegnap friss XP került fel a gépre, most már az integrált Realtek LAN sem műxik.
Beleraktam egy Corega Gigabites LAN kártyát, az még megy. -
Viktor X
tag
Nekem egy darabig ment, de aztán egyszer csak megváltozott magától a MAC címe ráadásul teljesen szabálytalanra (00 helyett 77 -el kezdődik) és azóta megadta magát .
Tényleg nem tudja valaki, hogy hogy lehet átírni a MAC címet (véletlenül megvan az eredeti és ha visszaírom akkor talán újra működni fog.)
mod:
Tényleg előfordult már valakivel, hogy megváltozik a MAC cím???? Én eddig úgy tudtam, hogy az egy fix fizikai cím, ami nem szokott csak úgy megváltozni.
[Szerkesztve] -
kispalsz
tag
Valaki nagyon gyorsan megirna, hogy mit kell beikszelni a bios updatenel a winflash progiban.
van ilyen hogy
boot block
pnp area ezt valamiert nem is engedi, ez igy normalis?
dmi area mi is ez? kell-e frissiteni?
clear CMOS , kell-ez? vagy csak ha minden beallitsat ujra akarok beallitani?
Koszi a gyors valaszt.
Valamitn 1.9-et akarom felrakni a hivatalosat, vagy jobb az 1.b hivatalos? a lenyeg, hogy stabil legyen, gyors, de nem akarom huzni. /kingston 400 as dual ramokkal, valamint 3200+ venice vel/ -
kispalsz
tag
Valaki az 70251c3-at probalta mar?
Tapasztalatok?
En most felraktam az 1.9 hivatalosat, de nem vagyok tole elajulva, pl atirta a mac cimemet, es nem volt halom.
A legujabb 1.b-t erdemes felrakni, vagy a modolt 1.c3-at? Stabil mindketto? -
Qru
MODERÁTOR
Hi all!
Most vettem használtan a lapot, de amikor bekapcsolom éktelenül ''visít'' aztán elhallgat. Nem a ventik hallatják a hangukat azt tuti; csekkoltam. Az alaplap felől jön a hang.
Vmi tipp
Jah, és minden stabilan megy! Hőfok rendben terhelés alatt is. Semmi baja a visításon kívül de ez baromi hangos és éles hang. ZAVARÓ!!!
pls help!#nincsbennetarcsi
-
Viktor X
tag
válasz kispalsz #659 üzenetére
Nekem 1.9 van fenn, de csak a Venice miatt. Ha nem Venice procid van akkor szerintem próbálj meg valami régebbi biost. 1.8-ig állítólag jók. 1.B az nekem nagyon nem jött be tuning szempontból, mert alig tudom emelni az FSB-t (250 felett meghal akármekkora szorzót és feszt állítottam). 1.9-essel 270-ig megy bármekkora szorzóval és fesszel. A gyári bios-al viszont 300-as FSB-t értem el alapfeszen, csak én marha nem mentettem el mikor lecseréltem 1.9-re és most hiába rakom fel a régieket, mindig fagy a gép velük, mikor belépek a biosba. Talán majd lesz egyszer egy tuningbarát új bios is.
-
Qru
MODERÁTOR
A visítás megszűnik, ha az alaplapon megmozgatom hátsó ledes problémajelző kábeleit. Lehet vmi kontakt hiba?
De lehet vmi komolyabb mert terhelés nélkül egyszer csak kiírta a monitor, hogy no signal. Aztán a kábelt megmozgattam és azóta jó, bár nem volt időm tartósan tesztelni.
Az első tulajnál simán ment minden, nem visított a lap.
Vmi 5let#nincsbennetarcsi
-
ozirisz
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a VGA-n a hűtést egy Arctic Cooling NV Silencer 5-re. A proci hűtőm egy HT-101-es. Kérdésem, hogy elfér-e a Silencer a HT-101-es hűtőtöl?BattleTag: Ambrozya#2550
-
Sullivan
aktív tag
Nekem is 1.36mod biossal megy a 3200+ venice! Semmi gáz nincs vele!
Nem tud valaki valami ujabb biost amiben lehet +18%-ig állítani a vcore-t??? -
Woid
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen lapot én is...
Namármost abban kérnék segitséget, hogy elérjem a 2Ghz-et.
Ha nem muszáj, nem rakok fel modolt biost, az 1b van fent.
(Félek nekem is bejönne egy ilyen ''nem tudok a biosba lépni'' vagy
''elmetn a MAC címem'' dolog, bár nem tudom ez milyen gondokat okozhat ha elmegy)
AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+ Venice S939
2x 512Mbyte (PC3200 DDR SDRAM)
@ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Gondolom ezek hasznosak lehetnek azért irtam be.
10x szorzó nincs, max 9. A biosban az a HT érték 5,
bár nem tudom mire jó
Ki lehet ebből hozni 2000Mhz-et? Köszi a segitséget.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Az én 3000+os Venice-em 2400-at tudott alapfeszen és 2600-at 5% feszültségemeléssel ebben a lapban, szóval van némi esélyed a 2000-re, úgy saccperkábé 100%.
Három beállítást kell változtatnod:
-FSB-t feltolod 223MHz-re (9x223)
-HT szorzót visszaveszed 4x-esre.
-''Maxmem clock''-ot beállítod 166MHz-re. Ez tulajdonképpen a memória visszaosztást vezérli, csak hülyén van megfogalmazva. Mindig ellenőrizd Everesttel, hogy éppen milyen ''CPU : FSB''-n megy a memóriád. Alapon ugye CPU/9. 2000MHz-nél a CPU/10 lenne a cél.
De én megnézném 2400Mhz-en is, amit 267-es FSB-vel tudsz elérni, 3x-os HT mellett és max mem 133Mhz-el. (bár így emlékeim szerint alatta leszel a 200MHz-es memóriasebességnek)
Re#674: Live Update 3. Azzal tudsz a netről BIOS-t és drivereket illetve utility-ket frissíteni. Az felrakja a WinFlash-t is.
[Szerkesztve]\m/
-
Yoda1983
csendes tag
Hello!
Most szeretnék venni egy ilyen lapot az Asus A8V Deluxom helyett.Az Asus-szal nem éppen megy tökéletesen minden.
Nincs kedvem végigolvasni az összes hsz-t ezért megkérdezem hogy érdemes-e ilyen lapot venni?Mi a gyenge pontja?Mennire lehet húzni vele a procit?
3200+-os Venice-em , 2*512-es Kingston ramom és 9550-ees vidkarim van.Ezekhez venném.Ha valakinek volt vele valami szopi akkor arra is kíváncsi vagyok.
Köszi a válaszokat előre is-Asus A8V Deluxe+A64 3200+ (Venice) + 2X512 Kingston Value (400 MHz)+Gecube Radeon 9550 Extreme Edition+120 Maxtor Sata+80 Samsung (133)
-
PapaMaci
őstag
Nem találok hozzá pontos leirást. Tudjátok, hogy a 4 SATA csatin lehet-e RAID 0+1 tömböt kialakitani?
...mint az közismert...
-
ozirisz
tag
Sziasztok!
Van sokmindenkinél az a gond, hogy Windows induláskor fekete képernyő van 10-20mp-ig.Nálam is ez van, de rájöttem valamire , az alaplapi IDE2(kék) vezérlőnél van valami gáz! Nálam arra van kötve a DVD és a CD író! Tápegységet cseréltem ma és, véletlenül lecsúszott az alaplapról az a BUS. Erre mit ad isten fekete képernyő nélkül indult a gép!!!!!!!!!!! Mikor visszadugtam ugyanúgy fekete képernyő, szerintem valamit kellene állítani valahol. Ennek kellene utánnanéznünk, mert engem rohadtúl idegesít a lassu Win boot, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül .BattleTag: Ambrozya#2550
-
zozi-papa
csendes tag
Nállam nem jelentkezik a fentebb írt probléma, igaz nekem nincs semmi SATA-s cucc a gépemben egyedül az van mióta feltettem az 1.B0-as BIOS-t csak úgy tudok belépni a BIOS-ba ha kikapcsolom a gépem és utána lépek be, mert ha 1x márt bent voltam 1 bekapcs után és úgy lépek be nyomogatva a DEL-t csak egy villogó kurzor fogad a BIOS helyett de ez 1.B0 egyik aprocska hibája amúgy annyira nem zavar.
Sokkal inkább a következő, talán tudtok segíteni ebben:
Nem szerettem volna a problémámnak új topicot nyitni ezért írom ide a problémámat. Szal adva vagyon a köv. konfig: A64 3000+ Venice és amin csücsül a proci az egy MSI K8N NEO2 Platinum, a lapon még 2x512MB DDR400-as Infineon memók amiket kb. 2 hónapja vettem eddig mindezzekkel meg voltam elégedve egészen tegnapig, mondom futtatok egy Prime95-t gondoltam chekolom a rendszerem, ja procit majd mióta meg van 3200+ -osként járatom eddig semmi balhé, gondom nem volt vele ugyanazok a hőmérségleti értékek mint 3000+ -on. Tehát tegnap futtatom a Prime95-t /olykor szoktam/ és Torture Test/Blend-nél baromi hamar kifagyott /már mint csak a Prime, azaz hardware error-t írt ki/, furcsálottam mert eddig soha nem csinálta, jó proci vissza vesz alap órajelre úgy is csinálta. Utána olvastam itt a PH-n jó néhány totyik is foglalkozik a Prime 95-tel és ott is azt írják a kedves fórum társak, hogy a Blend test veszi legjobban igénybe a memóriát, majd tovább olvasva a totyikokat rábukkattam a memtest86+ hasznos kis programocskára és azzal is teszteltem a memókat hát a sejtésem úgy tünik beigazolódott a memóriák a szarok gondoltam, csereberéltem a slotokban a memcsiket, raktam singelbe is meg duálba is így is úgy is talált hibát a memtest, gondoltam még az alaplapra is hogy esetleg a mem vezérlő része szálhatott el, de nem ma beleraktam tesóim gépébe az Infineon memcsijeimet 3 órán át tesztelve 8 hibát talált a memtest, miga a saját lapomba beleraktam tesóm gépéből 2x256MB DDR 333-as Samsug ramokat term. dualban rakva 3 óra nyüstölés után sem talált semmilyen hibát a memtest, szal tuti az Infineon ramjaim szarok, nem pedig a lap, mert ergó más memó modulokkal nem jelentkezik a probléma a lapommal, míg letestelve egy másik gépben a memókat úgyan úgy jeletkezik a hiba.
Kérdésem lehet hogy vicces, de ha visszaviszem garba a memókat /mert, hogy még garis (22 hó)/ nem fognak elhajtani ezzel a hibával? Vagy mit nézzek még meg mit tanácsoltok?
Ismét teszteletem a memókat tudtam szerezni egy 512MB-s 333-as Samsung memót, ráizzítottam a memtestet a lapomban jó másfél órát, semmi, míg utána beraktam, a 2x512MB-s Infineon memóimat memtest megint ráizzítottam jó másfél órát, most 2-szer jelzett hibát a memtest , de mindig máshol, más memória cellánál jelentkezik a hiba.
Vki tanácsot pls. THx. -
brno
csendes tag
Szevasztok!
Én is kérdeznék. Van egy MSI 915p Neo2Platinum alaplapom, vettem egy icybox 3,5 '-os helyre szerelhető előlapi panelt, amin van jack-anya fülhallgatóhoz és mikrofonhoz. Mindkettőhöz alaplapi csatolókábelek, de ha azokat rákötöm a JAUD2 alaplapi csatolóra meg se nyekkennek. Intel specifikációnak megfelel a panel (az USB és firewire alapra csatolva működik is)).
Amit erről a JAUD2-ről találtam azt elolvastam. 7 kábel kell, 7 kábel van, variáltam, amit csak lehetet, szédszedtem (megnéztem a nyákon hogyan van illesztve a mikrofon és a fülhallgató dugalj). A mikrofon dugaljhoz 2 ér fut, a fülhallgató dugaljhoz 4 ér fut a nyákon. Jumperek nincsenek a JAUD2-n.
Ha működne: akkor a hátsó jackbe dugodt hangfalaim, abban apillantban elhallgatnának, ha az frontpanelbe bedugok egy fülhallgatót. Ehhez képest semmi sem történik. Egy nyikkanás sem jön át. Szoftveres állitás? BIOSban?
Kösz a segitséget. -
Robaj
addikt
Na megvan a lap.
Csak driver CD-t spórolták ki belőle, úgyhogy, ha vki lenne olyan kedves a CD tartalmát becsomagolni (zip rar ace tök mind1), és feltölteni vmi tárhelyre, majd megadni a linkjét, megköszönném.
THX. -
Robaj
addikt
Up, hátha van vkinek 1 megabites nete
Azzal 1 óra feltölteni. -
zozi-papa
csendes tag
Visszavittem a memókat, a szervizes le is tesztelte dualba és nálla is jelentkezett a hiba, megnézte db-onként úgy nem, mondjuk mindezt úgy 3/4 óráig nézte, azt mondták így nem tudják cserélni, mivel db-onként jó, ''jó terméket nem vehetnek vissza'' , na ez már nem igazán teccet , db-onként én nem néztem a lapomban, dualba, singelbe is együtt és így ki jött a hiba memtest-el (ők is ezzel nézték) illetve, megnéztem másik lapba is ami csak single chanelt tud, ott is jött a hiba, most ott hagytam 1 hétig huzamosbb ideig tesztelésre, de ha nem cserélik ki arra hivatkozva, hogy db-onként jó szét fog vetni az ideg. Már bánom, hogy Infineon-t vettem, vettem volna inkább Samsungot.
Erre mondjon vki vmit plz.
Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Azonnali játékos kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szólánc.
- Mini PC
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest