Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mac1sajt
csendes tag
sziasztok, szeretnék segítséget kérni ezzel az alaplappal kapcsolatban.
szóval én az elégedetlen msi neo2 platinum táborát gyarapítom. elég sokáig szívtam az ide vinyóimmal, mivel random időközönként a win xp lefagyott majd reset után már nem látta az oprendszert. jópár hetem ráment, nem beszélve az idegeskedésről. megoldásként végül vettem sata-s vinyót és a két ide-s hd-m lehúztam róla (így parlagon hever 240gb...) viszont a probléma nem jelentkezik.
azóta viszont van más. az alaplapba semmi extra kártya nincs, a vga kártyám egy agp-s 7600gt. ezen kívül használom az alaplapi ethernetet, illetve az alaplapi hangkártyát. 3-szor felhúztam már rá az xp sp2-t, a jelenség mégis fennáll:
ahogy belépek bármilyen call of duty multiplayer szerverre, pár másodperc után úgy csinál mintha kifagyna majd az fps lemegy 125-ről 5-10-re. ha kilépek vissza xp-be, akkor azt látom hogy a system idle process közel 100%, viszont a processzor is 100%-on teker és minden baromi lassú. megnéztem a processeket a microsoftos process explorerrel, az mondja hogy a hardware interrupt process teker mint az ökör.
spyware nincs a gépemen, több programot is ráengedtem. más játék simán megy. viszont a COD is simánt ment egészen addig amíg IDE vinyó volt és nem SATA...
belenéztem az IRQ felosztásba. a gépem (system/computer) ACPI Uniprocessor PC-ként van beállítva, ami ha jól tudom egy fejlettebb IRQ kezelést jelent, nem szabadna hogy akár két azonos IRQ-t használó eszköz összeakadjon. a bios-ban udpc (?) re van állítva az IRQ kezelés.
az IRQ-im:
2 standard floppy
4 dma kontroller
0 timer
1 keyboard
4 com1
6 standard floppy
8 clock
9 acpi compilant system
13 numeric data processor
15 IDE/ESDI hard disk controller
5 nvidia nforce hard disk controller
16 geforce 7600 gt
16 gigabit ethernet nic
20 USB host controller
21 nforce3 250 sata controller
21 pci to usb host controller
22 nforce3 250 sata controller
22 realtek AC'97 audio
23 USB host controller
természetesen fent van a legújabb forceware (5.11) az nforce3-hoz. 93.71 nvidia vga kártya driver.
az ideg ... szét, hogy 2006-ban IRQ-kkal kell vacakolnom, mint a régi DOS-os időkben. ha vki tud pls segítsen.
köszi m -
brd
nagyúr
válasz mac1sajt #1701 üzenetére
Az ''IDE winyókkal'' bármi lehet(ett), ami ugyanilyen hibajelenségre képes, csak néhány, ami úgy hirtelen eszembe jut (az alaplapon kívül): kontkathibás HDD adat, vagy tápkábel, gyenge/hibás tápegység, hibás driver.
A másik probléma valószínűleg szintén hibás driver, hibás hálókártya, ill. az nvidia-féle tűzfal miatt lehet (a BIOS-ban sem árt kikapcsolni). Ki tudsz próbálni másik hálókártyát? Akár a gépben lévő másikat.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
6-8mp az adatlapodon lévő 1 GB memóriával? Érdekes. Másik BIOS (bár egyformát használunk)? Nekem legtöbbször nem is látszik a POST képernyő, mert a monitorom nem tud olyan gyorsan felbontást váltani, de az biztos, hogy 6-8 mp-ig nem tarthat csak a memóriatesztelés (nekem is 1GB van), mert 3-4 mp a felvontásváltás neki.
The only real valuable thing is intuition.
-
mac1sajt
csendes tag
köszi brd a gyors választ. a hdd-knél cserélgettem az ide kábelt, a tápkábelt. 300w-os gagyi codegen tápom volt, betettem helyette egy normálisabb 350-est bár holnap azt is kicserélem mert nem bírja el a 7600 gt-t. cod2-ben pár perc játék után lekapcsol a gép. szóval nekem örök rejtély hogy miért nem ment IDE vinyókkal, de igazából ebbe már beletörődtem.
ami viszont még foglalkoztat ez a második probléma.
tűzfal beállítás nincs a biosomban, illetve win tűzfalat sem használok mert router mögött vagyok. most megpróbáltam áttenni a másik csatlakozásra az utp kábelt, de úgy nem bírtam a net-et bekonfigurálni. gondolom az ''1394 Net adapter'' a második hálókártya a Realtek Gigabit mellett. csakhogy hiába teszem ebbe a kábelt, állítom be a fix ip-t ehhez a kapcsolathoz, hiába írja a kapcsolat alatt hogy ''connected'' mégsem kap IP-t a kártya. hiába próbálom megújítani, vagy ipconfig /renew, egyik sem használ. ha visszateszem a Realtekbe a kábelt, még utána is ''connected''-et ír az 1394-re.
teljesen elvesztettem a fonalat a mai ''modern'' alaplapok/processzorok között -
brd
nagyúr
válasz mac1sajt #1704 üzenetére
Ne törödj bele, mert ez nagy probléma is lehet később, ha esetleg az alaplap a hibás, sőt, könnyen lehet, hogy a másik problémád is innen fakad (vagy az oka közös), nem melegszik túl pl. az alaplapi chip''set'', forog még a ventije? Ha van még garancia az alaplapra, vidd vissza! Az 1394-es adapter az a firewire, nekünk most nem lényeges. A hálókártyákat a BIOS-ban le lehet tiltani, valószínűleg ezért nem jelenik meg a másik (vagy a drivere hiányzik, bár ezt nem hiszem, mert a chipsetdriver feltelepíti, ha talál hozzá kártyát). Az egyik hálókártya a chipsetbe van integrálva, ez fut NVIDIA Networking Controller néven, ez az, amit most nem látsz, a másik pedig a Realtek, ami most működik neked, ez külön chipként van jelen az alaplapon. Ha jól emlékszem, az alaplapon az alsó a Realtek (ha a PS/2-es portok vannak felül).
Esetleg, próbálj meg egy újabb chipset drivert, nekem az 5.11-es tökéletesen működik (ill. annyi baja van,hogy a hálókártyát nem szabad letiltanom, mert a letiltás ugyan megtörténik, de újraindul a win, bár ez nem biztos, hogy a driver hibája).The only real valuable thing is intuition.
-
Skica
őstag
-
mac1sajt
csendes tag
köszi, sikerült beüzemelni az nvidia hálózatot is. ennek örömére betöltöttem a biosba az optimal default setting-et, majd újrainstalláltam a winxp-t egy üres particióra. ezután megpróbáltam feltenni az 5.11-es nforce drivert, install közben a gép restartolt, majd az xp boot logóig sem jutott el, safe módban sem indult. xp reinstall, majd a gyári nforce drivereket tettem fel, ezzel most hajlandó működni.
viszont a call of duty detto ugyan azt produkálja, 5-10 mp és lefagy / belassul... -
mac1sajt
csendes tag
ja, még annyi hogy az xp event viewer ezt írja:
''The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\D.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.''
Seagate Barracuda 320 Gbyte-os SATA-s HD van a gépben, ezen kívül más gond nem volt vele, adatok nem vesznek el, gyors stb. -
brd
nagyúr
válasz mac1sajt #1708 üzenetére
Ezt a S-ATA-ra írja? Ha igen, akkor lehet, hogy a tuning a baj (ha van), ugyanis az 1-2 S-ATA port órajele emelkedik a külső órajellel együtt. Amennyiben ez a helyzet, rakd át a 3-as portra, és kapcsold is ki a BIOS-ban az 1-2 S-ATA portot. Ha az IDE portra írja ezt, akkor az majdnem biztosan hardware hiba.
-
Lacpac
őstag
Hát erre nem gondoltam volna. Pedig 9800nonpro-ról váltottam 6600gt-re. Nem tünt föl a különbség (rögtön). Hát igen, szeretnék legalább egy x800gto-t, de kinyílik a bicska a zsebemben, ha arra gondolok, hogy agp:35k, PCIe:25k. Pedig nagyon nem füllik a fogam, hogy eladjam ezt a lapot. (most tesztelem 280HTT-n a procit ebben a lapban, úgy néz ki prime-stabil )
-
brd
nagyúr
Én is ilyen kétségek között vergődtem, aztán győzött a józan ész : nekem 10e-nél többe kerülne, ha most PCIe-s alaplapra váltanék, mert akkor már AM2-set vennék csak (S939-est ugye már nem gyártanak, tehát később a CPU-t nem lehetne bővíteni), az pedig CPU és memóriacserével is járna...
-
Lacpac
őstag
Igen, ez nálam is így van, de előbb-utóbb engedni kell a nyomásnak, és váltani, mert eltelik egy kis idő, és már csak nagy anyagi befektetéssel lehet kiszálni egy régebbi platformból. Az NF2-vel szerencsém volt, a váltás után maradt pénzem is . Hozzáteszem még azt is, nekem mindig eladó a gépem, nem a piaci árán, hanem azon az áron amennyit nekem ér. Ez most lényegesen a piaci ára fölött van. Ez egy nagyon jól összerakott szerkezet lett. Amúgy én is AM2-t vennék.
-
mac1sajt
csendes tag
NVIDIA nForce3 250 Serial ATA Controller (v2.6)-ból 2 db van a device managerben. A második primary channel master drive-ja ez a vincseszter. Transfer mode = Serial ATA DMA, pipa van a ''Let BIOS select transfer mode'' és az ''Enable write caching''-nél. A gép nincs tuningolva. A BIOS-ban is engedélyeztem a SATA DMA transfert.
-
mac1sajt
csendes tag
átraktam SATA3-ra, a SATA1-2-t letiltottam. eredmény: a COD ugyanúgy megáll kb 5 mp-re, viszont utána megy tovább mintha nem történt volna semmi 125fps-el. kilépve a system idle nem teker mint az őrült. viszont az event view-er továbbra is írja a hibát:
''Event_ID = 11 Type = Error
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\D.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.'' -
brd
nagyúr
válasz mac1sajt #1714 üzenetére
A system idle nem baj, ha ''teker'', az csak azt jelenti, hogy a többi program nem használja a CPU-t, vagyis tulajdonképpen azt méri, hogy a CPU teljesítményének hány %-a szabad. Próbálj ki egy másik drivert (így hirtelen nem emlékszem pontosan, hogy a chipset driver a S-ATA drivert is tartalmazza-e, vagy külön kell telepíteni, bár úgy emlékszem, hogy igen, de most nem tudom megnézni neked sajnos). Esetleg egy S-ATA kábel cserét is meg lehet próbálni.
-
mac1sajt
csendes tag
a system idle nem a megszokott módon ment, hanem terhelte a cpu-t (system idle 80%, cpu usage ~100%). ez szűnt most meg. erre írtam az elején hogy process explorerrel megnéztem és azt írta rá, hogy az idle processen belül egy hardware interrupt process terhelte a gépet. a drivert meg a kábelt megpróbálom majd, köszi a segítséget
-
Száni
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h. SATA-II-es HDD-vel működik-e rendesen ez a lap (elvileg kompatibilisnek kell lennie) - főleg empirikus tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Most tervezem egy ilyen vételét. Előre is köszi a segítséget!
Üdv G.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
-
Száni
tag
válasz mac1sajt #1718 üzenetére
Thx. Nekem ezzel a lappal szerencsére semmi bajom (korábban volt egy kis gond a feszértékekkel, de azt is belőttem már), csak jobb lenne a SATA-s vinyó, mert annak jóval keskenyebb a kábele és igencsak szűkös a hely a gépben. Olvastam a problémád, BIOS csere volt már? Én az elején nagyon sokat szívtam azzal (random hibákat produkált), most kb. az 5. BIOS-t nyúzom, ez már rendben van (1.d mod by sideeffect).
Üdv G.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Harang
tag
ÜDV!
Emiatt ne vegyél másik vinyót!
300-500 Ftból megúszhatod a kábelezési gondot(még az ODDknél is használhatod).
Veszel egy telefon kábelt(ami a kagyló és készülék közt van, az a spirális), levágod a két csatlakozót róla. Veszel 1-2 idekábelt, csak, hogy gyakorlásnak is jusson, de nem muszáj.
Az IDE kábelt 2-3-4 erenként elválasztod(hosszában végig nyesed), majd, ha ezzel megvagy rátekered a telefon kábelt.
A beavatkozás korán sem olyan rizikós, mint amilyennek hangzik. Nekem az első kisérleti darabnál, ami elég barbár munka volt, lejött pár helyen a borítás a vezetőről, de a DVD írom rendben működik rajta .
Üdv!
Boowar
Mod.:Hajlékonyabb, mint a sata kábel, ha ügyesen csinálod nem sokkal vastagabb nála.
Könnyebb elvezetni a ház oldalán, vagy olyan helyen a házban, ahol nincs szellő
utjában.
[Szerkesztve] -
Száni
tag
Ejha! Thx. Ehhez képest a ''szereljünk Ladát 5 kilós kalapáccsal'', sebészi beavatkozás . Igazság szerint így is, úgy is kell vennem egy vinyót. És ha már lúd, akkor legalább legyen SATA. Emiatt vagyok kíváncsi. Mert ha nem megy vele rendesen, akkor szerzek egy jó öreg PATA-sat.
-
atala
addikt
Üdv!
Lehet, hogy már volt a kérdés.
Mekkora a legnagyobb processzor amit bele lehet tenni a lapba? Lehetőleg bios frissítés nélkül, de ha más nincs megcsinálom a frissítést is. -
brd
nagyúr
A BIOS frissítés eseti, mondjuk nem ártana tudni a mostani BIOS-od verzióját sem, de az összes S939-es AMD-nek kell benne mennie. Amit én biztos, hogy használtam benne, az egy 3700+-os San Diego, ill. egy 3800+-os X2, mindegyik 2700MHz körül futkározik/futkározott, úgyhogy a legmagasabb S939-nek is mennie kell benne (ami persze csak szorzóban tér el ezektől).
-
Száni
tag
Én még mindig nem bírtam eldönteni, h. vegyek-e egy 3800+ X2-t vagy hagyjam bent ezt a 3000+-os winchester magost (ami most szépen szaladgál 2500MHz-en) és várjak AM3-ra (esetleg türelmetlenebb pillanatomban egy AM2-re). Igazság szerint eddig nem éreztem hátrányát az X2 hiányának. Átlagjúzer használat (zene, film, játék, néha dvdrip meg egyéb dekódolás) mellett mekkora különbséget lehet érezni a 3800+ X2 és a SD 3700+ között? Van egyáltalán annyi progi most ami tényleg ki is használja az X2-t?
-
ir0nman
csendes tag
Hali
Nem tudjatok, h hol lehet MSI K8N Neo-F lapot beszerezni? -
Száni
tag
válasz ir0nman #1733 üzenetére
Van ilyen lap egyáltalán? Nem a K8N Neo2-F-re gondolsz? Ha igen, akkor esetleg itt: [link]. Ha van sima Neo-F, akkor az s754-es minden bizonnyal (bár ilyet nem találtam), a Neo2-F pedig s939.
-
brd
nagyúr
Amolyan ''állleejtős'' program sebességben a CCE (MPEG2 encoder), a WinRAR, ill. TV kártya felvételkészítése (...közbeni CPU terhelés, gyakorlatilag 1GHz-en marad RMClock mellett a sebesség, nem vált feljebb), mpeg(2)/avi átkódolás, ami így hirtelen eszembe jut és használom is, máshol nem szignifikáns a különbség szerintem, pl. játékoknál egyelőre nem sokat számít, ott továbbra is a VGA az elsődleges korlát.
Zene: itt maximum az MP3 készítés jut eszembe, mint CPU igényes feladat, de az is csak erős túlzással, sok különbség nincs (ha egyáltalán az encoder támogatja a többszálas működést), egymagossal sem sok idő egy MP3-at elkészíteni.
Játék: nekem van egy olyen dilim, hogy ha egyszer játszok egy csúcstechnológiás gépen, akkor ne legyen már olyan, hogy akadozik pl. egy játék. Egymagos processzorral ezt nem lehet windows alatt megcsinálni. Két (vagy több) magossal viszont feljebb lehet állítani a játék taskjának a prioritását és akkor semmi sem fogja megzavarni; egy döccenés sincs a futás közben.
A legjobb egyébként az, hogy gyakorlatilag, bármely 2 erősen CPU-függő dolgot tudsz egyszerre csinálni, mondjuk 2 tömörgetés, átkódolás, vagy ezek közben nyugodtan mehet egy játék is.
Én azért cseréltem, mert sokat kódolok video-t, ill. tömörgetek file-okat és így majdnem 2x olyan gyorsan megy, mint egy egymagossal, a másik ok az az volt, hogy sokszor kell egy másik gépet (ill. OS-t) emulálnom/használnom, ami így zavartalanul futhat VirtualPC-ben és nyugodtan tudok dolgozni a másik maggal.
Ha ezek neked nem lényegesek, akkor nem érdemes többmagos CPU-t használnod.The only real valuable thing is intuition.
-
Száni
tag
Köszönöm a kimerítő választ
A dekódolás, tömörítés, tv-tuner felvétel miatt érné meg nekem. A játékokkal ugyanígy vagyok én is: ha már hi-tech, akkor hadd szóljon.
Nem rég szembesültem igazán az egymagos hátrányával. Egy filmet vettem föl tunerrel, csak ezt a párom nem tudta és elkezdett mahjongg-ozni (ami 100%-on tekeri a procit, gondolom az optimalizáció hiánya miatt), aminek az lett a vége, hogy a felvételen szépen elcsúszott a hang és a kép. Gondolom ez kiküszöbölhető lenne egy X2-vel.
-
Locutus
veterán
Erre tudsz esetleg valami tippet adni nekem, hogy a 3000+ venicem tuningolásának hogy essek neki?
Anno adtam neki annyit (asszem az fsb-vel csak), hogy 2Ghz-en megy most, de az már régen volt, nem piszkáltam jóideje.
Ilyen moddolt biosom van fent, valami C-s sideffect ha jól emlékszem.
A ramjaim valami 400-as samsungok, szal gondolom ezek nem sokat birnak. A hűtésem viszont jó, meg a táp se lehet akadály.
Szal hogy milyen beállítást mire rakjak, mondjuk egy 2200-2300mhz-hez?
thxKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Hunter2
addikt
Vettem egy a topik címben jelzett lapot és nemtudom beállítani a realtek driverrel hogy csak simán kéthangszóróval sztereoban szóljon.Ha quadrofonra van állítva akkor se ad ki semmi hangot a zöld színű csatlakozóra(vonal kimenet).Mi lehet a probléma ?Próbálkoztam driver frissítéssel is de semmmi hatás.
-
Lacpac
őstag
válasz Locutus #1737 üzenetére
[link]
Ebben a hozzászólásban van egy link, ami egy .xls-re mutat. Onnan mindent kileshetsz.
Nálam stabil 9*290-en 1,475v-on , ramok 150-re visszaosztva 2,7v-on, 3*HT, javaslom ne ezzel kezdj, de a 9*250-nek bátran neki lehet ugrani. Itt a ramokat 166-ra, 4*HT szorzóval. Amúgy az A64 topikban minden ott van. -
Száni
tag
válasz Locutus #1737 üzenetére
Bocs, h. nem írtam eddig. Amit Lacpac leírt Neked, abban gyak. benne van minden amit én is írni akartam. Annyi a különbség, h. én a win-en belül CPU Rightmark-al szabályzom a proci sebességét. Ez még egy kis tökölést igényel, h. milyen órajelhez, milyen feszt adjon ez a program. De megéri. És ne állj meg 2200-2300-nál, simán megy az többet
-
Locutus
veterán
Lacpac, Száni! Köszi az infokat.
Akkor első körben 2250Mhz, 250fsb, 166ram, 4xHT (1000) lesz.
Ehhez valami egyéb dolgot is kell állogatnom, a chipset beállításainál, vagy a feszültségeket pl?
Meg mondjuk az alaplap chipsetének hűtője nem valami májer, igaz, ahogy itt korábban mások is javasolták már, kipucoltam az alját, és felpasztáztam újra, de ennek ellenére sem egy meggyőző dolog ott rajta. Nem lesz gond a 250fsb-ből?
Egyébként az egész stackerben van, 2 120-as, 1 8-as, és egy 9-es venti hűti. Szal nincs meleg odabent. A procin meg HT101 van.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Lacpac
őstag
válasz Locutus #1743 üzenetére
Nekem a 290-es HTT-ből sincs gondom, pedig csak 2700-at forog a venti. A lap két ventillátor fordulatát tudja szabályozni, az egyikre a CPU van bízva, a másikra pedig az egyik házhűtő ventillátor. Az a pici venti meg a Primecooler VGA hűtő fordulatszám-szabályzójával van leszabályozva. Állandóan 2700-at pörög. Valóban nem bizalomgerjesztő, de nincs vele baj. A chipset feszültségét nálam nem kellett piszkálni, nem is néztem meg, hogy lehet e .
-
Locutus
veterán
Ja meg most hogy igy belejöttünk a témába, van egy probléma amivel már a kezdetek óta küzdök.
Ha áramtalanítom a gépet teljesen, tehát a szünetmentest is lekapcsolom vagy a táp kapcsolóját, akkor utána a gépet elindítva nem éled fel az integrált lan. A ledjeik nem is világítanak. Ha kikapcsolom a gépet, meg újra be, akkor vagy felélednek vagy nem. Ha csak simán ujrainditom a gépet, akkor minden esetben felélednek rendesen...
Na erre jött rá még egy lapáttal kb 1 hónapja, hogy 5ből 1 alkalommal nem indul el a gép se. Az XP boot közben, amikor eltűnik a töltőcsík, és a login képernyő jönne, na ott nem jön semmi. Először fekete lesz a kép, majd ''világos fekete'', és itt megfagy (numlock se reagál). Reset után simán indul a gép.
Amúgy atom stabil az egész, most éppen volt 12 nap uptime-om is, minden gond nélkül...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Napster
tag
válasz Locutus #1746 üzenetére
Nekem korábban egy Neo 2 865PE -s Platinum lapom volt,
Az alaplapi hangkarim kb 2hetet birt ki,az S-ata vezérlő is szintén beadta a kulcsot rövid időn belül.
Semmi Gond ezek annyira nem érdekeltek Audigy 4 és egy jó Pci -os S-ata vezérlő !
A hálókarim 1x totáll off lett egy darabig hsználtam pci osat utánna ismét ''megjavult''
!
A lapot 1x cserélték gariban kaptam egy ujat deh a problémák mind2 nél fennáltak
amugy tényelg atom stabil lap volt ,csak néhe nekem se indult a win csak reset után és ,a raid vazérlőm ''boot képernyője'' után nyomva a DEL-t sikerült a biosba bejutni
Egyébként HAJRÁ MSI !!
A Lapom 3 napja ÉGETT le, az alaplapi tápcsatiból csavarhúzóval feszítettem ki a csatlakozót ugy öszeégett... semmit nem vettem észre nyugodtan játszottam egyszercsak ujraindult a gép...N@PsTeR***
-
MTbc
senior tag
Sziasztok most akarok venni vinyot és gondoltam megkérdem hogy mit ajánltok természetesen ilyen lapom van kérdés PATA,SATAI,II?
Thanks -
brd
nagyúr
Kezeli mindegyiket (S-ATA II-t természetesen csak S-ATA I módban), innentől a HDD márkája a döntő. Vagy a házon belüli kábelezési gond elkerülése, ha van ilyen (a S-ATA kábel ugye hosszabb). Én mondjuk WD-t, vagy Hitachi-t vennék.
Ja, ha esetleg nem tudnád, akkor tuning esetén (külső órajel, ''FSB'' változtatás) a S-ATA 1-2 port nem működik.
[Szerkesztve]The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest