Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
Itt válogathatsz:[link] Próbálgatni kell, nekem spec. a sideeffect féle 1.d bios jött be. Bár ez csak a proc.ventit tudja szabályozni biosból. Speedfan esetleg?
Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
brd
nagyúr
Ne piszkálj el semmit, akkor nem lehet nagy bajod. Egyik sem túl lényeges a frissítés szempontjából (esetleg az Update All-t benyomhatod).
A CMOS-t érdemes lenulláztatni, mert előfordulhat, hogy egy-egy beállítás máshol van tárolva benne és akkor a frissítés után más BIOS beállítás fog fogadni, akár lefagyást is okozva. A MAC az a hálókártya fizikai címe, ez minden általa küldött (és a legtöbb, neki szóló) csomagban szerepel, ez azonosítja a hálózaton a kártyát. Neked főleg azért lehet érdekes átállítani, mert egyes internet-szolgáltatók ez alapján (is) azonosítják az ügyfeleket és ha megváltozik, akkor ugye baj van. Ha régit nem állítottad el, akkor most se bántsd (egyébként a win-es driverben is lehet állítani). Ezen az alaplapon sajnos tudtommal nem lehet a CMOS-t egyszerűen lementeni (de nem is érdemes, lásd fent), így fel kell írnod a lényeges beállításokat, aztán újra beállítani a frissítés után.The only real valuable thing is intuition.
-
Száni
tag
Bocs, h. nem írtam, még nincs kész a net otthon, csak a melóhelyemen tudok egyelőre netezni. Azzal nincs is gond, h. nem megy a cnq, csak ebben a bios-ban nem lehet az nb fan sebességét állítani (és hát az forog vagy 5000-et percenként), csak a prociét. Ezért javasoltam a speedfant, bár nálam a corecenter is jól működött eddig. A szaftosabb kérdéseket meg brd fogja megválaszolni eztán is
Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Száni
tag
Oszt azé', mer' mit kezdenél egy döglött egérrel . USB-s egér? Az enyém is halványan világít kikapcsolt állapotban (mármint nem az egér, hanem a pad pislákol). Teljesen normális jelenség, én is veszek levegőt alvás közben.
-
brd
nagyúr
6-8mp az adatlapodon lévő 1 GB memóriával? Érdekes. Másik BIOS (bár egyformát használunk)? Nekem legtöbbször nem is látszik a POST képernyő, mert a monitorom nem tud olyan gyorsan felbontást váltani, de az biztos, hogy 6-8 mp-ig nem tarthat csak a memóriatesztelés (nekem is 1GB van), mert 3-4 mp a felvontásváltás neki.
The only real valuable thing is intuition.
-
Skica
őstag
-
brd
nagyúr
Én is ilyen kétségek között vergődtem, aztán győzött a józan ész : nekem 10e-nél többe kerülne, ha most PCIe-s alaplapra váltanék, mert akkor már AM2-set vennék csak (S939-est ugye már nem gyártanak, tehát később a CPU-t nem lehetne bővíteni), az pedig CPU és memóriacserével is járna...
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Újszerű - GIGABYTE H410M H LGA1200 alaplap + Windows 11 Home digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest