Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Topiccsendőr #55118 üzenetére

    A rezgést nem tudom, elméletben mi okozhatta, viszont amit tudok, hogy mi változott a motorban:
    -olaj és szűrőcsere
    -légszűrőből minimális darabos szemét (1-2 icipici bogár/levél) kitakarítása
    -fékfolyadék-csere
    -hűtővíz-csere
    -láncfeszesség egy rovátkával feszesebbre állítása

    Namost ezek közül az egyetlen, ami az én felfogásom szerint kapcsolatban lehet a motor rezgéseivel, járási kultúrájával, az az olaj.

    Abban tévedsz, hogy alacsony fordulaton használom. :N Egyedül kettőből nem szeretek egyesbe visszaváltani, így kettesben 2000rpm-ig le szoktam engedni, az durván 20km/h pl. ahol elsőbbséget kell adni meg ilyenek ott sokszor jól jön. Amúgy 3500-5000 között használom leginkább városban, városon kívül nagyobb tempónál szigorúan 4000 felett, nem szeretem erőltetni a motort kis fordulaton, és a dinamika is sokkal jobb így. Fojtószelepet akkor tavaly nem kellett szinkronizálni a gépen, most lesz aktuális majd az ellenőrzése a következő szervízen.

    A leeresztett 5100 korom fekete volt, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez annyira jó. Érvek ide is jöhetnek. Ami jobban aggasztott, az inkább az állaga volt, nem volt bizalomgerjesztő, eléggé híg lett. Persze, ennek lehet nincs információ értéke. :B

    A kuplung hibátlan volt mindkét olajjal. Mindkettő MA2-es volt. Igazából a váltó is, én nem hibának mondanám a nehézkességet, inkább jelzésnek a motortól. Ami a viszkozitásstabilitást illeti, éppen az mutatja szvsz, mennyire jó a kenés. Ha nem megfelelő a viszkozitás, nem lesz jó a kenés sem. Én legalábbis ezt olvastam a témában, hogy se a hőtől túlzottan elvékonyodó olaj, sem a túl sűrű, még fel nem melegedett olaj nem ken optimálisan.
    De ha nagyon pontosan akarnék fogalmazni, úgy írnám, a 7100 sokkal szélesebb hőmérsékleti tartományban volt a váltó számára megfelelő viszkozitású. :R Lényegesen hamarabb elérte és lényegesen tovább megtartotta. Szerintem ez árulkodó arról, a motor megkapta-e a megfelelő viszkozitású kenőanyagot. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák