Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
Én rájöttem, hogy még mindig a WR 2.1.1 a leg jobb rom. Legalább GB. A francnak se kell JB rom szerintem. Bár kicsit meg kellett módosítani, mert nem volt hajlandó QWERTZ kiosztású billentyűzetet használni. De mióta megcsináltam, teljesen jó és keveset zabál és jó a sebessége is.
Úgyhogy nálam ez marad.(Mire jó a JB napi használatban? Mivel tud többet egy Defy-n, mint egy GB rom? Mi az előnye?)
-
thompherkins
tag
A GB ICS JB vonalon
mindenkinek más a jó, nekem pl.
Működjön minden, jó akkumulátor idővel, ne fagyjon, ne lassuljon, mindig elérjenek.az a fura, hogy ezt nekem 105 kacsa ROM-ja hozza ROM
minden működik
2+ vagy 3 nap akkuidő, az én szokásaimnál
ne volt fagyás
nem volt lassulásMindenféle ROM már fent volt és sok csak az akkuidőnél vérzett el.
GB használnék, mert nem létszükséglet a JB, ha jobb akkuideje lenne
De nálam egyszerűen nyert 105 kacsa JB romja.
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Járt valaki közületek úgy, hogy nem vette fel a töltést az akksi?
Tegnap működő telefonnál töltőre raktam 1%-nál, majd kb. 10 perc múlva ellenőriztem.
Meglepetésemre továbbra is 1%-on állt, és percek múlva sem változott!
Aztán kikapcsolt a telefon, és hiába próbáltam tölteni, semmit nem reagált rá!
Illetve egyik alkalommal elindult a töltés, tudjátok akksi ikon a töltésszinttel, de egy perc után már nem tudtam visszahozni, és nem reagált semmire!
Második, és egyben utolsó alkalommal egyszerre nyomtam a hangerő fel és bekapcs gombot. Ekkor bejött a szokásos menü, de a "Battery Oke" sor és az alatta levő villogott egyszer-kétszer, majd örökre kikapcsolt!
Valakinek ötlete?! -
Davebowman
senior tag
Háááát a JB előnye, hogy tudok vele telefonálni, nem fagy le, ha hívnak! Ma például kipróbálhattam a panoráma funkcióját besz..tam annyira jó! A gmail is jobb, és a programokat már a JB-hez írják, frissítik, szóval érdemes haladni a rendszer frissítésével. Vannak progik, amik minimum JB -n futnak (chrome) persze ki lehet váltani őket mással!
Eladó/Csere: Xiaomi AX3600
-
Halo
senior tag
válasz Davebowman #4561 üzenetére
nem JB kell neki, hanem minimum ICS, de a lényeg, a mindennapi használatban Defyn egy kalap...
tudom, mert azért váltottam csak romot, hogy Chrome legyen a böngészőm és... szaggatós, néha keményen...
a gyári százszor jobb/gyorsabb, a kiegészítéssel (Cmarks lite) pedig teljesen hozza a Chrome fílinget.Ez saját vélemény, saját tapasztalatok alapján
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
törölt tag
Üdv!
StefanBraun féle CM alapú ROM-ban beállítható valahol az alap betűtípus?
Illetve elérhetők a neten a hagyományos android csengő és üzenetjelző hangok? -
chab7
addikt
De jó hogy mindig van valaki aki indít egy jó kis flame war-t Na akkor nesze a válasz.
Szerinted nem kell, vagy én vagyok mr franc de nekem meg jó és kell is.
Miért? Mert csak. Aki nem jött rá eddig az vagy nem követi a fórumot vagy csak direkt felbüffent ilyen dolgokat.
Minden benne a fórumban, akit érdekel kikeresi.Úgy látom még mindig nincs itt az ideje a valódi mélyvíznek ezzel a telóval kapcsolatban. Hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
gyugyo1010
tag
válasz CoolBoy323 #4568 üzenetére
Nekem is volt ICS, JB, GB is a telón, de stefan WR-je jött be a legjobban.
JB alatt lassú volt a böngésző, zavaróan lassú.
Most a GB (WR) alatt minden pikk-pakk![ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
WR 1.6 óta nem látott a Defy-m más romot csak az 1.7.1-et... de az nem jött be... kb 1 hónapja vissza raktam az 1.6 -ot, de 1 nap alatt lemerül a teló :S bármit csinálok... a WR 2.1.1 sokak szerint a legjobb rom mostanság, hát ma megpróbálom... Valamit kell vele trükközni? mire kell oda figyelnem?
-
tarnagy
aktív tag
(#4563) Halo
A Chrome-mal kapcsolatban teljesen egyetértek veled,ugyanis nekem is hasonló a tapasztalatom. Én nagyon szerettem volna Chrome-ot használni, elsősorban a könyvjelzők szinkronizálása miatt. Meg is teszi, igaz, de sajnos, ICS-n és JB-n egyaránt gyengén fut, lassú, akad (Defy-készüléken!).
Mi az a Cmarsk Lite,amit említesz mint kiegészítést?
S vajon a Chrome-könyvjelzőimet át tudom valahogyan más büöngészőbe? (A Dolphin például nagyon jó, gyors, kiegészítők is vannak hozzá.)[ Szerkesztve ]
Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.
-
kisbarack
aktív tag
Érdekelne hogyan lazított a gombokon, mert igen feszesek a Defykémen. Sikerült kicserélnem gond nélkül a trljes házat rajta egy Defy+ ról ugrott le és végre van vakum is, de a nehéz gomb nem oldódott meg. A párom is panaszkodott miatta. :-)
Defy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
mumtaz
senior tag
A világért sem akartam flameelni. Komolyan kérdeztem a gyakorlati hasznát. Ha észrevetted volna, úgy is kérdeztem, hogy Defy-n mi értelme van. Tudom, hogy a rom szakácsok dolgoznak azon, hogy a JB jobb legyen Defy-n is, de sajnos gyakorlati haszna nem sok van. Mármint olyan értelemben, hogy azért vannak kompromisszumok, amikkel meg kell barátkozni, ha az előnyeit ki akarjuk használni.
Nálam például eléggé sarkalatos pont, hogy ne merüljön le fél nap alatt, ha használom a GPS-t. Ez egy dolog, amit nem tudtam megérteni, hogy egy már GB alatt is teljesen jól működő dolog, miért zabál 3x annyit JB alatt. Persze itt azt is szem előtt tartva, hogy a JB alatt GPS nélkül is gyorsabban merül az akksi. Tehát itt az a fura, hogy GPS-el a merülés nem arányos JB alatt a GB-hez képest. Olyan, mintha JB alatt a hardware többet zabálna, vagy több számítás kellene a GPS működéséhez. És ez csak egy példa.Én is használtam CM10-et. Szép meg más, mint egy GB alapú rom, de nem áldozhatom fel a használhatóságot a szépség miatt. Mellesleg WR alatt még nem volt olyan alkalmazás, aminek a legfrissebb verziója ne indult volna el. Aláírom, hogy lehet, hogy talán én nem használok olyan alkalmazásokat (137 user app van telepítve a telóra), amit kifejezetten ICS-re, vagy JB-re fejlesztettek.
Az is feltűnhetett volna, hogy jó ideje itt vagyok a fórumon és nem most pottyantam ide. Még ha keveset is szóltam hozzá a témához, akkor is minden nap feljövök és elolvasom a nem olvasott hozzászólásokat.
Az, hogy neked más a szemléleted, egy dolog. Mindenki azt használ, amit szeretne. És az sem akartam, hogy lehordjam a JB-t, mert nem tetszik, vagy megtérítsek bárkit is.
A legkomolyabban kérdeztem, hogy a JB-nek mi a haszna. A mindennapokban, a gyakorlatban, a használhatóságban. Egyszóval, hogy mit tud a "gyakorlatban", amit a GB nem. Jó. Persze. Valószínűleg a google sem csak azért fejleszti az újabb androidokat, hogy szebb legyen, hanem pl. hogy támogassa az újabb készülékek nyújtotta lehetőségeket/erőforrásokat, de ennek mondjuk Defy-n nincs sok értelme.Ne harapd le a fejem.
-
törölt tag
Én is hozzászólnék a diskurzushoz:
A WR 1.7 volt a legrosszabb ROM, ami vala fenn volt a defymen.
Irtó lassú volt, röcögött, FC-ok,stb.
Most Felraktam a StefanBraun féle (CM7.2-re épülő) ROM-ot, és ez az eddigi legjobb ROM-om. Szélvészgyors, nem zabálja a RAM-ot,egyszerűen szuper, mintha ujjászületett volna a telefonom. -
-
vornia
senior tag
-
Pimpa78
csendes tag
válasz thompherkins #4556 üzenetére
Szia!
Nálad működik a hotspot funkció (kacsa-romján)? Nálam nem akar működni....egyébként minden más tökéletesen fut, csak ez idegesít mert időnként kellene.
Üdv: pimpa78Oneplus 6 és a nap indulhat!
-
Pimpa78
csendes tag
quarx CM10.1-20130223-NIGHTLY ezen romjáról van már valakinek tapasztalata? Kíváncsi lennék, mert ha nem sikerül megoldanom kacsa 3.0 JB hotspot problémát akkor keresnem kell valami másik romot...
Oneplus 6 és a nap indulhat!
-
Pimpa78
csendes tag
válasz gyugyo1010 #4569 üzenetére
szia! Én is most romot keresek, és jónak hangzik ez a SB WR-je. Tudnál adni egy letöltési linket?
Köszi! Üdv: pimpa78
Ui: Esetleg van valami tipped kamerára kiélezett romra?Oneplus 6 és a nap indulhat!
-
tarnagy
aktív tag
Sajnálatos, de igen, szinte megfekteti a rendszert. A Chrome igényelte erőforrások - JB ide vagy oda - nem állnak rendelkezésre a Defy-n.
E téren - mármint a mumtaz által feszegetett "kell-e JB a Defy-re...- én is úgy látom, s le is írtam már: sok neki, nem kell.Úgyhogy, chab7 azt kell mondanom, hogy nincs igazad, amikor fölháborodsz.
Mellesleg e fórum réges rég nem "mélyvíz", ha még nem vettétek észre, hiszen a Defy egy lassacskán kifutó modell, már jó ideje semmi újat, semmi "mélyebbet" nem tudunk mondani róla!! Ami azért sajnálatos, mert szerintem az utóbbi idők egyik legjobb, legrugalmasabb telefonja, Még úgy is- lásd fejlesztők elképesztő munkáját -, hogy a nyavalyás Motorola nem nyitja meg.[ Szerkesztve ]
Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.
-
chab7
addikt
válasz tarnagy #4586 üzenetére
Egy olyan közösségben hogyan reagáljon az ember ahol egyiknek X rom nem jó, szar, de Y rom meg tökéletes. Másiknak meg pont X rom a jó és Y a szar.
Persze rég nem mélyvíz, sajnos. De ez ellen csakis a tagok tehetnének, mert nem kellene pont ilyen marhaságokkal teleóbégatni amik itt szoktak lenni. (pl ez a rom-mizéria még most is).
A mélyvíz pont arról szólna, hogy mi olyan dolgokat lehet adott készülékből kihozni amit nem is gondolnánk - és nem a legbarátságosabb , leghasználhatóbb rom meg tok meg fólia meg kis*szom megtalálása.
Arra ottvanlenne a másik topic.
Itt arról kellene olvasnom, hogy ki hogyan tett már fel ubuntut pl vagy akármi más nem hétköznapi dolgot. Pont olyan dolgokat amik a sima mezei usereket nem kellene , hogy érdekeljenek - mert szerintük nincs értelme. Mint ahogy aki azt mondja a JB-nek sincs érteleme az is mezei felhasználó. De attól, hogy nem a leggyorsabb a készüléken, még bőven használhatóságon belül van. És itt a mélyvízben ennyi lenne a lényeg, hogy valami megvalósítható-e és hogyan. Hogy az valaki szerint értelmes vagy sem totál nem kellen hogy érdekes legyen.
Ezek miatt nem is lesz lelkifurdalásom hogy ha felháborodok olyan miatt aminek nem ebben a topicban van a helye. A sima napi használatra való romokról bájcsevej az igenis nem ide tartozna. (Miközben a JB ettől még szintén való sima napi használatra - is). Köszöntem a figyelmetLenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
tarnagy
aktív tag
válasz Davebowman #4579 üzenetére
(#4579) Davebowman
Nem találtam olyat, hogy SeatBrowser. Megnézném. Honnan vetted? Vagy elírtad a nevet?
chab7
Értem, mire gondolsz, de bizony, ha elolvasom az 1. sz. hozzászólást (amit persze, sokan nem tesznek meg, s ez tényleg a tagok hibája), akkor ott az vagyon leírva, a Mélyvíz témája az, ami "a telefonba való mélyebb benyúlásra" vonatkozik (hogy szépen fejezzem ki magam), mégpedig a root, a különféle ROM-ok telepítése stb. Annyira azért nem lehet szakmai a fórum mint ahogyan Te várnád, hidd el - akkor csak néhány vájtfülű látogatná, és nem kellett volna immáron újat nyitni a hozzászólások nagy száma miatt.
Mondom ezt úgy, hogy magam is sok minden iránt érdeklődöm, hogy mást ne mondjak, legalább 10 éve használok Linuxot (is).
Ami az Ubuntu-dolgot illeti, sok helyütt olvasok-keresgélek, roppant érdekelne engem is, hidd el, de nem hiszem, hogy ebben a fórumban találom a megoldást...E fórum így jó, ahogyan van, csak a nagyon hülyéket kell olykor farba rugdosni, ami rendszerint meg is történik!
[ Szerkesztve ]
-
tarnagy
aktív tag
No, Ubuntu:
"A tabletes Ubuntu bejelentése után egy héttel kiderült, hogy az okostelefonos verzióra is tartogatnak még meglepetéseket a fejlesztők.
A Linux-alapú mobiloperációs rendszer a bejelentésekor már létező Nexus-eszközökön már eredetileg is futtatható volt, így a Galaxy Nexus-, Nexus 4-, 7- és 10-tulajdonosok nyitott bootloaderrel minden gond nélkül használhatják a rendszert, most viszont új készülékekkel bővült a lista, legalábbis a fejlesztő Canonical ezekkel a sikeres modellekkel kapcsolatban erősítette meg a kompatibilitás rövid időn belül létrejövő lehetőségét: Motorola XOOM, Nexus S, Nexus One, HTC One X, One X+, Samsung Galaxy Note, Note 2, Galaxy S II és S III, Tab 10.1 WiFi, Motorola DROID 3, 4, ASUS Transformer Pad, valamint a Transformer Infinity."
A Defy persze, nincs a listán, de bízzunk ügyes fejlesztőinkben....Davebowman
Igen, én is erre gyanakodtam, köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
www.refujvaros.hu
-
DEARevil
tag
Sziasztok! Lehet valaki kipróbáltam már közületek a defy-n az avp revolution nevű játékot. kompatibilisnek írja, de a pálya betöltésének 85%-nál nem megy tovább. Másnál is ez a helyzet?
-
mumtaz
senior tag
Azért ne akarjuk már a romolást a mezei userekhez sorolni. Illetve a ROM csere főzött romra soha nem volt mélyvíz? A NOKIA meg a DEFY között annyi a különbség romolásban, hogy itt legalább - elvileg - nem lehet végérvényesen hazavágni a telefont. De akkor ezek szerint ez már nem is mélyvíz, mert a mélyvíz kategóriából kicsúszik a "sima user" kategória felé. 3 év valakinek sikerül defyvel nasa műholdat pályára állítani. rá pár hónapra meg az fog kicsúszni a mélyvíz kategóriából, mert addigra már másik 4 embernek is sikerült, ezért megy a "sima user" kategóriába.
Nálam a "sima felhasználó" kategória az, aki nem mer/akar már másik rom-ot felrakni a gyári froyo-n kívül, mert ő csak telefonálni akar.
De akkor eszerint a te nézeted szerint aki nem oldja meg saját kútfőből az ubuntut, az sima user. Ha Te is csak olvasni akarsz róla, akkor Te is sima user vagy.Nálam a a mélyvíz kb azt jelenti, hogy minden, ami a gyári megoldástól eltér. Igen, a GB is az, az ICS is az és a JB is az. Nem lerágott csont, mert mindegyikkel foglakozik valaki. Hála az égnek.
Mit lehet még kihozni a DEFY-ből. Sajnos a jelenleginél sokkal többet nem hiszem. Android platformon biztosan nem. Csak finomítani lehet, de ennyi. Ebben ennyi volt sajnos, de én biztos nem adom el, míg meg nem döglik. És addig is tesztelgetni fogom az újabb romokat és nem azért, hogy lássam, hogy ez meg az még elindul-e a telefonon. A JB OK. Ha valóban lesz olyan dolog, ami igényli, akkor véglegesen is felrakom a telefonomra. Addig meg legfeljebb kipróbálom az újabb verziókat. De mi értelme lenne tartósan felrakni egy olyan romot, ami szétzabálja az akksit és esetleg még némely esetben akadozik is. Tesztelni jó, hogy hol tart, dehát... -
tarnagy
aktív tag
Ha fel, ha nem: igazad van!
Főképp ebben:"...Mit lehet még kihozni a DEFY-ből. Sajnos a jelenleginél sokkal többet nem hiszem. Android platformon biztosan nem. Csak finomítani lehet, de ennyi. Ebben ennyi volt sajnos, de én biztos nem adom el, míg meg nem döglik. És addig is tesztelgetni fogom az újabb romokat és nem azért, hogy lássam, hogy ez meg az még elindul-e a telefonon...."
Pontosan ezt gondolom jómagam is.
[ Szerkesztve ]
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Van egy zöld lencsés Defym a legújabb WIUI van rajta. Fateromnak egy Defy+ -a egy gyári magyarított androiddal,de néha szarakodik meg belassul neki. Lehet megkapná az enyémet én nem megmókölnám az övét valami főzött rommal. Mielőtt odaadnám az enyémet csinálnék egy factory resetet meg cache wipeot de úgy hallottam hogy CM7en vagy MIUI/WIUInál nem ajánlott factory resetet nyomni a telefon beállítás menüjében, hanem recoveryből kellene. Pontosan hol melyikben? Stable recovery/Factory reset, vagy esetleg máshol?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Öregszem
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest