Hirdetés
Aktív témák
-
bruti01
őstag
a motorola tényleg nem hazudott hogy azt mondta vizálló! beleesett a kádba! velem fürdött! és még rá is ültem egy picit de simán kibirta csak az ütő megált bennem
<< Bunkó vagyok így hóditok >> Galaxy s20 ultra 5g , Galaxy note 20 ultra 5g. Mi 10 t pro
-
zsolt19900
őstag
nem tudom, melyik az utcsó stable, de nekem tökéletesen megy.... direkt azért tettem azt fel, mert azt mondtátok, hogy az a stabil
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Lacopapi
addikt
válasz #71562240 #19418 üzenetére
Nem placebo-jobb...nekem mesélhetnek az okosok,azt hiszem el,amit látok.Az elmélet meg a papír lehet,hogy mást mond,de ki kell próbálni.
....az is igaz,hogy én önmagában is használom,tehát akár elfogult is lehetek.Mindenesetre az ADW ex-el szupergyors és remekül testreszabható. Viszont ugye "csak" 2.2.2.......de stabil!
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
Urakok,
Kinek lenne vállalkozó szelleme ahhoz, hogy velem közösen tesztelje a smartass cpu governor beállításait?
Mindenhol az olvasható, hogy a smartass a legintelligensebb cpu vezérlés és mi meg kénytelenek vagyunk az ondemand-ot használni, mert se a miui, se a cm7 nem ad a beállításhoz elegendő útmutatást... ez bosszant engem.
Többféle változatot vetettem most papírra pusztán a saját logikám valamint a gyári alapbeállítások viselkedése alapján. A számomra legjobbnak tűnőt pötyögtem most be magamnak és úgy gondoltam, hogy megkérdezem, kinek volna kedve tesztelgetni.
Várom a tisztelt jelentkezőket...
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
domerator
veterán
válasz bruti01 #19458 üzenetére
Nos... magam részéről nem várok mást egy sikeres smartass beállítástól, mint azt, hogy az eddiginél ne fogyasszon több akkut - persze valahol azt várom, hogy picivel kevesebbet - és emellett MINDEN helyzetben lehetőleg lagmentes, fürge, reszponzív, gyors legyen a teló... tehát nem egetrengető eredményt várok.
Mielőtt bárki hozzáfog, ÍRJA LE A JELENLEGI BEÁLLÍTÁSAIT!... ha nem jön be az első-második-stb, vagy megunja, akkor legyen hova visszatérni.
A cpu beállításoknál a power gombot lehet kímélni, mert a bal szélső "menü" szoftgomb ugyanazt csinálja. (egyébként recoveryben is!)
Bootmenüben a következőket kell beállítani:
(a kiemelt paraméterek fontosak, a többi nem aktív)Status: [Enable]
Load all modules: [Enable]
Scaling: [Smartass]
Clk1: [400]
Clk2: [800]
Clk3: [1000]
Vsel1: [22]
Vsel2: [34]
Vsel3: [50]
con_up_threshold: [80]
con_down_threshold: [20]
con_freq_step: [5]
con_sampling_rate: [160000]
int_min_sample_rate: [50000]
ond_up_threshold: [32]
ond_sampling_rate: [50000]
smt_min_cpu_load: [20]
smt_max_cpu_load: [60]
smt_awake_min_freq: [400000]
smt_sleep_max_freq: [400000]
smt_up_min_freq: [800000]
smt_wakeup_freq: [1000000]
smt_ramp_up_step: [200000][ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz Lacopapi #19461 üzenetére
Nem... ugyanis az a logikus magyarázat, hogy így a rendelkezésre álló governorok közül bármelyik kiválasztható.
Amikor ma erre rájöttem és engedélyeztem, akkor rögtön másképp viselkedett a teló (mondjuk pont negatív módon, de tök más értékek voltak akkor). Amíg nem volt engedélyezve, addig szerintem végig ondemandban voltam
Dehát ez is a teszthez tartozna, hogy ezt is közösen találjuk ki, ha esetleg mégse így lenne...
-
Lacopapi
addikt
válasz domerator #19462 üzenetére
Nos igen,valamikor magam is így gondoltam,de a CPU Spy megmutatta,hogy disable módban is átállíthattam smartassra,vagy bármire,legalábbis a visszajelzések ezt igazolták...de mindegy,nem akarok vitatkozni,fenn van a SEA-n...kicsit erőlködött az indulással,de most megy.Éjjel töltöm,úgyhogy eredmény holnapra várható.
-
bruti01
őstag
ugyszint! a beindulás nem volt 100%osan zökkenőmentes! viszont lenne 2 kérdésem!
1. az első mhz miért 400? a régi 350-360 nem elég?
2. van egy widgetem ami mutatja a pillanatnyi állapotot! mostmár nem ugrik fel egyböl 1,1 ghz-ra jelen esetben 1 ghz-re! marad 800 mhz-en! (ami 700 mhz-nak nem lenne jó hogy a lépcsők értelme megmaradjon?)én kiprobálom igy
1:350
2:700
3:1000és hoppá a beindulás egyböl zökkenőmentesebb!
[ Szerkesztve ]
<< Bunkó vagyok így hóditok >> Galaxy s20 ultra 5g , Galaxy note 20 ultra 5g. Mi 10 t pro
-
SlausK
tag
válasz domerator #19460 üzenetére
Kipróbáltam a load all modules nélkül és tíz perc alatt a cpu spy szerint úgy hogy lementem egy menetet a fruit ninja-ban 80%-ban használta a 800 mhz et és 1%-ban az 1000-est, a maradék egyértelműen a 400 mhz. A fruit ninja nem eléggé terhelő folyamat hogy felkapcsoljon? Az indítás nálam sem volt zökkenő mentes, kevés volt az a fesz a telefonomnak.
[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
...hogy mennyire nem egyformák a telefonok,az döbbenetes...4 fc és két újraindulás...nekem ennyi elég volt,illetve a telómnak nem elég az energia,ez egészen biztos.Viszont ennyiből már látható,hogy nincs kőbe vésett szabály ezen a téren sem,az enyémnek több feszültség kell,a tied ezek szerint kevesebbel is beéri.
Mondjuk a vsel táblázatból is valami ilyesmit lehetett leszűrni...
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz bruti01 #19464 üzenetére
Mit jelent az, hogy nem volt zökkenőmentes az indulás??
(nálam ugyanúgy indult, mint eddig... 40mp alatt kész.)A 400MHz-et azért választottam, hogy alvásban se legyen gond mondjuk zenehallgatás közbeni email fogadáskor, vagy más egyidejű, de alvás közbeni tevékenységből... vagyis ha lehet (de ebben persze nem vagyok biztos) ne váltson feljebb, ha más dolga nincs.
A 800MHz pedig a következőből jött:
Mivel abszolút nincs infó arról, hogy a smartassban beállítható tetszőleges frekvencia (clk) értékekhez a teló milyen feszültségeket (vsel) rendel hozzá, így abból indultam ki, hogy a settingsben levő 3 clk értéket és a smartass értékeit próbálom összehangolni, vagyis azzal a 3 clk értékkel játszom a smartassban, amit amúgy ondemandban is állítani szoktunk.
Ezért van a 400, 800 és 1000 a smartass paraméterekben is. Feltételezem, hogy így azok a vsel értékek aktívak, amit mi rendelünk hozzá ezekhez.
A smartass paramétereknél a gyári beállításoknál tapasztalt viselkedésből indultam ki, nevezetesen, hogy szinte csak az alsó és felső frekvenciákon dolgozott a cpu, a középsőt alig használta. Emlékeztek ugye... csodálkoztunk rajta, hogy a cpuspy alig mutatott közbenső értéket.
Tudván, hogy mindez 86% threshold mellett történt, megpróbáltam kőkorszaki módszerrel viszonyszámokat rendelni minden freki minden terheléséshez és úgy akartam beállítani, hogy igenis használja a közbenső értéket is... úgy látom ezek szerint, hogy eddig ez sikerült. Van még a variációs lehetőségek között 500, 600, 650, és 950 is (a 950 az az 1000 helyett) A 800 az most a százalékok (fel és lekapcsolás) miatt lett 800.Meglátjuk, hogy a működésre, sebességre, komfortra és főleg az akkura milyen hatással vannak ezek az értékek.
A fentieket előbb írtam, mint a válaszaitok születtek... ha fc van, akkor természetesen a vsellel lehet játszani... lehet, hogy én is emelek rajta!!
Bruti:
Milyen widgetet használsz?[ Szerkesztve ]
-
-
natë
nagyúr
Kapja be aki rámküldte az ártást...a stabil romokról való szösszenetem után egy géppuskasortűz-szerűű hotbootban kimúlt a miui.us.
-
sanyirigo
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy van- e valami különleges telepítési mód az MS2Gingerhez, mert nekem wipe cache után "installation aborted" feliratot dob a recovery?
Jelenleg MIUI.hu van fent.
Pixel 7
-
w333
félisten
Látod én mondtam hogy nigthly és ics addon-ból összerakott rom és nem stabil verzió
De látod legalább nem vitatkoztam ezzel a témával kapcsolatban , és mostmár te is érzed a külömbségetÉn a jelenjegi rom-al nagyon megvagyok elégedve ,nincs fc ,bug,hootbot ,stb... minden müködik normálisan october 22 reggel 9 óta
Tegnap reggel 7-kor huztam le a töltöről és most vagyok 45%
Hétfő: reggel 8-tól este 7-ig folyamatos 3g időjárás frissités 30 percenként ,facebook ,market internet kb 2óra és ugy 20 perc telefonálás
Ma: kb 1óra 3g market adobe flash frissités időjárás frissités és kb 10 perc telefonJah és azt vettem észre hogy 2 óránként esik 1% az akku-ból, nem volt soha semmi akku kalibrálás stb.
Addig marad a rom amig nem lesz cm7.2 stable-ból wajkiui verzió aminek jobb az akkuhasználat
Ha viszont nem lessz cm 7.2 akkor marad ez végleg
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Lacopapi
addikt
Így van.Nem is értem a kollégát,de az összeomlást sem...nem telepítettél vmit? Mert az us.csakugyan az egyik legstabilabb rom-nálam is.Bár én a régebbit használom időnként.
Egyébként a romokkal kapcsolatban az az érzés kezd kialakulni bennem,hogy inkább az első verziók a stabilabbak,bármit variálnak rajtuk,már valahogy nem lesz az igazi egyik sem.
IGO-val nincs ilyen gondom,csak sokat fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
-
w333
félisten
Ok akkor elnézést kérek de ezt nem tudtam, de viszont akkor gondolom hogy cm7.2 nightly verzió-ból készült, javitsatok ki ha tévedek
Lacopapi : hát én is örülök neki Kolégámnak is ugyanezt a romot kb. egy fél órával utána miután telepitettem magamnak felraktam neki is és azóta ő is ezt használja teljes megelégedéssel és nálla is minden müködik és neki sem volt még fc ,bug ,hotboot stb.
Pedig ő nyuzza rendesen a gps-t[ Szerkesztve ]
-
Lacopapi
addikt
Mindig mondom,hogy nem egyformák a telefonok,de üdítő látni,hogy valakinél normálisan megy a wajkiui...
második hsz-odra: amit te használsz,az is cm7-miui felvágott,nyugodj meg.Wajk az első cuccát ide rakta fel anno,csakhát azóta csöpögött némi víz a Dunán....
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz bruti01 #19468 üzenetére
Hümmm... nálam most állandó 800MHz-et mutatott még 10% alatti terhelésen is (ami elvileg marhaság), cpu hőmérsékletre pedig -1 fokot (ami gyakorlatilag marhaság)... úgyhogy jobb híján megint felment a cpu spy... az most rögtön az elvárt értékeket mutatta: leginkább 800MHz és lejjebb, 1 gigán csak 1%-ot mutat.
(ezt valahol én így is szerettem volna már régebben is. 800 MHz az alap telefonos és nem teljesítményigényes dolgokhoz bőven elég, viszont ha kell, ott az 1 GHz, ha nagyon akar pörögjön rá egy xyz játéknál, vagy navi közben, vagy videónál, mittomén. Elvileg... ez kevesebb energiát is kellene igényeljen.)
-
w333
félisten
válasz Lacopapi #19478 üzenetére
Persze, tudom hogy minden miui verzió cm7-ből van csak a felhasználói felület más , de ez annyira nem is baj nekem a lényeg hogy legyen benne magyar nyelv
Ha lesz cm7.2 stable azt is lehet tudni hogy kb. 2 hét mulva lesz miui stable isCsak 2 dolog miatt nem használok cm7-et
1: Miui-ban jobban átlátható a Beállitások ,sd kártya kezelés,Album (jobb mint a 3D),zenelejátszó
2m7-ben nem tetszik a menü és az status-bar csunya, ráerőltetik az emberre az adw-t ,és cm7 beállitások azon belül "vigyázat mert tönkreteheti a telefont figyelmeztetés" ha tényleg el lehet állitani valamit és tönkretenni a telefont akkor mire ez az opció ????
Egy átlagos felhasználó nem akar a telefon lelkébe nyulkálni[ Szerkesztve ]
-
-
domerator
veterán
válasz domerator #19482 üzenetére
Smartassban a 3 clk értékből csak az első 2-t veszi aktívnak a governor... ezért megy csak 800-ig. Ha a 2. clk-t 800-ról 1000-re növelem, akkor megegyezik a 3. clk-val és akkor végképp megzavarodik és csak 400MHz-en (az első clk-n) képes működni...
Áááá... miért nem lehet ezt a készítőjének normálisan leírni egy tutorialban???
-
tzl
senior tag
Ilyen nálam is volt, tegnap, de elmúlt. Csináltam egy cwm-backupot és utána csinálta. Ha emlékszel, frissítés után is ez volt nálam, ment is vissza a korábbi verzió. Lehet, hogy akkor is elmúlt volna.
Most egy cache és dalvik wipe segített.
Utána dobott még egy hb-t, aztán semmi, azóta megy. Szerintem a cwm piszkál meg vmit. Próbáld ki, hátha nálad is visszaáll a rom. -
tzl
senior tag
válasz Lacopapi #19466 üzenetére
Ez alapvetően nem telefon, hanem cpu-kérdés. Ez meg minden cpu-nál így van. Baromi nagy szórás van cpu-k között, ilyen a gyártástechnológia. Intel is azt csinálja, hogy teszteli a gyártott cpu-kat és a teszt dönti el, hogy milyen sebességű cpu-ként kerül piacra. Ha bírja a névlegest, akkor mondjuk 2,5ghz proci lesz, ha nem bírja, akkor kijön 2,2-esként. Ugyanez nálunk is, csak ugye nálunk alapból vissza van véve 800-ra, azon meg megy. Ha húzni kezded, kijönnek a különbségek. Van, akinek 1.1-nél nem bír többet, másnál megy 1350-en is.
-
bruti01
őstag
Domerator
hmmm nekem se jó! és nem tudom finomitani ugyhogy kb egy orája vissza állitottam mindent az alapra! és a konservatítv módot áltam neki finomitani mert én böven megelégszek azzal is ha kb 60% terhelésnél feljebb vált de a középső 700-mhz-t is használja! és 25% nál szépen de azonnal visszaváltson!! de sajna még valami nagyon nem jó mert egyfolytába 1100-mhz-en pörög! nem megy leljebb!
[ Szerkesztve ]
-
etooo
senior tag
Sd kártya kezelés? Mit kell azon nézegetni? Albumot, zenelejátszót meg kicseréled arra ami tetszik, és kész
Statusbar speciel cm7-ben szerintem szebbé tehető (mondom úgy, hogy jelenleg miuim van, is kipróbáltam már jópár témát). Beállítások tényleg randa. Adwben sincs semmi ráerőltetés, ennyi erővel a wiui launchere is ugyan úgy rád van erőltetve.
A figyelmeztetés meg csak azért van, hogy akiknek fogalmuk sincs mit csinálnak azok az opciók, azok inkább ne állítgassák, elrontani nyilván nem lehet vele, "csak" nagyfokú teljesítmény visszaesés érhető el.Nem vagyok megrögzött cm7 van, a jelenlegi miuim is tetszik, csak ezek elég bárgyú érvek voltak a cm7 ellen
-
domerator
veterán
válasz bruti01 #19489 üzenetére
Sejtettem a tegnap éjjeli tapasztalat miatt...
Én még éjjel visszaraktam úgy, hogy a clk3 az 1100MHz, clk2 pedig 1000, így szabályoz használat közben, de nem olyan, mint amit el akarok érni.... viszont lehet, nem is fogom elérni.
Tegnap még gugliztam emiatt és olyan tapasztalatról olvastam, hogy a smartass épp abban gyenge, amire akartam használni, nevezetesen a hívásfogadáskori késésben. Amióta smartass-szal kísérletezgetek, azóta sajna én is tapasztalom.Valahogy az az érzésem, hogy ebbe a miuiba nem a legjobb smartass governort kódolták bele.
Ma nem lesz annyi időm foglalkozni vele, még most eldöntöm, hogy hagyom-e így, vagy visszamegy az ondemand. Még akarok kicsit túrni a neten a smartass témában (bár ha lenne valami értelmes dolog róla, azt már megtaláltam volna).
Köszönet a részvételért!
(#19490) etooo:
Nyugi ... szerintem sd kezelés alatt arra gondolt, hogy a miui file managere sokkal komplexebb, mint bármelyik rom sajátja... ha megnyitod, rögtön eléd rakja, hogy mennyi helyed van, mi foglal mennyit és mindezt szemléletesen.
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz bruti01 #19492 üzenetére
... és a conservative elég gyors és reszponzív lesz?
Azt olvastam róla mindenhol, hogy a legakkukímélőbb, de a leglomhább mód... ettől függetlenül, ha gondolod, írd le, hogy eddig mit állítottál be és én is elkezdem.
-
bruti01
őstag
válasz domerator #19493 üzenetére
Status: [Enable]
Load all modules: [disable]
Scaling: [Conservativ]
Clk1: [360]
Clk2: [700]
Clk3: [1100]
Vsel1: [29]
Vsel2: [43]
Vsel3: [60]
con_up_threshold: [75]<--felfelő terhelési lépcső
con_down_threshold: [25]<--lefelé terhelési lépcső
con_freq_step: [5] <-- szerintem emiatt lomha hisz 5 mhz-s lépcsőkben lép feljebb
con_sampling_rate: [160000]<na ez mi? pontosabban nem értem a funkcióját!!!
int_min_sample_rate: [50000]
ond_up_threshold: [50]
ond_sampling_rate: [50000]
smt_min_cpu_load: [20]
smt_max_cpu_load: [90]
smt_awake_min_freq: [300000]
smt_sleep_max_freq: [300000]
smt_up_min_freq: [600000]
smt_wakeup_freq: [1100000]
smt_ramp_up_step: [250000]con_freq_step: [5] ezt álisd át 50-re!
con_sampling_rate: [160000] ezt meg 180000-re! itt tartok most![ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz bruti01 #19495 üzenetére
A sampling rate ha jól sejtem a mintavételezés gyakorisága és a szám alapján mikroszekundum lesz, vagyis 160ms... ugyanez ondemandnál 50000 vagyis 50ms.
Beállítom, mert a smartass az akkufogyást nézve most reggeltől zsákutca lesz... délutánra-estére talán már látunk valamit.
-
bruti01
őstag
válasz domerator #19498 üzenetére
amugy már végigprobálgattam majdnem összes módot! mindenhol csak az a rohadt egy lépcső a legfelső aktiv az összes többi inaktív! userspace stb :S
szerintem csak az marad hogy odemand módban kikisérletezünk egy jó tresshold értéket!
-
domerator
veterán
válasz bruti01 #19499 üzenetére
Tartok tőle, hogy így lesz... mindenesetre még annyit megpróbálok majd, hogy a miuisoknak küldök egy szívhezszóló levelet, kérve, hogy ugyan mondják már el, hogy miképp működik a defy miuiba hegesztett cpu settings.
(tegnap már arra is gondoltam, hogy francba a bootloaderes cpu settings-szel, használok setvselt, de abban meg végképp korlátozottak a lehetőségek)
Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest