Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.06.05.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz 4Grider #47146 üzenetére
A sebesség egy pontig nem érdekel. A ping egy picivel fontosabb, azzal nem is hiszem, hogy baj lenne. Nem néztem ki semmit se belőle, de nyilván egy bizonyos területen egy bizonyos rendszernek van egy adott átlagsebessége, amivel lehet számolni. Ez volt egyedül érdekes. Ugyanarról beszélünk végig, csak nincs tapasztalatom tartós mobilnet használatban, ezért is kérdezek először, nyilván másképp látja az, aki használja, van-e sebesség ingadozás, (ami nem a 60 mbitről 50-re esés nyilván, hanem elméleti síkon a nekem fontos 10 mbit alá csúszás) más gond, mint én, aki max menet közben ránéz egy üzlet nyitvatartására, elérhetőségére.
Ezt az egészet pontosan azért kérdezem, mivel augusztus végén, egy vasárnap este 6 óra utáni alkalommal, tehát nem a csúcs közepén, a helyszínen az utcán állva, tehát kültéren telekom mobilnettel 2-4 mbit/ 0.2-0.5 mbit sebességet mértem, pedig nem is volt sok nyaraló- fürdőző, és az említett ház a parttól 3.5 km-re van, ráadásul a tornyok a szomszéd helység víztornyán vannak, csak a leterheltség adhatott okot ilyen alacsony sebeségre.
Nyilván nem tétel a havi 11 ezer, akkor sok, ha a mobilnet ugyanazt tudja 5-ért. Ha a mobilnet beeshet 2-5 mbit környékére, akkor számomra alkalmatlan a használatra.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
4Grider
nagyúr
A havi 1 TB igény az nem ezen hozzászólásodat támasztotta alá...
Mindenképp javaslom, hogy szerezz egy Telenoros (ugye csak ők adnak publikus ip-t) sim kártyát, és méricskélj. Az este 8-9 közötti időszakot célszerű összenézni a hajnali 5 óra körülivel. Ha nem szeretsz korán kelni, a délelőtt 9 is még beleférhet, akkor van egy kis visszaesés reggel 7-8-hoz viszonyítva.
Ha a helyiséget nem keverted össze a helységgel, akkor az azért nem annyira jó hír, mert B20-at (800 MHz-et) feltételez (B3 azaz 1800 MHz esetén azért néhány kilométerenként kell bázisállomás), ami simán túlterhelhető. -
KamuMazsola
őstag
válasz 4Grider #47152 üzenetére
Az a baj a mobilnettel, hogy nagyon ingadozó, főleg mobiltelefonnal. Nekem telenor simmel a speedtest 60-70 megát mutatott a házban, azt az udvaron pléden fekve a facebook alig töltődött be a böngészőbe. Esetleg egy jobb 4G képes routerrel stabilabb lehet.
Bocsi, nem neked! Rick4-nek szerettem volna válaszolni.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
Rick4
félisten
válasz 4Grider #47152 üzenetére
Az 1TB+ több az az én értelmezésemben nem igény volt, hanem arra szólt, hogy kb ezzel merek számolni, meglepetést nem szeretnék, tudtok-e ilyentől vagy sem, vállalható-e vagy sem, mert nem ismerem az egész kínálatot, a sebesség vagy adatmennyiségi korlátozásokat, de gondolom azért nem baj, hogy igyekeztem elsőre összeszedni, mik azok a fontos körülmények, amik már ismertek...
Szimplán kimaradt egy betű, mellégépeltem, a chrome meg nem húzta alá, ismerem a két fogalom közötti különbséget, a szomszéd helyiség a Kéthely nevű település, kedves vagy, hogy még erre is szánsz időt- energiát. A tótól távolabb, ennek a településnek a víztornyán van az antenna, adótorony, légvonalban kb 2.5 km, az optikai rálátás is tökéletes, pont ezért is mondtam, furcsa a 2 mbit, talán kijelenthető, a túlterhelés nem róható fel a nyaralóknak.Próba lehet, de amennyiben nincs 1TB-ot meghaladó valós korlátlan forgalmú csomag (amiről még mindig nem tudok, hogy van-e, ellenben a helyesírásomról már tudom, hogy kifogásolható), illetve nem tudok a sebességről legalább pár tapasztalati alapon megírt csúcsidei- csúcsidőn kívüli méréses adatot, addig ennek nem sok értelme lenne.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ino
újonc
ez it 2 het telenor 10 percenkent speedtestel merve
az a beeses 4gb ala a vegen nem tudom mivolt
a vetel lehetne job kene szereznem egy kulso antenat
a meresek kozben elofordulhatot hogy letoltotem valamit youtoboztam stb2 kartyam van az egyik meg egy hello data korlatlan ano regrol
a fonti meresek egy kizarolag adat kartyaval keszultekamenyiben az adat kartyaval torrentet toltok es 30-40 el jon es bekapcsolok egy masik gepet a hello data val es ot is elkezdek tolteni azonal erezhetoen beesik a kizarolag adat kartya
az az a ket kartya ugy nagyabol meg osztja a sav szelesegetez a hej kaposvar szelen van mas lehetoseg netre nincs de tul sokan se laknak ere
-
Cravaly
tag
Tapasztalat: Nyáron a Balaton mellett örülsz ha van mobilnet, ha van is, nem lesz gyors. Minden nyáron iqprot-t használok, szezonon kívül 60-90 mbps is kijön belőle, nyáron, hétvégén pedig kb 5 mbps van magas pinggel. (Fonyód)
Én a helyedben biztosan a mikrohullámút választanám, az sokkal megbízhatóbb a Balatonnál. (Ismerősének van, nálunk takarás miatt nem lehetséges. )
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Sziasztok,
A DPI-nél most jól olvasom hogy ha az új tarifacsomagra szeretnék áttérni akkor minden
esetben 2 éves hűséget kell fogadnom?
"Az új tarifára történő váltás esetén 24 hónapos Tarifahűség lép életbe, amely minden esetben külön kezelendő az esetleges Készülékhűségtől."
Eddig alap csomagban voltam ahol nem volt hűség, és nem is szeretnék
Köszi -
4Grider
nagyúr
Ha Újlakról van szó:
Kéthelyen a Vár utca végében csak B20-as (800 MHz-es) cellák vannak, arra ne alapozz nagy sebességet. Ráadásul nincs optika mögötte (mikrót használnak rajta felhordáshoz). Így könnyen leterhelhető. A Máriafürdői B20+B3-as cellákból a B3 meg már neccesen (inkább nem) ér be oda, a falu déli részére onnan még a B20 sem. Szóval inkább a 30 Mbps-os vdsl... Barátom vendégházat üzemeltet arrafelé 15 Mbps Telekom adsl-el. Néha még online streameket is lehet rajta nézni telt ház mellett...
A Telenor flottás mobilnetjein nem tudok bármiféle korlátozásról, de én csak 3 különböző Telenoros flottából kb. 15 adatsim-et használok, és nálunk nem szokás ezeket a korlátlan sim-eket 100-200 GB-nál jobban havonta kiterhelni. -
Watson25
tag
Sziasztok! Telenor kártyás csomagom van. EQ hoz szeretnék csatlakozni. A kártyámon még van 2000 Ft. Jóváírják vagy inkább vásároljam el? Illetve érdemes megvárni a számlazárást csatlakozás miatt? Amúgy mikor is van a számlazárás?
-
mapege
csendes tag
Alapjáratona édiatörvény úgy van, hogy rosszabb ajánlatot nem adhat. De mivel határozott idajű hűséget írsz alá ezért ha lejár azt mondják szevasz. (ha engedi a telenor belemenni határozatlanba akkor van számára gáz). Ekkor vannk azok a dumák hogy "kivezetjük". Pl páromnak annó volt egy telenoros számlás szolgáltatása, hogy 3GB net plusz korlátlan közösségi média. Belement már határozatlanba és a telenor 2 naponta hivogatta hogy váltson szolgáltatás csomagot. Már a hajam égett le a végére.
Ha határozattlanba megy át a szerződés akkor míg világ a világ nem csinálhat veled semmit a telenor. (vagy amíg a törvény nem változik)
Beszéltem iQ-val elméletileg azt mondták nekik már határozatlan a szerződésük szóval míg nem változik a törvény (vagy törvénymódosítás nem lesz, illetve törvénytelen módon meg nem szüntetik, illetve 25% az antenna hungária (fidesz) részesedése szóval igazából erőből megszüntethetik), már ha tényleg határozatlan a szerződésük
-
mapege
csendes tag
válasz mapege #47167 üzenetére
Pl most az EQ-nak 1 éves a szerződése asszem azt írta hogy jövő decemberig. Az lejár akkor telenor emelhet akár neki árat akár fel is mondhatja a szerződését akkor meg már a szolgáltató uralkodik az előfizető felett.
Jól hangzik ez a saját tulajdonos dolog csak sajnos később jön úgyis az emelés.
Monjduk én lehet azt fogom csinálni hogy jövő novemberbe veszek készüléket 2 éves hűségre és akkor 2 évig még beleülök a az EQ-s árba.
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Keresek kis lebeszélhetőséggel, nagy (vagy korlátlan) internet csomaggal bíró szolgáltatást, amihez kérhető adatmegosztó SIM és a kártyák a nevemen maradnak. Tudtok ajánlani hasonlót, vagy jobb ha van külön egy IQ Pro-s netes kártya (a netes nem gond, ha nem az én nevemen van, csak amiről telefonálok)?
[ Szerkesztve ]
-
tyuli76
tag
Sziasztok!
Az Iq-nál az 1575ft-os adatkártya az 1575ft lebeszélhető? -
4Grider
nagyúr
válasz tyuli76 #47173 üzenetére
Valódi adatkártyán nem lehet telefonálni. Itt az adatkártya valószínűleg beszédcélút jelent, amin aktiválják az adatkártyákhoz illő apn-t, azaz saját publikus ip címet kaphatsz vele.
Jól látszik, hogy az 1575 Ft-ot a 4GB netért és az extra apn-ért fizeted, ebben lebeszélhetőség nincs, ezért nem is írnak lebeszélhetőségről. Régen ezeken a sim-eken a havi első indított hívással kiszámláztak egyben 200 perc hívásdíjat, amit le tudtál beszélni. Most nem tudom hogy van.[ Szerkesztve ]
-
_flamer
aktív tag
-
adam1400
tag
válasz mapege #47124 üzenetére
valakinek visszajelzett már az iq vodás csomaggal kapcsolatba? jobb lett vna péntekig elitézni mivel telenornál számlazárás van és gondolom ha hóközbe mondom le kiszámláznak 1 hónapot? a voda gondolom tört hónapot fog. egyébként telenoros iq-t számhordozva vodás iq-ra be kell menni üzletbe vagy lehet online/telón? gondolom először telenor kártyássá válik és utána voda kártyás és abból flotta.
-
nimfas
addikt
Januártól megszűnik a Digi mobil ingyenes tesztidőszaka és fizetőssé válik, de még így is nagyon jó lesz.
Havi ezer forintért 15 GB netet kapsz, 200 perc beszélgetést (belföld és EU), a további percek 4 Ft/perc.
Vagy kérhetsz ugyanennyiért 30 GB netet, de akkor ugrik a 200 perc ingyenhívás.
A Junior csomag 500 Ft-ba kerül és 10 GB netet tartalmaz és 4 Ft minden perc hívás.
A roamingszolgáltatásról később tájékoztat a cég.Lehet, hogy ezért akarja a sok-sok EQ flottás előfizetőt a Telenor "magához láncolni" 1 évre???
-
4Grider
nagyúr
válasz nimfas #47179 üzenetére
Azért egy ilyen lefedettségű és sávszélességű szolgáltatástól a Telenor még nem rondít az alsónadrágjába. Mert ugye egy Telenor sim-el ki tudsz otthonról mozdulni, a Digissel csak erős megkötésekkel (főleg a Dunántúlon és a hegyes-dombos vidékeken). A Dunántúli középhegység pl. majdnem halott Digi tekintetében, de a Balaton part is jó, ha 50%-ban lefedett. A 4 Ft-os percdíj nem rossz, mert a flották valahol nettó 5 Ft környékén indulnak. Csak éppen ahol nincs lefedettség, ott max. a VoWifi, vagy egy normális lefedettséget adó szolgáltató marad...
-
borix
őstag
válasz nimfas #47179 üzenetére
rendkívül kedvező feltételekkel kínálja a továbbiakban a DIGI és az Invitel ügyfelei részére.
Ebből az jön le, hogy továbbra is kell egy meglévő előfizetésnek lennie és csak ahhoz köthető.
Hozzávesszük még, hogy sok helyen a lefedettség hiányos így sokak számára továbbra is felejtős. -
borix
őstag
Gondolom kell valamilyen előfizetéses szolgáltatásnak lennie mint eddig, pl műholdas ha vezetékesen nem megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Petibaba46
csendes tag
Butatelefonba csak telefonálásra max smsre melyik a legolcsóbb ajánlat jelenleg? A táblázat szerint jól látom, hogy ez az iqPro "adatkártya" csomagja? Vagy van jobb?
-
zolko74
tag
Az EQ saját neves előfizetésről tudtok valami információt, hogy mikortól várható?
-
Thusor
őstag
válasz zolko74 #47188 üzenetére
Ha hihetünk a facebook csoport bejegyzésnek akkor új belépőknek már van. Régieknek folyamatban van, flottakezelő telefonon vagy emailben fogja felvenni a kapcsolatot a számlafizetővel.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
borix
őstag
válasz Petibaba46 #47186 üzenetére
Az csak internetre van.
Az EQ-nál ilyen csomagok vannak, hasonlóak lehetnek a te általad említettnél. is.
[link] -
martonl
senior tag
válasz 4Grider #47187 üzenetére
[link]
Pedig itt is azt írják, hogy megszűnik a hálózaton belüli korlátlanság (bár jó lenne tudni, mire alapozzák). Meglátjuk. Mondjuk a Digi sem ír a saját közleményében hálózaton belüli korlátlanságról, csak belföldi/eu hívásról. Esetleg lesz majd nemzeti roaming ? Mert akkor jogos lenne, hogy ezt megszüntetik.[ Szerkesztve ]
-
fer71
újonc
Abban tudnátok segíteni, hogy a 21-es körzetet milyen percdíjjal lehet hívni az EQ-ról? Illetve, hogy a 21-es is benne van a 275 perc lebeszélhetőségben? A vodkás csomagokban gondolkodom erősen és fél 1 órát hívjuk havonta a 21-est és jelenleg 15ft/percet fizetek és szeretnék faragni ezen a költségen. Tudom, hogy lehetne zoiperrel olcsóbban, de a többiek nem tartják praktikusnak azt és nem használják
Illetve még egy kérdés, hogy a vodára is vonatkozik az, ha lejár az adatkeret, akkor lassítják? Vagy az csak a Telenorosra van és Vodásnál ha elfogyott az adatkeret, akkor vége arra hónapra.[ Szerkesztve ]
-
fer71
újonc
válasz 4Grider #47195 üzenetére
Mondjuk ha benne van a lebeszélhetőségben a 21-es körzet is, akkor jó lenne még így is, bár gondolom nem így van. Hát igen, ez ilyen apróbetűs eldugott dolog szokott lenni, ami az első számlánál persze világos lesz
Az EQ telenornál más lehet a 21-es körzet tarifa?[ Szerkesztve ]
-
-
fer71
újonc
válasz 4Grider #47198 üzenetére
igen, ez a gondom nekem is. a 15 ft/perc nagyon sok. többen használnak ephone-t a rokonságban és van, hogy útközben kell őket hívni nem otthonról. összejön havi 1 óra, gyakran több is, az már 900-1500ft is havonta, de volt ennek a duplája, triplája is. Valamit ki kell találnom. Meg úgy általánosságban is faragnom kéne, mert elavult a csomagom, régi vállalati és váltani akarok, lejárt a hűség.
Kösz az infót, neked is borix, igen utána járok, meglátom.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 Mbit/s RJ45, DIN-
- Kingston A400 240GB SATA3 2,5" SSD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 MBit/s RJ45,
- BenQ GL GL 2780 gamer monitor 27"/1ms/75 Hz/hdmi/LCD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch 16x 10/100 MBit/s RJ45, DIN-sínre, IP30 1085255
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest