Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz viperabácsi #59960 üzenetére

    Én már az előtt elengedtem hogy válaszolt volna.

    Más téma:
    Megérkezett a mini-itx házba szánt mATX konfigocska.
    A szokásos kabaréhoz illeszkedő kérdés zavart korábban amikor a ház árát néztem.
    LCpower 1510MI - mi kerül ezen 15 ezer forintba?
    Elvégre a 3D modell alapján nem egy nagy wasisdas, a rajzokon még vesa furat sem szerepel.

    Na a szűkszavú prospektushoz képest egyrészről nem a szokásos 1.5, hanem 3mm vastag eloxált felület kezelésű, minőségi alumínium házikó.
    Van rajta vesa furat, igaz a kisebbik méretből, de van.
    De ami a legkirályabb, van benne PICO psu, amit a prospektus sehol sem jelölt, csak hogy "suitable for 75 / 120W ACDC external psu.

    Most ebből honnan tudhatnám hogy 75, 120, vagy 160 wattos a pico?

    Félre ne értsétek, baromira örülök hogy van benne, mert lekéstem az ehavi 160W Inter-tech pico készletet, szal legalább 2-3 hetet kellene várnom, mire megrendelhetem 2 hét szállításra...igaz a Bestmarkt azt írja készleten van, de nagyobb boltok szerint nincs már a nagykerben sem.

    A PICO egyébként hasonlít a Mini-box 160-asára, ugyanúgy csak 4 pin-es a CPU csatija mint annak...i3-10300-hoz elvileg elégnek kéne lennie...

    Összeszerelés terén azzal számoltam hogy mATX alaplapból Gigalány H470m kell, mert abból van 185 mm széles, más gyártóknak 188 a legkisebb, így hogy 3mm-es a ház még jobbnak tűnik az ötlet, aztán majd meglátjuk a márka hány évig üzemel.

    Még azzal is számoltam hogy belülről mindent ki kell bontanom a beszereléshez, hiszen mITX alaplapokhoz tervezték...sajna a sata tartó helyett kelleni fog valami kiváltó merevítés, mert a procihoz kapott hűtő túl magas.
    De arra nem gondoltam hogy a felső elem furatai miatt pont egy kicsivel arrébb kerül maga az egész és a 245 szélesség pont a határon van, a házikón levő egyik oldali meneteket is le kell szerelnem, így az egyik oldalán egyelőre nem tudom rögzíteni. :D

    Tök faja hogy mindent le lehet csavarozni róla...

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák