Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Rick4 #59860 üzenetére

    TLDR, de elhiszem hogy elfáradtál.
    Így csak erre reagálok
    " gigabyte brix és társai 47K"
    Már többször írtam hogy irodai környezetbe nem veszek celeront, mert ismerem a kollégáim, elhiszem hogy azt gondoljátok hogy "irodai környezet alatt word-ot értek", de nagyon nem.
    Kell a legalább i3, 4 magos. Ez nem vita tárgya.
    Így a 43k-87k közötti brand celeronyogs képek kiestek egytől egyig, ezt már többször beírtam.
    Nem megyek bele a részletekbe miért, de tapasztalatból írom, nem a levegőbe beszélek.
    Elhiszem hogy vannak amik nálad működnek, náluk nem. Kész, ezen felesleges lovagolni.

    Szóval de, 130k-nál kezdődik az alapgép ára, új gép esetén.

    10 évre vásárolunk, nem 5-re!!!

    1 dolog hogy most nem cél a 11-re frissíteni, mert gyűlölöm azt az AIO gépet az irodában amelyiken automatán lefrissült 11-re a rendszer mert nem foglalkoztunk vele.

    De kell a jövőállóság, a mostani gépeket 2010-ben vették és csak most fogta fel a főni hogy elfogyott a processzor erő az i3-2130 procikból.... jól olvasod, 3 éve mondom neki, de inkább szenved a PDF szerkesztgetése közben, megvárja hogy 3 percig molyol a gép egy határidős munkához tartozó PDF megnyitásakor, mint hogy beruházzon új gépekre...mert az első 5 évben jól van az úgy, akkor már életünk végéig jó lesz.
    Szóval 10, de inkább 15 évre veszünk most gépeket, a brand gépekben ezért nem bízom, Te is csak 5 évre mondod őket.
    Olyan főnökről van szó hogy amikor megtudta hogy a FAM szerszámosláda szetteket újra minősítésre kell küldeni, elolvasta a EON levelet hogy 8 db szerszámnak kell kötelező minősítés, a többinek csak ajánlott.
    Fogta és mindegyik szettből kivett mindent és csak azt a kötelező 6-ot rakta vissza és küldte el ellenőrzésre...10 percig bírtam a veszekedést vele, hogy a hitelesítő cég egység árban dolgozik, az első 30 db szerszámig egységáron 15k hufért végzi a hitelesítést, tehát mind1 hogy 6 vagy 30 szerszám van benne, akkor is ugyanannyiba fog kerülni.
    Nem érdekelte, csak a kötelező 6-ot hitelesítette, mert "elvei vannak" a szemét adminisztrációval szemben...és kifezette a 4 x 30 db-ra vonatkozó egységárat.

    Amúgy kiírta hogy "nagyvállalt vagyunk"? :D
    Nem nagy cég vagyunk, csak profi épéületvillamosságis cég, 40 fős már középnek számító, de véleményem szerint kis vállalkozás.
    22 villanyszerelő, 5-6 mérnök, 6-8 felülvizsgáló, 4 irodista...az irodai 6 PC közül, az 5 db AIO-ból fogunk 3-at lecserélni.
    A többi felülvizsgáló, mérnökök homeofficeban dolgoznak, nem napi szinten irodában mielőtt még felmerülne hogy 16 nem villanyszerelést végző embert hogyan szolgál ki 6 db irodai PC.
    A 6-ból egy rendes PC eleve 10. genes procis autocad tervezéshez, a maradék AIOkból meg az egyik i3-8100., a másik meg i3-6100-as, ezeket nem cseréljük, mert elismerem hogy elegendőek, csak szerezni kell egy i5-7500T procit...ezt pl nem lehet újonnan, csak használtan, de ez most részletkérdés. :)

    #59868 gurabli
    Sajna csak 6100-as van benne, nem 6500 és azért kell lecserélni 7500-ra, mert neten megtaláltam hogy a 6. genben sok proci hiba van( szeretjük Intelt, mindig ad mosolyogni valót), ami okozhatja azt hogy x havonta belassul...amit produkál is az adott gépecske.

    #59864 gurabli
    Ez egy teljesen valid felvetés, csak már átrágtam magam rajta. :)
    Igen a Tiny rendszert én is néztem, nagyon faja hogy bepattintható a teljes SFF PC a monitor hátuljába és hogy az egyik Pécsi boltban kapni felújítottat kompletten monitorral együtt, nagyon jó áron.
    Egyrészről új kell.
    Másrészről a szetthez tartozó monitor csak 1080p-s...fel nem tudom fogni hogy miért ilyen butuskák a lenovo-nál hogy nincs belőle 1200p-s válzotat...irodába elengedhetetlen a legalább ekkora, de mégjobb az 1440p-s monitor vagy még erősebb.
    Nem a videó felbontás, a függőleges sorok miatt kell ez.

    Meg a tinyvel is az a gond, hogyha alaplap cserés az egészet egyben kell cserélni.

    #59869 Pista0001
    Köszi a hszt és a megerősítést:
    500 ajró + áfa pontosan mennyire is jön ki? nekem 240k szemben a fenti 150k amihez az SSD 12 + 17 a ram = 180k körül. :)

    A korábbi cégnél ahol voltam tervezői irodában, ott Dell gépek voltak...meg gyűlöltem a dellt, miután korábban már meggyűlöltem a HP-t saját tapasztalataim alapján.
    A lenovo-t most gyűlölöm meg a cégnél lévő AIO miatt. :D
    De még mindig a Lenovo Tiny in one rendszere a legszimpatikusabb, csak ne lenne ilyen drága a normális felbontással.

    Szóval nem figyelmet keresgélő vergődő nyápic vagyok, nem kell a döntésben segítség, szívesen olvasom a tanácsaitokat, de ez a kérdés igazából már eldőlt, mert a másik változatban a főni AIO-ra szavaz(nem engedi a nagy lábnyomot), amit végképp nem akarok, szörnyű takarítani őket...

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák