Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Rick4 #57433 üzenetére

    Ez a különbség aközött ha valakinek van egy szakmája és azon belül maximálisan csak arra figyel (Noctua) és ott kihozza a tervezésből a maximumot, meg aközött ha mindenféle dolgot IS gyártunk PCháztól kezdve RGB vezérlőn át és egyesével az egyes részlegek nem csak a saját szakterületen kell hogy dolgozzanak, hanem átnyúlnak. Oké, a hibalehetőségek 95%-át így is letudod fedni, de amikor a maradék 5%-hoz kell nem egyszerűen kicentizni, hanem ki miliméterezni a dolgokat, na oda a "célgépek" kellenek mérnöki területen is.
    A noctua csak a hűtések hatékonyságának az utolsó 0,1%-nyi kimaxolásán dolgozik, több évtizede. Mások is kitudják számolni hogy a ventilapáton barázdák milyen dolgokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
    Mások is ki tudják számolni hogy a hőcsövek belsejében a falvastagságok milyen tizedes érték változásokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
    Ezért van az hogy a BeQ a dark rock pro 4-et csak 250W TDP-vel reklámozza, míg a NHD15 afelett is tud, ellenben nincs ráírva.
    Pont azért mert a Noctua felelősen akar eljárni, mivel nem ismeri pontosan a jövőbeni processzorokon belül az elrendezéseket, nem meri azt mondani hogy minden procinál ugyan az lesz.
    Pl nem mind1 hogy overclockolt 10900k-t, AMD TRx, vagy 10980XE procit akarsz hűteni. Mindent megmérve hiába látod azt hogy ugyanakkora hőenergiát kéne disszipálni, még is ugyanaz a hűtőegység a jóval több magot tartalmazó TRx-et lehűtve, a 10980XE esetén dry outol.

    Pl ott van az IceGiant PowerSiphon Elite.
    A Trx procikat vígan lehűti, oda jobb választás bármilyen folyadék hűtésnél, míg a 10980XE procikkal meg szenvedős, mert a CPU blokk elrendezése belül a TRx procihoz lett tervezve....
    Ráadásul 10900k a más elrendezésével felejtős is ezzel a hűtőegységgel, oda nem szabad felrakni.

    ...cserébe 91k huf. :D
    A haldokló imperialista nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ez is csak 65k hufba kerül dodóban.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák