Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz duo #52186 üzenetére

    Egy ilyen tesztet találtam, ha jól értelmezem akkor nekik open bench van, viszont szerintem felül van a M.2, tehát felfelé el tud áramolni a hő: [link]

    Véleményem szerint az már jó hogyha a hátlaphoz hozzá tud érni a thermal pad, át tudja adni a hőt, viszont az hogy a túloldalt SATA SSD-k vannak meg is öli a koncepciót. Meg ez a hátlapod eléggé vastag, megint nem optimális a termodinamika szempontjából.
    Még azt lehetne hogy ahol be lehet juttatni levegőt, tehát a csatlakozóknál lévő kivágások, valahogy odapaszírozni egy slim ventit...a túlnyomás már lehet kitudja pumpálni a meleget.

    Én most egy PM981a-t 1TB-t tesztelgetek rendszer meghajtóként. Ezt ugye laposokba szánták, ahol a laptop alja tulképpen egy eléggé vékony nagy felületű alu lap, ehhez le tudja adni a hőt.

    Nekem most az x299 PRO gépem alaplapjához tartozó vastag (5 mm) heatsinkek vannak rajta és ha nem küldöm rá közvetlen a 14-es phanteks ventit 700 rpm-en, akkor terheléses teszt alatt a 2-es szenzor felmegy 65+ fokra. 70-nél már ugye throttling van.
    Ha ott van mellette a venti, hiába nem bordázott ez a heatsink, mégis 55 alatt marad.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák