Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz tippm86 #51106 üzenetére

    Igen, erre oda kell figyelni, sokszor nincs feltüntetve az adatlapon hogy a 100-as névleges érték mellett mondjuk csak 7 A-t tud folyamatosan leadni 12 V-on, tehát csak 84W a ténylegesen biztonságosan kivehető belőle.
    Ezért rizikós olcsóbb tégla tápot venni, a minőségieknél ez is elérhető adat, és mindig a csúcs terhelésed (mármint tényleges kiugrásokat tekintve)-hez viszonyítva legalább 20%-al fölé kell méretezni a tápot, hogy biztosan ne süljön meg idő előtt.
    Tehát mondjuk egy 65w-osnak írt proci esetében OC nélkül simán elérheti a rendszer a 80-100W közötti csúcs kiugrásokat, tehát legalább 120W tápegység kell, ami a 12v-on ténylegesn le is tudja adni a 10A-t...de az ideális ha ez a 10A is csak a tápegység teljes terhelhetőségének a 80%-a, akkor biztos hogy annyival fölfele méretezted az alkatrészeket hogy teljes terhelésen sem fognak túlmelegedni.
    Így lesz az eredetileg 65W-os proci terhelésből 90-100W rendszer terhelés, amire minimum 120W-os tápegységet kell venni, de ahogy Ők is mondták a legjobb ha 150-est szerzel be.

    Nekem amúgy óriási szerencsém van, le is kopogom de a 35W-os proci, 45W VGA mellé sikerült olyan minőségi 120W Delta tégla tápot szerezni egy kedves forumtárs jóvoltából, hogy nem melegszik, tehát elbírja és annak ellenére hogy a DC csatijának a belső átmérője 2,5mm míg hivatalosan 2,1-es kellene az alaplapomhoz, gond nélkül érintkezik.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák