Új hozzászólás Aktív témák

  • #25954560

    törölt tag

    válasz #16939776 #46123 üzenetére

    ha lenne like gomb, most erre a hozzaszolasra nyomtam volna egyet :)

    a munka vs mozigep engem is mar regota foglalkoztat. tudhatunk munkagepbol egeszen jot faragni, de ahhoz nagyon ugyesen kell megvalogatni az alkatreszeket. a levego keringeteset valszeg nem lehetne meguszni, de ha a hasznalt ventik eleg alacsony fordulatrol megindulnak, akkor mukodhet.

    a videokartyakkal talan nem lenne tulsagosan nagy gond (feltetelezem h a munkagepben van dgpu, nem pedig a prociba integralt), mert a legtobbnek mar ugy gondolom jol testreszabhato a ventiprofilja.

    ki kene probalni egy 12-14 magos szerver proci magjait BIOS-bol v linux alol letiltani, mondjuk meghagyni kettot, harmat v negyet es megnezni, hogy hogy alakul a teljesitmeny-felvetele. (lehet h negy mag alapon elviszi a htpc mukodest, mig ketto tobbet kene dolgozzon, sok turboval). kiprobalni ht-val es nelkule is. aztan ha kiderul h mi az a beallitas ami meg jo, megnezni h az egyebkent jo esellyel surun lamellazott hutoborda pici legszallitas mellett ertelmes homersekleten tudja-e tartani a procit (es a tobbi komponenst). es ha maga a gep nincs eldugva, akkor mar csak a merete lehet zavaro, nekem fejben a htpc-vel csak a kisebb gepek passzolnak :)

    vagany lehetne egyebkent egy duplatornyos huto, ket kulonbozo lamellazattal :) es ket ventivel. htpc profil eseten a ritkabb toronyra szerelt kulso venti fuj nagyon halkan, mig nagy terhelesnel bekapcsol a kozepen levo venti is, ami a surubb tornyot fujja.
    vagy szetvagni ket kulonbozo lamellazatu duplatornyot mondjuk a talpanal a hocsovek menten es osszeilleszteni, de ez mar eleg jo szerszamozottsagot igenyelne.

    problema lehet persze a tobbi komponens is. pl ha a munkagepben hdd(k) van(nak), az nem kivanatos zajforras mozizashoz, szoval szoftverbol le kene kapcsolni oket, hacsak nem arrol menne a film. ssd az oprendszernek es gondolom nas-rol johet a mozi. (as asrock x99 extreme4 pl es meg tobb masik lap is tudja 'hdd saver' funkciot, amikor nem kozvetlenul a tapegysegre van dugva a vinyo, hanem egy alaplap altal vezerelt tapcsatlakozora)

    ha komoly mennyisegu dimm-ed van, akkor a memoria melegedese is hozzaadodik a futeshez. linux tamogatja memoria-tartomanyok tiltasat ugyan, de nem gondolom h az befolyasolja a fogyasztasukat, ezt is ki kene probalni.

    szoval nagyon erdekes feladat, szorakoztato is lenne vegigcsinalni, de meg mindig csak 'ahhoz kepest h szerver' lenne jo az eredmeny.

Új hozzászólás Aktív témák