Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Grave_444 #39450 üzenetére
Hát ja, sem az i5-6400, sem a 1050Ti nem egy kazán, és a tápot sem hiszem hogy nagyon leterhelnék, szóval túl nagy bajok itt nem lehetnek.
A fanless táp jó dolog, a konfigod max. fogyasztása nem éri el az 520W-os kapacitás harmadát sem.Egyenlőre még van tárhelyem, szóval ez még a jövő zenéje, de a 2.5-ös HDD-k nem a kapacitásukról híresek, így mindenképpen valami nagyobb cuccot kell kerítenem (pl. WD Red 4TB) - ahhoz meg több házon belüli hely kell majd, lehet hogy a Plus-szal együtt.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
gyorol
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy mITX konfig összerakásában, ha az eredeti elképzelésem nem jönne össze (és sajnos úgy tűnik nem igazán fog). Korábban kinéztem két házat:
Thermaltake Core V1
Sharkoon SharkZone C10Ami adott egy MSI GTX 1050 Ti 4GT LP kártya. Erre alapoznám az egész gépet.
Egyedül van 4x4 GB DDR3 -1333 as Ramom amit fel tudnék használni.
Esetleg, de nagyon esetleg egy 2. generációs Intel Core i5-2400 3.1GHz LGA1155 proci. Ha ezt is fel lehetne valahogy használni annak nagyon örülnék.
Minden más jöhet. Kb 100ezer a határ, és a használt cuccokat sem vetem megFőleg játékra kellene közepes, illetve magas beállításokkal. (WoW, Diablo3, FarCry Primal)
Köszönöm a segítséget
May the force be with you!
-
hegegabi80
addikt
válasz gyorol #39456 üzenetére
Szerintem a 4x4-ből csak 2x4 fogsz tudni itx lapba tenni.
A legolcsóbb megoldás, ha vennél egy 1155 itx-es lapot, de azt már szerintem csak használtan tudsz venni.
A többi mehet hozzá és jó napot.Viszont ha időtállóbb kell, akkor érdemesebb új gen proci és lap.
De majd jönnek a nagyok és ők is megmondják a véleményüket. -
Kvelstadt
veterán
Az a proci nem egy mai darab.
Én kiváncsi vagyok mit hoznak össze a srácok.Egyébként én most vettem egy Tt core v1 házat és bár még csak a lap van meg amit belerakhatok de nekem tetszik az a ház.
Tetszik hogy vizszintes helyzetben lesz benne a lap, tetszik hogy a táp a lap alatt van és nem kell nézegrtni hogy a táp mellé mekkora kártya fér be es tetszik hogy mindenhol olyan mint egy kiba szita.
Azt mondják hogy nem is igazi itx ház a méretei alapján de engem ez nem is zavar. Befér oda ahova kell és kész. Nekem ez elég."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
kisza25
félisten
az a proci hiába i5 már egy pentium g4560 is hozza a teljesítményét, azt kapsz 20eFt alatt,
én eladnám ami van és egy 1150-et raknék össze
a core v1 meg elég nagy ház ám
nekem volt teszt rólaEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
gyorol
tag
válasz hegegabi80 #39457 üzenetére
Ez volt az én gondolatmenetem is. Köszönöm
-
Kvelstadt
veterán
válasz kisza25 #39459 üzenetére
Én meg most jól elolvastam a teszted így pár nappal vásárlás után.
Azt kell mondjam hogy a leírtak alapján ez a ház nekem készült.
Bíztam én az itt lakókban házválasztásnál és nem is csalódtam. De most a teszted olvasása után már 100%ig elégedett vagyok a házikóval.A front ventit egyébként érdemes kicserélni?
Csak a hang miatt kérdezem. Mert oké hogy le lehet szabályozni de ha van olyan ami halkabb akkor lehet megejtem. Nézelődtem valamelyik nap és nem drágák az ilyen ventik."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
TJ22
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni
ház: Raijintek Metis
alaplap: Asrock H110M-ITX
CPU: I3 vagy I5
SSD: még passz
HDD: lehet hogy külső leszEhhez szeretnék táp és VGA ajánlást (GTX 1050 vagy RX 550)kérni
KösziThere is always hope
-
félisten
Metis-ből a Plus-ost válaszd, ott befér az SSD mellé akármilyen HDD
Táp: valami SFX, mondjuk Zalman FX-350, vagy FX-450.
VGA: 1050-ből valamelyik rövidebb, félpasszív (Giga, Asus Epedition), RX550-ből meg teljesen jó a Sapphire Pulse."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Kvelstadt
veterán
Srácok,megjött a lap.
Kezdenem azzal hogy soha nem láttam még élőbe itx lapot.
Elnézést a szóhasznalatért de ez valami kurvakicsi!
Cuki és ugyanakkor nagyon konolyan néz ki!
Nagyon tetszik! Szerelmes is lettem az itx szabványba!
Soha többet itx-nél nagyobb gép!
És akkor ez ugye nem is egy olyan igazi kicsi itx ház.
Még annyi hogy kaptam hozzá annyi bizbaszt meg csavart hogy majd jövök kérdezni erősen hogy mi mire való ha nem jönnék rá a kézikönyvből.
Azt meg hogy kapok hozzá wifi antenát nem is tudtam.
Csak azt néztem melyik lap legyen de még pontos méreteket sem néztem róla szóva volt öröm és meglepetés is mikor kibontottam a dobozt.
Ja doboz. Mikor megláttam hogy mekkora a doboz már akkor ment a "miapitsa hogy ez ilyen kicsi?"
Ha ezt tudom alkudtam volna belőle a webshopban is."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
gyorol
tag
válasz kisza25 #39462 üzenetére
Szerintem így fogok tenni!
Elolvastam az ECO GAMER cikkedet, és nagyon tetszett az a konfig. Tudnál segíteni egy új összeállításában? Azok a hardverek amik ott voltak, azok még megállnák a helyüket, vagy utólag lecserélnél valamit?
MSI GTX 1050 Ti 4GT LP ez már megvan.
-
félisten
válasz gyorol #39476 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de szvsz az a konfig ma is simán helytáll, főleg hogy i5-öt apróról, garival, jóval olcsóbban be lehet már szerezni.
Még annyi, hogy olyan boltban vedd, ahol az alaplapot külön díj nélkül frissítik a legújabb BIOS-ra.Viszont a VGA picit mellényúlás volt: a LP kártyák hűtése hangosabb a teljes magas társaikénál, és nem tudják a félpasszív működést, azaz alacsony terhelésen nem kapcsolják le a ventijeiket. Különösen, hogy a TT Core V1-be simán belefér egy normál magas kártya. Viszont ha ez téged nem zavar, akkor lelked rajta.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hegegabi80
addikt
Szerelés után is csak egy kis ideig tart az ideg, utána kárpótol a látvány. Ez olyan szenvedély betegség.
Én is mondtam már párszor magamnak, nem fogok én szívni ezekben a kis mini házakban, aztán mindig visszakanyarodok.
Bár én matx-ben utazok, de abból is a legkisebbet próbálom kihozni. Kissé bántja a pénztárcámat az itx-es felár.[ Szerkesztve ]
-
gyorol
tag
válasz AxBattler #39477 üzenetére
Bocsánat
A VGA-t kemény 5k ért veszem át egy kedves barátomtól, akinek ezt kellett volna, majd rájött hogy mégse
Nem gond igazából ha megy folyamatosan, odahaza alapzaj (TV,rádió) mindig van, a NAS-om sem halk, úgyhogy elleszek vele szerintem.Házban viszont nekem olyan kellene amibe belefér a kártya a maga 18,2 cm-ével. Mindenki ezt a Raijintek Metis-t írja, mi ebben olyan amit a többi pl egyThermaltake Core V1?
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #39473 üzenetére
ez az alaplapon (MSI H110I PRO) lévő tüskesor, amire a front panel USB 3.0 csatlakozóit lehet kötni
(#39476) gyorol: igen ok még az a gép, a vga GTX 1050ti lenne most helyette, ha annyit nem szánsz rá akkor egy rx 560
ja látom VGA van már, mennyi lenne a maradék alkatrészre?
Mindenki ezt a Raijintek Metis-t írja, mi ebben olyan amit a többi pl egyThermaltake Core V1?
mondjuk az, hogy fele akkora, ha nem rendes méretű tápot teszel bele akkor 25 cm VGA is belefér
jó az anyagminőség és bivajerős gépet építhetsz pár liter térfogattal[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
hegegabi80
addikt
válasz gyorol #39481 üzenetére
5K ! Annyiért én is átvettem volna, még 10K-ért is.
Nem lesz azzal gond, nem egy kazán kártya, nem lesz az olyan vészes, meg hangos. Pláne ha olyan házat választasz, aminél a kártya mellet tutira van szellőző, vagy venti.
Nos a metis plus az pont ilyen, a metis az egy etalon. Tehát van a metis és a többi.A Core V1 elég nagy házikó itx-es mérethez képest, legalább is nekem tuti. Talán még az én matx-es házam is kisebb, bár a V1-nek nagyon jó a szellőzése![ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz #16939776 #39478 üzenetére
Az atx az a nahy ormótlan sz@r ugye? Már alig emlékszem rá.
Tegnap éjjel mikor hazaértem és kibontottam.itt rohangáltam a házba vele és mutogattam lakótársaimnak hogy "nézd má milyen szép és milyen kicsike és milyen cukorborsó! Ugye? De nézd már!...
Ja és vagy 10percig nézegettem szóval befüggés is on.A szerelés meg tudom hogy nagy szopó lesz de innen megmondom hogy megéri!
"Belőled is rendes mITX függő lesz."
Úgy érzem ez csak is dícséret lehet!"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
törölt tag
válasz kisza25 #39482 üzenetére
Az 2mm-es
Annyira nem séta a parkban, főleg kivenni a törött tüskét, és kitakarítani a furatokat az ROHS óntól. Rutinos-felszerelt szaki megcsinálja. 2-3 sörért.
(#39484) Kvelstadt:
A szerelésnek nem kell egyben megtörténnie, feltétlenül rá kell hagyni kicsit, ha az előre kitalált forgatókönyv borulni látszik. Inkább gondolkozni, legyen 10 perc szünet, levegőzés, utána meglesz a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
gyorol
tag
válasz hegegabi80 #39483 üzenetére
Én is szó nélkül mondtam neki, habár már sokkal tartozott nekem úgyhogy meg is érdemeltem
Tehát akkor inkább egy Metis Plus-t válasszak? Úgyis gondolom az első lépés, hogy a házat kiválasszam, arra épül a többi hardver.
Habár a videókártya belefér majd, mert 182mm-es a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
-
MPeter87
őstag
válasz Kvelstadt #39484 üzenetére
Én tegnap egy kisebb dobozt méregettem, amiben a routerem érkezett, hogy ahhoz képest mégis mekkora lehet a Chopin házikó és nagyon meglepődtem, hogy milyen picike.
Szóval én is rákattantam a dologra. Most egy kicsit őrlődöm, hogy mi legyen, mert laptop is jó lenne, de ez a kis cuki gép is igencsak izgatja a fantáziám. -
kisza25
félisten
válasz Kvelstadt #39484 üzenetére
a titka az, hogy először szerelje bele a lapba mindent, aztán rakd bele a házba
kivéve a VGA-t, azt már akkor rakd be, ha becsavaroztad az alaplapot, persze a tápot is előbb rakd be, mint a lapot és a házventiket, különben copo lesz kicsi háznál
MPeter87: tegnap egy A 4-es lapra mértem rá az rx 560 méreteit, mert valahogy nagyon nem stimmelt a fotó és a méretek, nem is jól vannak megadva, a 170 mm kártya is 225 mm a gyártó oldalán
Ilyen előméregetéseket elég gyakran szoktam csinálni, volt, hogy kartonból összeraktam a házat méretei alapján, hogy jó lesz e nekem
Azt dötsd el mire szeretnéd használni, ha hurcolni is szeretnéd akkor noti, ha csak otthon asztalnál akkor mini-ITX, ilyen egyszerű (hurcolni meg vegyél egy tabletet)[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
félisten
válasz kisza25 #39491 üzenetére
+ a vastagabb tápkábeleket is még kint dugja rá a deszkára, aztán mikor az is bekerült a helyére, lehet hajtogatni, ahová tetszik.
(#39492) hegegabi80
Te meg miről beszélsz? Metis Plus, értem?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
gyorol
tag
válasz hegegabi80 #39492 üzenetére
Sajnos a kártya hosszabb (182mm). A Thermaltake Core V1 pedig tetszik.
-
félisten
válasz gyorol #39495 üzenetére
SFX táppal befér!
(#39496) alcsa
Nem lehet mindenkinek Dremel-e otthon, meg elég idege a moddinghoz. Ez az első ITX háza, épp elég sokk lesz neki az összeszerelés, nemhogy még vágni is...(#39497) kisza25
Uhh, az az RX470... szép masszív még mindig.
Ha kivágtad volna a tetejét, neked sem fűtött volna be, és maradhatott volna a Radeon.(#39498) gyorol
Te olvasod is a kommenteket, javaslatokat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest