Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tőzsdesügér
csendes tag
Üdv!
Szeretnék összerakni egy itx konfigot, ami elég sokat menne félig irodai munkára félig multimédiára is lenne használva és a nappaliba lenne ezért szeretném a lehető leghalkabbra megcsinálni.
Ami már megfogalmazódott bennem a következők:
-i7-6700t vagy i5-6600t még nem döntöttem el de fogyasztásra kb egyenlők szóval mindegy
-16gb ram
-1ssd
-2hdd
-fractal nano s házat néztem ki eddig, de bármi jöhet ami hangszigetelt és letisztult forma
-olyan alaplap ami tud 3 képernyőt kezelni hdmi a tvhez, dvi vagy displayport a 2ks 60hz-es monitorhoz, és d-sub vagy dvi vagy hdmi vagy dp a fullhd monitorhoz
- halk táp
-halk cpu hűtőha nem találtok megfelelő alaplapot ami tud 3 képernyőt akkor lehet egyszerűbb valami belépőkategóriás passzív vga, de én nem szeretnék felesleges áramzabálót a gépbe
kérek szépen pár tippet
-
devil-k
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz tőzsdesügér #35251 üzenetére
Alaplap: Gigabyte GA-H170N-WiFi.
Táp: Be Quiet! Pure Power L8 300W.Szerintem.
(#35254) x_424:
Bazzz... Nekem gyorsformázással is mindig kitakarítja az előző telepítő maradékát..
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz #16939776 #35205 üzenetére
Más: Végre történt valami "izgalmas" dolog! ...
Megfejtettem. Ha indítás után módosítottam a memória beállításain majd elmentettem, akkor hibátlanul lefutott 25 kör LInX teszt. Pár óra kikapcsolt állapot után elindítva, már az első/második körnél újraindult a gép.
Sejtésem szerint korruptálódik a BIOS kikapcsolt állapotban, de nem olyan szinten hogy ezt indulásnál problémát vagy visszajelzést generáljon. Mivel a Hardver monitor résznél nincs visszajelzés az elem állapotára, így Bios-reset és új elem behelyezése után most a második teszt fut 16GB rammal, olyan szűk időzítésekkel, amivel előtte nem lehetett működésre bírni.Szóval a gyengülő elem is okozhat instabilitást, elemre utaló elsődleges jelek nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nicolle
csendes újonc
Sziasztok!
Nagy dilemmám van, remélem, tudtok segíteni! Alapvetően szeretnék minél kisebb, ugyanakkor teljesítményben annál masszívabb gépet összeállítani. Bár többen próbáltak már lebeszélni róla és az ATX vonal irányába mozdítani, ráadásul a notebook irány is felmerült, még mindig a Mini-ITX lenne a legvonzóbb számomra.
Olyan gépet képzeltem el, amely kinézet tekintetében a konzolok megjelenését követi, ugyanakkor a "belső értékei" a high-end számítógépek közé sorolja. Alapjáraton minimum i7 6700, vagy 6700K lenne a kiindulási pont, valamint Gtx1080 (Asus Strix, vagy Msi Gaming X).
Létezik-e olyan megoldás, olyan összeállítás, amely megfelelhet az elvárásaimnak? Amelyben nem sül meg az összes tartozék néhány óra játék után? Ami kifejezetten tetszene, az a Fractal Design Node 202, láttam is olyan videót, amelyben hasonló alkatrészekkel építették meg, ugyanakkor azt olvastam több helyen, hogy a hűtés nem volt megfelelő sehogy. Esetleg van valakinek valamilyen hasznos ötlete, tapasztalata?
Előre is köszönöm a választ!
Nic
ps: A keret egyébként az egész gépre nagyjából 600 ezer ft? Indokolt esetben több.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Hűtési gondok ebben a házban?
Nekem suppressor f1-em van, így oldottam meg. A Ben Nevist ajánlom, jó kis jűtő és nagyon halk.
Egy plusz 120-as ventit tettem a ház oldalára, arra is csak azért volt szükség, hogy a vga hője könyebben távozzon.
Filmezés közben néma a gép. Bár ez szubjektív szerintem.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Csokilama
tag
válasz Nicolle #35258 üzenetére
ITX-nél sincs gond a hűtéssel, csak több odafigyelést és esetleges kompromisszumot(modolást) igényel.
Az ilyen Console formájú házaknál a processzorhűtő szokta a legnagyobb problémát okozni. Videokártya vígan elvan, főleg 1080.
Válaszd ki a lehető legnagyobb hűtőt ami csak befér a kiszemelt házba, majd olvass el pár tesztet, hogy abban a párosításban mire képes. Majd mérlegelj, hogy elég-e.
Amivel még javíthatsz a hőfokokon az a delid+ kupak felé is valamilyen folyékony fém paszta pl: CLU vagy Thermal Grizzly Conductonaut. Ez olyan +10k viszont ezzel nyersz a legtöbbet.Nálam Raijintek Metisben i7 4790k 4,7GHZ-n Noctua NH-D14 hűtővel és 400rpm(minimum) BF1-ben 50-55 fok, cpu burnerben 60 körül maxol. GTX 1070 is 50-55, furmark 60 fokon maxol. Nagyon jó ház a metis, viszont alapból vagdosni kell high-end confighoz.
Fractal Design Node 202-be megfelelő hűtésű configot lehet építeni.
procihűtőnek pl: Thermalright AXP-100R -
eight
senior tag
válasz tőzsdesügér #35251 üzenetére
Amíg nincsen konkrét elgondolás, addig nem biztos, hogy sokat tudnak (tudunk) segíteni, de azt már most meg szeretném jegyezni, hogy az a gép nemigen lesz "halk" amiben 2 darab HDD van, legalább is az itteni átlag mérce szerint nem nagyon. Nekem van egy régebbi gépen (még a NAS előtti időkből) amiben van kettő darab Scythe quiet drive, na abból nem jön ki hang, viszont nem is fér bele ITX-házba, valamint már nem is gyártják sajnos.
-
tőzsdesügér
csendes tag
válasz Patice #35255 üzenetére
nem a legolcsóbb alaplap, de lehet muszáj leszek megvenni mert nem túl nagy a kínálat
STRAIGHT POWER E9 | 400W ez a táp nem tudom mennyivel lenne halkabb a 135ös ventivel? hatásfoka jobb, de ha elég a másik majd feleannyiért akkor nem szánok rá feleslegesen
-
Patice
nagyúr
válasz tőzsdesügér #35266 üzenetére
Nem a legolcsóbb, de teljesíti a követelményeidet.
Táp: pár százalékkal jobb hatásfokért megéri a dupla ár?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Goose-T
veterán
válasz #46372352 #35269 üzenetére
Egy i3-as proci alsó hangon 30 ezer forint, a legeslegtrébb alaplap is 16 ezer hozzá, rendes ház táppal 20 ezer. Ez eddig 66 ezer, és még nincs RAM és háttértár. Ennyi pénzből ha újat akarsz, akkor olyan 90 ezret kell rászánnod, hogy ne legyen kidobott pénz, és az még nem is i3. Ennyiből kijön egy ilyen:
Asrock H110M-ITX alaplap: 19 878 Ft
Chieftec FI-01B-U3 ház: 19 869 Ft
Corsair 2x4GB DDR4 2400MHz Vengeance LPX Black memória: 16 801 Ft
Intel Pentium G4400 proci: 16 102 Ft
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD: 14 978 FtÖsszesen: 87 628 Ft
A 120-as SSD még szűk keresztmetszet lehet, egy 240-es Crucial BX200-zal 92 686 Ft lenne az ára.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
cinemazealot
addikt
válasz #46372352 #35274 üzenetére
Annyit azért hozzátennék (#35272) Goose-T javaslatához, hogy ha első körben nem számít a ház mérete, tehát ITX lap ellenére is lehet pl. mini tornyod, akkor a célra bármelyik 4~5 eFt-os ház jó lesz, így rögtön spóroltál ~15 eFt-ot, és ha kell, még HDD-t, DVD-t is bele tudtok építeni.
Memórián viszont ne spórolj, 8 GB azért ma már irodai felhasználásra sem árt, ha van. Bár tény, hogy most elég rossz ez a látványos RAM áremelkedés.
[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
válasz cinemazealot #35275 üzenetére
Hardveraprorol vadaszd ossze a dolgokat. Felesleges a 1151 foglalatra es ddr4-re kidobni ennyi penzt.
Hazbol is sokan arulnak ujakat nagyon alacsony aron ( bitfenix prodigy 7-9 ezer) -
Goose-T
veterán
válasz cinemazealot #35275 üzenetére
Nem 15-öt, csak 5 ezret spórol, mert akkor is kell venni még 10 ezerért egy megbízható tápot, ami a 20 ezres Chieftecben már benne van.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Seep
senior tag
Szervusztok urak. Ahogy ígértem itt egy pár kép az én Metis-emről.
Az első kép mikor rájöttem, hogy elfelejtettem bekötni az előlapi USB csatlakozókat:
Alkatrész lista:
Asrock z77e Itx
I7 3770k
Thermalright 120i + 120mm Noctua
Gigabyte 1070 Mini + 120mm Noiseblocker
Corsair RM750i
Raijintek Metis + 120mm Noctua
+ 2x 2.5" SSDU.I.: a házat csak nőgyógyászoknak ajánlom
U.I.2.: tervben van a ház tetejének kivágása lézerrel -
zsoltee10
addikt
-
Seep
senior tag
Az elképzelés az, hogy mivel a táp passzív módban megy nem forog a vetije. A proci es a ház hűtő majd a Tápon keresztül is szívja a levegőt. A tápot nem fogom szétszedni, meg van ra 9 ev gari . Aztan ha nem lesznek jók a hőfokok akkor megfordítom a ventiket. De meg mindenképp megvárom míg kivágják a tető lapot.
[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
válasz zsoltee10 #35282 üzenetére
Megforditani a procihűtőt nem jó ötlet, nagyon felforrosítja a tápot(próbáltam)
Mivel fél passzív és 1070 miatt alig van kihasználva ezért nagyon nem kell foglalkozni vele.A kivágásnál felülre 2x120mm( 2 slotos videokártyánál pont elfér a hűtő felè a venti), alulra 140mm.
-
zsoltee10
addikt
Ja ok, ha garis a táp, akkor tárgytalan.
Más:
Metis kuckóban használ valaki GTX 1060-at? A topicjában érdeklődtem, de csak a Gigabyte 1060WF2OC-t ajánlották, a honlapon nem írja a gyártó, hogy idle passzívan megy, 1 db hőcsővel van szerelve, nem tűnik túl masszívnak. ITX méretű vga nem jó, mert a legtöbbnek nem áll le a ventije és jelenleg mindössze 1db 12cm slim venti működik a gépben 400rpm-en, szóval gyakorlatilag éjszakai csöndben se hallani a hangját, ezt a csendet szeretném megőrizni legalább netezés közben.
Szóval 1060, ami 55-60 fokig nem pörgeti fel a ventilátort és befér a Metis házba, amiben nagyon max 26cm hely van?
-
félisten
Üdv!
A Giga-MSI párossal összehasonlítva van bármi, ami miatt nem ajánlanátok az ASRock H110M-ITX-et?
Lehet, hogy AC-s lapra lenne szükségem, és ez van most jó áron.
Vagy jobban járnék valami USB antennával?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
anarchic
tag
válasz BennyRay #35289 üzenetére
Nekem RM650i m van, meg se mozdulna a venti magátol mert nincs akkora W felvétel.
De programon keresztül 1000rpm en megy állandóan mivel szinte 0-24ben megy a gép es semmi hangja nincsen. Ha feljebb állítom a sebességet akkor se tapasztaltam zajt belőle.
Bitfenix Prodigy házban fekszik.
A gépezetrol fel éve nem toltam fel képeket napokban megteszem ill a NAS is csatlakozik hozzaetc..
-
félisten
válasz mrbig25 #35288 üzenetére
A melegedési problémák miatt M.2-től sikeresen elvették itt a kedvemet, szóval inkább csak a minőségre, megbízhatóságra gondoltam, de akkor ezek szerint okés a lap.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest