Új hozzászólás Aktív témák

  • ZCoyote

    őstag

    válasz user137 #2874 üzenetére

    Nem tudom nézted-e a képen, hogy mekkora kib@ott nagy az a borda. Egyenesen az első venti elé lóg ahonnan meg fogja kapni a bejövő hűvüs levegőt. Ettől szerintem nem fog annyira felmelegedni, hogy a táp ventinek forró levegőt kelljen kifújnia. Ráadásul ha jól néztem a bordák közé fúj be a venti tehát ez a gond kipipálva. Ahogy írtam a gyári tápventi amúgy is kis terhelés mellett is feleslegesen gyorsan pörög szerintem úgyhogy nagyon már nem fog feljebb gyorsulni.
    Nekem kis shurikenem van és a venti nem fújja a bordát hanem szívja le a meleg levegőt mert gyári állapotában engem zavart, hogy "összegerjedt" a táp ventivel mert ugye ellentétesen pörögtek.
    Az alkatrészek melegedéséről: Ennek a lapnak gyárilag olyan hőfokai voltak (főleg az IGP-nek), hogy először amikor megláttam majdnem kiugrott a szemem. Valami 80 fok volt terheletlenül, még rá is tettem a kezem. hogy nem a szenzor csal-e de lesütötte a bőrt rólam úgyhogy tényleg annyi volt.
    Ezért rátettem egy zalman bordát (a pontos típusra nem emlékszem de elég népszerű volt akkoriban) amitől cirka 20 fokot lejjebb ment a hőmérséklete. Úgyhogy tulajdonképpen a gyári hőfok alá hűtöm még a legkisebb légmozgással is amit meg az első venti lead.
    A vinyó megint nem fog melegedni mert pontosan az első venti mögött van.
    A vészterv pedig az, hogy ha tényleg úgy lesz ahogy mondod akkor kicserélem a táp ventijét egy lopakodó 8 centis ventire ami remélhetőleg megoldja majd a problémát.

    Dióhéjban ennyi :D

    Romani ite domum.

Új hozzászólás Aktív témák