Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #22145024

    törölt tag

    válasz HookR #14210 üzenetére

    Mario gomba:
    Áhh, értem, köszi! Ettől függetlenül én nem látom abban a házban a hozzáadott értéket/ötletet.

    "Szükség is volt a gumigyűrűre, mert a masszív ház felerősítette a HDD hangját. "
    A gumigyűrű ilyenkor a venti teljes felfekvési felületén körbefut, mint vmi nagy o-gyűrű, vagy csak a 4 csavarhely alá kerül? Ha az utóbi, akkor a keletkező résen át kissé söntöli a légáramot, nem? Többek közt ezért nem értem ezeket a gumibakokat sem; ha letartja, akkor ugyan nem zajos, de falsot szív, ha meg rászorítja a felületre, akkor a rezgést csak minimálisan szűri ki. Persze, lehet hogy eltúlzom a jelentőségét...

    "ám cserébe a ház nem tud hűtőbordaként funkcionálni."
    Lomexben, a kukás részen, lehetett régebben kapni öntapadós szilikon blokkokat (kb 20x50x5mm volt). Bár elég vastagok voltak, de ha van még hozzáférésed forgácsoláshoz, akkor ezt be tudod annyira sülyeszteni, hogy a lemez ne érjen össze a házzal, de a szilikon-párna átvigye a hő jelentős részét. (merthogy gyárilag erre lett tervezve: telj.-tranyókra, hogy a ház/hűtőborda felé ki lehessen terhelni a meleget.) De szokott leni egyéb helyeken, alkatrészkereskedésekben is, csak ált náluk vettem ilyeneket.

    "ha netalántán kedvem szottyanna megsütni a VGA-t"
    Why not?! :D

    VGA:
    Helykihasználás szempontjából (minden egyéb szokásos alkatrészt egybevéve) szerinted melyik jobb? Az általad itt használt LP VGA, vagy a flex PCI-x kábellel a deszka alá forgatott VGA? Utóbbi esetben kényelmesen használhatok full height kártyát is, viszont a ventijénél további plusz helyet kér, hogy ne szenvedjen légszomjban. (Jelenleg ezt úgy tervezem megoldani, hogy a VGA passzív lesz és ventivel szellőztetem át a VGA passzív hűtő és a MB nyákja közt kialakuló légcsatornát.

    HDD-k:
    Szerintetek mekkora helyet kell(ene) hagyni köztük, hogy némi! forszírozott hűtéssel hatékonyan át lehessen szellőztetni a köztük keletkező meleget? Gondolom van egy minimális mérethatár, ahol már nem lineárisan csökken a távolsággal a szállított légtömeg, mivel a felületi turbulencia ( :F ) egyre jobban hazavágja az egészet.

Új hozzászólás Aktív témák