Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Grobee #1252 üzenetére

    Én lebeszélnélek róla. Simán kinézem, hogy pl. csak 85C-os kondik vannak benne (elvégre házzal együtt is olcsón adják), és ha a tápban nincs légmozgás, megreked a hő, azok a kondik idővel tönkremehetnek. Inkább kösd egy potira a ventit, és állíts be egy olyan fordulatszámot, ahol már van légmozgás, de még nem zavar a hangja. Ha már úgyis szétszeded, a venti alá beragaszthatsz kis gumicsíkokat is (barkács/építészeti áruházakban lehet kapni hőszigetelő csíkokat, vannak köztük nem csak d-profilúak, hanem teljesen lapos, 1-2mm vastag félék is; így nem érintkezik közvetlenül a táp házával és kevesebb rezgést ad át).

    Az pedig, hogy a gyártók melyik ventire hány dB-t hazudnak, felesleges firtatni. Mérési módok (távolság, szoba típusa) és egységek (A-súlyozású vagy sem) már nagy szórást eredményeznek, egyes gyártók meg simán olyan értékeket hazudnak rájuk, amilyenhez van pofájuk (Thermaltake, Silenx). Alapos, megbízható összehasonlító teszteknek inkább hiszek, pl. ez.
    De speciel az a venti tényleg nem túl jó. Nekem a 100mm-es verziója van meg, és bár tényleg halk, de nagyon halovány a légszállítása.
    Arról a Noctuáról se hallottam túl jókat. Halknak halk, de annak is nagyon gyenge a légszállítása és a légnyomása a lapátok miatt.

    A Powercube-ba befér normál 120×25mm-es venti is, ld a linkelt képet pár posttal feljebb.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák