Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Primary92 #5100 üzenetére
Ebay-en vannak gorillapod utánzatok, de hogy mennyire stabilak azt sajnos nem tudom. Drága cuccot nem tennék egyikre sem. Ettől persze még működhet, ha pl korlátra meg faágra stb szeretnéd rögzíteni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
válasz Primary92 #5100 üzenetére
nekem origi SRL Zoom-van (amazon warehouse deal-rol, 30 valahany €-ert) az a D90+18-105VR-t siman megtartotta, most EM5 + sigma 30/2.8-at lazan. sztem a nem srl zoom eleg lehet egy MILChez
szerk: MILC-hez biztonsag kedveert SLR Zoomot neznek
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz Primary92 #5103 üzenetére
Ez alá biztosan nem tennék valami koppintást. Nekem egy SLR Zoom volt Nikon D300 + 85/1.8 alatt. Mikro 4/3 cuccaim alá elég az SLR Hybrid is, ezért a zoomot nem használom. Akár viheted is ha kell és írsz privátban egy korrekt árat
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Előre leszögezném, hogy egyelőre csak érdeklődni, információt gyűjteni jöttem .
Nemrég rendeltem egy Nikon D5500-as gépet (420 gramm), melyet később egy jobb széles látószögű lencsével (pl: Tokina 11-16 - 550 gramm) szeretnék csillagjárás fotózásra használni, azaz 1-2 órán át hosszú expós (30 mp) fotókat lőni. Ehhez szükségem lesz majd természetesen egy stabil állványra.Erre a felhasználásra kb. milyen árkategóriában érdemes állványokat nézegetni? Mire kell figyelni a kiválasztásnál (kb. 1 kg súly menne rá)? Olyan 40 ezernél többet nem szívesen szeretnék erre költeni. Megoldható ez szerintetek, vagy csak erős kompromisszumokkal?
Előre is köszi a segítséget.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Nikon D5300 18-105 kombóm van jelenleg, később esetleg veszek még egy Tamron 70-300-as telét ....az alábbi állványokat néztem ki (első állványom lenne), a lényeg, hogy elbírják a gépet és ne legyen drága (kezdő vagyok, franc se tudja, hogy mennyire jön be az állvány cipelés, ezért nem akarok sokat költeni):
- Velbon EX-630
- Velbon EX-888A kettő között a magasság, teherbírás, és súly különbséget látom csak (nem értek hozzá ), szerintetek megfelelőek ezek kezdésnek a fenti gép+obikhoz? ....célszerűbb lenne az EX-630-as mert magasabb és nagyobb a teherbírása, vagy elegendő a kisebb? ...sokat számít, hogy 153 vagy 170 cm magas konkrét használatnál? ...mennyire megbízható márka a Velbon és ezek a típusok...van valakinek tapasztalata ezekkel?
Esetleg hasonló hasonló paraméterekkel (és árban) tudtok még mást is javasolni?
Köszi a segítséget előre is. -
jjeahh
nagyúr
válasz szaki1986 #5106 üzenetére
& fireman123: Egy tipp: nézzetek szét fancier és weifeng fronton is, amiket én próbáltam eddig meggyőzőek voltak és viszonylag olcsók... ez a velbon se lehet rossz, de kissé ingatag-műanyagos darabnak tűnik, teléhez szvsz mindenképp kevés lesz...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz fireman123 #5109 üzenetére
Nem, műanyag, műanyagos érzetű Konkrét típust nem tudok, én ezekből is csak videós állványokat használtam, azok viszont nagyon jók voltak
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szlatinai
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz fireman123 #5107 üzenetére
Valakinek van esetleg tapasztalata a [link]Velbon EX típusokkal?
-
Real_Necro
veterán
válasz szlatinai #5112 üzenetére
Vanguardnak csak a táskáit ismerem, azok elég minőségiek de elég drágák is. Ennyiből lehet irányjelzős fórumon néznék egy használt Manfrottot vagy Giottos-t.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
csupa csaki
tag
Sziasztok,
A minap hozza jutottam egy Manfrotto 190B allvanyhoz nevetseges aron, aminek a hibaja annyi, hogy a gombfej kicsit hianyos, amint a kepen is lathatjatok. Nem tudom milyen tipusu pontosan a fej, ezert nem is talaltam hozza alkatreszt. Nem szeretnek uj fejet venni, mivel egy jo minosegu eleg huzos aron van, viszont mar az is megfordult a fejemben, hogy veszek mondjuk egy ILYET es osszeheggesztem
Ti mit javasolnatok, hol talalnek ilyen atmeroju adaptert, amit fel tudnek ide fogatni?
Elore is koszonom a segitseget![ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz csupa csaki #5115 üzenetére
Nem járnál jobban, ha a gömbfejet cserélnéd?
Tárgytalan.[ Szerkesztve ]
-
csupa csaki
tag
De, lehet jobban jarnek, viszont amit most meg tudok engedni magamnak az egy ILYEN. Hogy oszinte legyek nem ismerem, es annyira nem is bizok benne. A legnehezebb felszerelesem az egy 70D + Tamron 70-300mm. A jelenlegi fej nagyon eros es stabil, ezert szeretnem megmenteni, ha lehetseges.
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik olyan hordozható állvány ami hasonló elven működik mint ez kicsiben, és olyan áron mint egy Manfrotto?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Komgeri
csendes tag
Sziasztok,
Állvány vásárlás előtt állok, szeretném kikérni a véleményeteket a választott állványokról, esetleg tapasztalatokat is szívesen olvasnék.
Nikon D7200 18-105-t tennék rá, tudom ez nem egy nehéz gép ezekhez az állványokhoz, de ha bővíteném akkor nem szeretnék új állványt venni. A kompakt méret fontos, mert sokat utazok.Mefoto Roadtrip:
[link]Benro Travel Angel II:
[link][ Szerkesztve ]
-
szlatinai
csendes tag
Szerintetek mennyit ér egy nagyon keveset használt Manfrotto 055Xprob 498 RC2 fejjel?
-
-
szlatinai
csendes tag
válasz Real_Necro #5122 üzenetére
Ok, felteszem ott a kérdést.
-
Peetta14
tag
válasz Komgeri #5120 üzenetére
Szia, segíteni, sajnos nem tudok, de pont eközött a két állvány között vacilálok én is. Nagyon kíváncsi vagyok, te mire jutsz és mi mellett döntesz. Nekem még kicsit odébb lesz, mire megrendelem, de érdekelne majd a beszámolód. Tesztek alapján mindkettő remek darab.
Ahogy én láttam kintről sem olcsóbb beszerezni, de lehet te jobban utánanéztél. -
Komgeri
csendes tag
válasz Peetta14 #5124 üzenetére
Svájcban a meFoto 52.000 ft nak megfelelo CHF, a benro otthon 57-58e.
Mindkettohoz jar tüske a lábakhoz, taska stb. Szerintem a mefoto lesz, hogy valami kis szint, egyeniseget vigyek a felszerelesbe ( konnyebb es kisebb is) igaz csak cmerekkel, illettve par tiz grammal:-) de megirom ha megvettem -
addikt
-
Studi
veterán
-
total90
veterán
Keresek egy allvanyt, amivel nehezebb gep+objektiv (pl. 3 kg vagy tobb) is megoldhato, nem mozdul be.
-max 70 000 forint
-nem fontos, hogy 1 metertol magasabbra ki lehessen huzni
-minium magassag jo lenne 15-20 cm korul
-legyen konnyuHa nincs jó, ló a szamár is.
-
Real_Necro
veterán
válasz total90 #5131 üzenetére
Fejet nem írtál így: Giottos MTL8350
-
total90
veterán
válasz Real_Necro #5133 üzenetére
Jonak tunik, megnezem elobe... fejet mar talaltam. Koszi
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
makoss
veterán
Üdv!
Láttam a neten 10eFt környékén Cullmann állványokat, ezek mennyire megbízhatók?
Panasonic FZ 200 géphez kéne.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Real_Necro
veterán
10eFt környékén kb mind ugyan azt kapod. Megbízható meg stabil nem lesz, akár mit raksz rá. Ettől függetlenül kis súlyú olcsó gépekkel persze lehet használni, csak van e értelme akkor már pénzt költeni rá.
-
makoss
veterán
Ok.
És mi az amire szerinted már érdemes költeni?
Honnan kezdődik? (ár, típus, gyártó)Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Real_Necro
veterán
Giottos és Manfrotto állványokat preferálom inkább, de ettől még létezik más járható út is, itt a topicban elhangzott már pár márka ami alternatíva lehet. Cullmannból nekem csak egy elég kis méretű volt, amit kb 82cm-re lehetett kinyitni. Na ezt oda adtam egy barátomnak, mert elég instabil volt. Hama felejtős...
Ezen kívül utazósban van egy Weifeng-em, ami 12k kategória ebay-ről, de persze attól sem kell csodákat várni. Nálam egy vázzal meg UWA-val elegendőnek bizonyult nyaraláshoz, de azért nem hagytam volna magára a gépet, mint pl a Manfrotto 055xprob-m esetében szoktam. Persze teljesen más árkategória.
-
makoss
veterán
válasz Real_Necro #5138 üzenetére
Ez így jó sok
pontos típust tudol mondani?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
optikus
senior tag
attol fugg mit akarsz ratenni es milyen magasra kihuzni. en is manfrotto parti vagyok. ha egyszeru konnyu cucchiz kell akkor 700as sorozat, ha kozepes akkor 190es, ha komolyabb akkor 055. a tomeguk es aruk is igy no. persze kell fej is. az se olcso. max kitben. nekem volt meg benrom de eleg reg, amikortajt megjelent a marka, nem volt meggyozo igaz draga sem, de ugye ahogy a vicc mondja nem vagyok olyan gazdag hogy az olcsot vegyem
Buy books not gear.
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Teszt olvasgatás, videó nézegetést követően 2 jelölt maradt:
Manfrotto 294
Cullmann Nanomax 480
(eleinte a Vanguard Alta Pro 263AT is szóba jött, de ahhoz ennyi pénzért sajnos nem adnak fejet).Ezen 2 állvány közül melyiket tartjátok jobb vételnek?
Felhasználás: főleg esti képek ill. tájképek fotózására, kb. 1-max 1,5 kg felszereléssel.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
makoss
veterán
válasz optikus #5140 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de én most ezt találtam. Ennyit még elviselnék. (ár)
Többet azért nem mert akkor már az árából tudnék venni egy alap gépet is!
Jól is néz ki, meg hamár Manfrotto akkor ez, várom véleményeteket
Panasonic FZ 200 menne rá.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz optikus #5143 üzenetére
Mibe fog beleakadni?
Nem igen lehet annyira rossz állvány, ha Graham Houghton is foglalkozik vele!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Végül is a Vanguard Alta Pro 263AB 100 típusú állványra esett a választásom. Ma hozta meg a futár a "kis" háromlábút, és így egy-két órás használat után teljesen le vagyok nyűgözve. Iszonyat bejön a cucc, nagyon jó minőségű, a pozíció állítási lehetőségei szerintem minden igényt kielégítenek. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Ennyi pénzért szerintem jelenleg nincsen jobb választás (főleg most, hogy 60 helyett 48-50 ezerért meg lehet venni!).
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
Komgeri
csendes tag
válasz Peetta14 #5147 üzenetére
Megvettem a MeFoto Roadtrip-t , meg élesben kint a szabadban nem nagyon volt szerencsém kipróbálni, de eddig nagyon nagyon tetszik. Szobában, utcán probaltam. A D7200-t 18-105 objektivvel könnyeden. Hetvegen megyek ki fotozni vele utana irokpar sort rola. Egy 15" laptop szamara alkalmas messanger bag-be is belefér tartojaval egyutt! Szoval a méret az tenyleg nagyon baráti
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok szeretnék állványt vásárolni a kiszemelt egy VELBON EX-640 azt szeretném kérdezni kell e vennem még pluszba valamit hogy rátudjak tenni egy Canon EOS 1200D-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest