Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz alexembraced #9276 üzenetére

    Szia!

    Nekem van egy Anycubic 4MAX, egész korrekt nyomtató ebben a mezőnyben és mivel direct drive-os meg dobozos, jó a rugalmas és a hőmérsékletre érzékeny filamentek nyomtatására is.
    Nem sok mindent kell rajta tuningolni, legfeljebb egy bed kábelrögzítőt és egy hatékonyabb tárgyhűtőt érdemes nyomtatni hozzá.
    A teljes zártsághoz fillérekért lehet rá tetőt csinálni a barkácsáruházakban kapható plexiből, én már vettem is hozzá, de még nem volt időm megcsinálni, nem olyan nagy ügy.
    Amúgy stabil nyomtató, masszív szerkezettel. Hogy mennyire lesz időtálló, az majd kiderül hosszabb használat után, de ez a 100 e Ft alatti kategória nagyjából mind hasonló minőségű fődarabokból készül.

    Nagyobb nyomtatáshoz nekem egy Tevo Tornado van, azon azért többet kellett tuningolni és inkább PLA-ra és PETG-re jó nyitottan. Lehet vele rugalmas filamentet is nyomtatni állítólag (bowdenes), de én még nem próbálkoztam vele. Lehet hozzá dobozt építeni, de az már munkásabb és több az anyagköltsége is.

    Volt Anet A8-am, sok tuning után már elég jól nyomtatott, de akril vázas, nagyon nehéz jól merevíteni. Inkább eladtam és megvettem a 4MAX-ot.
    Ha most venném, Anet A8 helyett kezdő nyomtatónak a Creality Ender 3-at venném, az nagyon jó ár-érték arányú, jó kis nyomtató. GB-n pl. most akciós.

    Az hogy single vagy dual Z kivitelű egy nyomtató nem olyan lényeges, ha amúgy a tesztek alapján jól nyomtat. Nekem a dual Z-s Anet A8-nál rendszeres időközönként korrigálni kellette a két Z tengely eltérését.

    Ezek közül egyik sem "precíziós" nyomtató, de egész jó eredmények érhetők el velük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák