Új hozzászólás Aktív témák

  • compi.hu

    senior tag

    válasz izisz #5218 üzenetére

    - fonnyadt, 12V-os táp egy nagy alu asztalhoz -> szerintem rossz a csillagállás

    CR-10 asztalához ha megfelel akkor szerintem ide is. Rendes méretű vezetékek kellenek a rendes áramokhoz, de ez minden kittel így van.

    épp az előbb láttam egy bontós videót, számos alkatrész plexiből van hozzá... (nem csak a vezérlő dobozhoz)

    A Plexi azért nem mumus, ha nem teherviselő elem. de ha nem tetszik kinyomtatod mondjuk PETG-ből.

    a váz felépítéséhez csak a profilok végeinél használnak rögzítést (csavar) nincs corner bracket

    Nem láttam az általad emlegetett videót így nem tudom mennyire gáz. Mindenesetre viszonylag egyszerűen korrigálható.

    - ami az én szememet legjobban szúrja, 8-as rudak a Z-re, abból is 4 darab. Ok, a 4 db még lehetne jó, de láttam 8-asokat élőben, remeg az asztal, Z wobble szaga van a dolognak, nem elég masszív a felépítmény

    Ne haragudj de ez nettó hülyeség. Z rudak dual leadsrew-s kivitelben szinte nem semmit nem kell tartsanak, ha Z wobble van az a leadscrew-k silány minősége miatt lesz, azon meg nem segít a 12-es rudazat sem. Single leadscrew esetében kell a 12-es rudazat mert ott nem csak függőleges irányú a terhelés.

    board: a videón nem láttam a vezérlő IC-t, de a board külsőre majdnem az anet boardja (persze "designed by tronxy" rajta vigyorog...) -> nem túl bizalomgerjesztő, ha még esetleg egy mega chipre sem telt... (egyelőre ez csak spekuláció, nem tudom milyen IC van rajta)

    Ezzel egyet tudok érteni, ipari hulladék a lap. Marlin 2.0 után viszont még a csapból is a 32 bites ARM alapú vezérlők fognak folyni, akármilyen hiperszuper 8 bites lapot gondolkodás nélkül lehet majd kukázni.

    Prusa design bizonyos méret fölött totál zsákutca (200x200 fölött) mert nem csak hogy erősen limitált az y irányú gyorsulás az baromi nehéz asztal miatt de még csak ki sem számolható, mert az egész tömege a nyomtatás közben folyamatosan változik.

    Ránézésre a Tronxyból sokkal kisebb szívás normális minőséget produkáló gépet csinálni, mint mondjuk az én Flsun Cube-omból. Mondom ezt két prusa klón (A8 es P3Steel), egy delta (ezt kedvelem amúgy leginkább mióta az auto calibrate működik a Marlinban) és egy kockavázas cartesian (Flsun Cube) lassan egy éves reszelgetése után.

Új hozzászólás Aktív témák