Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz TomMusic #37266 üzenetére

    Én azért nem raktam ábrát, mert van pár verzió és nem tudni, hogy neki melyik van.
    Amúgy én mást találtam, mint te.
    A hibakeresés szempontjából goldisternek kell megkeresnie a megfelelő rajzokat a panelon lévő verziószám alapján.
    Nekem az gyanús, hogy két FET egyszerre szállt el, de lehet, hogy a ventis sem jó, csak az nem lett figyelve, mert mindig megy. Ha a Gate megkapta a tápfeszt, akkor lehet, hogy gondot okozott a kapcsoló IC-ben.

    @goldister: A cserével kapcsolatban nem tudok mit írni. Elsősorban gyártásban javítok. Ott a tönkrementet mindig ugyanolyannal kell helyettesíteni. Ha itthon kell valamit cserélni vagy építeni, akkor meg a neten általában van infó, hogy mivel helyettesíthető, ha nem beszerezhető az eredeti. Illetve adatlapokból kiszűrhető, de a FET-et már rég tanultam és a hiba megtalálásához általában elég az alapvető működést ismernem. A GS, DS feszültség ismerete lényegtelen. Én megpróbálnék ugyanolyat beszerezni, mint ami benne van. Végül is nem az alkatrész önhibájából ment tönkre.
    Ha új lapot akarsz, akkor a BigTreeTech-nek van direkt a nyomtatóhoz készített lapja. Én azt tudnám ajánlani. Ezek általában jobbak is, mint amiket gyárilag csináltak. De attól függ, hogy neked melyik verzió van benne.
    Én az Anycubic MZ2-ben cseréltem lapot. Ez kb. egy ender 3 klón. Az új lap kezeli a régi LCD-t, van csatlakozó BLTouch-nak, így nem kell az LCD csatlakozóval babrálni, csendes motorvezérlőkkel szerelt. Azt nem tudom, hogy az SD kártya olvasó része ment e eredetileg, mert kapásból elkezdtem átalakítani a nyomtatót és a frissen rátöltött firmware-vel nem akart menni. Úgyhogy áttértem klipper-re. Már csak ezért is fölösleges lett volna az érintőkijelzőre pénzt kiadni. Bár azt sajnálom, hogy így a 32 bit-es lap sincs kihasználva.

Új hozzászólás Aktív témák