Új hozzászólás Aktív témák

  • Tikakukac

    titán

    válasz Wasquez #33486 üzenetére

    Készítsd elő a bukszádat!, nekem ilyen csatlakozó van fent gyárilag az ender 3 pro-n, ez aranyozott, nem sárgaréz csak, ami nem zárja ki természetesen amit mondasz, elhiszem, hogy a kiégett csatlakozó képek alapján volt ebből elég sok probléma.

    Nem kell készítenem a bukszámat, úriember biztosra nem fogad és én nem az vagyok, ezért írtam amit :B
    Te már más csatit kaptál (így elsőre igényesebbet, aztán franc tudja, én ezt is levágnám), miután kitört a balhé (papíron), plusz az aranyozás, jahj. Kapd elő az ecetet és mehet a csipp-csöpp. Én értem, hogy neked olyan a szemed, hogy megmondod ránézésre egy anyagról, hogy az nem trombitaréz, hanem arany (ezzel amúgy marha sok pénzt tudnál keresni), a valóság viszont az, hogy ezt próba nélkül soha, senki sem mondja meg. A pénz az pedig pénz, nem fogják neked aranyozni, ha elég a réz-ötvözet is :B

    Amúgy a csatlakozók problémáját szerintem nem maga a csatlakozó okozza, hanem inkább a hanyag szerelés, rosszul van felkrimpelve, vagy a kábel lehet vacak, amire felrakják, esetleg a sok széthúzgálástól, amit a tuningolás közben kap elgyengülhet!

    Egy gyári és megcsinált XT60 csatit annyiszor kéne szétszedned és gyilkolnod, hogy ez előforduljon, ami üti az RC autós srácok akkucseréit ls kínzásait. Mennyire látod ezt reálisnak? Én semennyire.

    350W körüli tápegységekről beszélünk, én nem tudom azt elképzelni, hogy ezt a teljesítményt nem lehet azokkal a nagy csatlakozókkal átvinni, még ha nem is aranyozottak.

    Hogyne lehetne átvinni, főleg úgy, hogy te a 350W-ot sosem éred el. Még konnektor oldalról sem. Főleg nem tartósan.

    Hogy idő elteltével mennyire fognak eloxidálódni és melegedni, azt nem lehet tudni!?

    Semennyire. Ha aranyozott akkor főleg nem oxidál, de a réz sem fog, ahhoz igen combos körülmények kellenek. Melegedés sem kell gond legyen, bár nyilván az a kábelezés amivel ezek a nyomtatók kijönnek, azokra én 1m ledszalagot szoktam max rakni, nem 100W stabil fogyasztót.
    De ha a paramétereket vesszük alapul, akkor mennyi számítógépnek kéne leégnie azoktól a vacak rezet nem látott kábelektől, meg csatlakozóktól?

    Szerencsére ott annyira szutyok a többi komponens is, hogy a névleges felvétel környékén hamarabb kotlik meg túlfesszel 1-2 VGA meg alaplap vagy dobja ki a kondi a füstöt vagy random alaplapi elem. Utána meg már úgysem lesz leégés.
    A nyomtatótnál a gond, hogy kapásból nem egy fémdobozba van rakva az egész, hanem akad mellette-alatta-felette éghető anyag és szabadon él többnyire.
    Mikor nekünk volt rendőrségi ügyünk az utángyártott táppal és 1,5 kiégett szobával, akkor sem önmagában a táp volt a gond, hanem, hogy ott volt a függöny. Na onnantól már beindult a buli.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Új hozzászólás Aktív témák