Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Sayiid919 #15078 üzenetére

    Hallottam már olyan véleményt nyomtatós youtubbertől, hogy a mai 200 dolcsi körüli jobb gépek már vetekszenek a 10 évvel ezelőtti dollármilliós gépekkel.

    Nem árt kicsit képbe kerülni a különböző műanyagok tulajdonságaival. Melyiknek milyen előnye és hátránya van. Thomas Sandlersnek vannak például ilyen jellegű videói is [link].
    A teljesség nélkül még pár youtubber, akikre érdemes lehet feliratkozni, nézni videóikat:
    CNC Kitchen [link], 3D Printing Nerd [link], Maker's Muse [link], RCLifeOn [link].

    Aztán persze mélyebb vízként, alkalmazásban
    James Bruton robotos dolgai [link]
    Tech2C 3d nyomtató építése sorozat [link]

    De rengeteg más videó is van. A gyakorlati alkalmazások terén is (terepaszta, modelezés, ...).
    Önmagában a nyomtatás csak eszköz, egy csomó terület lehet, ahol használt lehet venni. Funkcionális dolgokat is lehet nyomtatni, de akár más hobbihoz is lehet alapanyag vagy akár olcsóbb alternatív alkatrészgyártás. Van hogy csak szimplán jópofa figurát. Vagy magának a gépnek a tökéletesítése, finomhangolása miatt valami teszt figurát. Meg esetenként a géphez plusz alkatrészt is.

    Thingiversen van rengeteg kész model. A szeletelő program(ok), de modeleket szerkesztő, modelleket készítő programokkal ismerkedés is érdekes terület. Az elekrtonika része is egy nagy terület, mechanika, beágyazott rendszerek...

    (#15065) Reggie0
    eredetileg, aki kitalálta a tl smoothert kizárólag egy okból csinálta: hogy 1.4 V-tal eltolja a feszültséget, hogy a drv8825 szebb szinusz jelet generáljon. Azért használ két-két diódát, mert 0.7V esik egyen abból a fajtából, amit őhasznált. Azért nem ellenállást használt, mert azon ilyen feszültség változtatáshoz 60W-ot kellett volna elfütenie annak, ami nem praktikus. A dióda sokkal kisebb melegedéssel tudja ezt. Csak felkapták a boltok, meg a hájp, rengeteg youtubber is fogalom nélkül ajánlgatja mindenre - persze jutalákos vásárlási linkekkel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák