Új hozzászólás Aktív témák

  • szalámissüti

    tag

    válasz joberec #1388 üzenetére

    Üdv!

    Ha a szoftverrel nem kommunikál, akkor amit a kolléga mondott, vedd lejjebb a baudratet.

    Ha rádugod a gépre, az érzékeli? Ha nem, akkor vedd le róla a ramps boardot, és próbáld úgy. Ha így működik, akkor vedd ki a rampsból az a4988asokat, és rakd vissza a rampsot. Ha most működik, akkor valamelyik léptetővezérló zárlatos, rakosgasd be őket egyenként, és ahol kikapcsol alap, az a hibás. Rendelj helyette másikat.

    Ha ez nem válik be, akkor nézd meg, hogy a feszültségszabályozó az elején forró-e (ez kínai klónoknál gyakori hiba, az usb csatlakozó, és a táp közt van, 3 kis lába van és ilyen lapos fekete cucc, vigyázz, mert tényleg forró lehet), ha igen, akkor ha tudod cseréld le, és boldogság. Ha nem ez a gond, akkor nézd meg, hogy a ledek vílágítanak-e. Ha igen, akkor szoftveres lesz a gond valószínűleg, arduino fórumokon van pár dolog amit megpróbálhatsz, de jártam már úgy klóndruinoval, hogy egyszerűen tökmindegy mit csinálok vele, ismeretlen eszköznek ismeri fel a gép.

    Ha ezek közül egyik sem válik be, akkor kelleni fog egy új mega, az eredeti biztosan jól működik (a sajátomat már kb 3 éve nyúzom eléggé rendesen, és bírja), a klónok nem mindig tartósak, 4ből 1 meghal elég hamar.

Új hozzászólás Aktív témák