Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buci21
addikt
válasz kristof123 #34401 üzenetére
senki nem állította így be... létszik h benned is zöld szív dobog...
-
ST05
őstag
ilyen a giga effekt ha vlakit érdekel ( a hírhedt venti zörgés )
ezért szabad/érdemes főleg a Rev2 es gigát választani ! -
Casanova*
veterán
-
Ybron
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket, egyszerűen nem tudok dönteni gtx 780 és R9 290X között.
1080p lenne használva ilyen BF4, majd GTA V, Crysis 3 játékokhoz.
Valamint havernak besegíteni 3d modellezni esetleg.
A lényeg hogy legyen benne elég potenciál a jövőre nézve is. Itt mantle-ra gondolok. Valójában nem érzem úgy hogy megérje NVIDIA-t vennem, mivel physics és cuda véleményem szerint halott dolog.
A másik dolog, bár ez nem sokat nyom a latba, elég régóta NVIDIA-s vagyok.
Várom az ajánlatokat. -
Casanova*
veterán
1 monitorra 1080p-ben bőven elég a gtx770, hd7970. amúgy a gtx780-t választom,mert olcsóbb. 290x-ből csak refes van,az pedig nem a legjobb.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
-
gyuszaa
őstag
Most itt nem a memórián volt a hangsúly, mellé még párosul, hogy 70-nél alapból szigorúbb fogyasztási keret volt megszabva gpu terén, és egy gyengébb hűtést kapott az "elődjéhez" képest, ezen nincs mit szépíteni.
Az igaz itt a legsoványabb az "OC" (+2%) a ref. értékhez képest. 870-ről boostol csak 1020 Mhz-re a dual-X.MSI Gaming ki lett vesézve, lespórolt vrm hűtés miatt nem ajánlott, tapasztalat is van a topicban, infrás kép is van egy tesztoldalon. giga meg hozza a spórolós formáját,hangos (felépítés miatt könnyen rezonálhat), nem jól hűt, és sokat fogyaszt. 79××-nél se volt ajánlott (vrm monitorozás nincsen, v2-nél fesz. zár).
Most jelenleg számolok 4 vapor tulajdonost, ebből egynek az eredményét linkeltem (15 perc valley) előző hozzászólásban, és ezek közül volt egy elégedetlen aki azt nyilatkozta minimális terhelésnél bőgött mint egy hajszárító, és cserébe melegedett ugyanúgy.. ki is cserélték neki egyből, ez több mint valószínű gyári hibás volt, lehet nem volt meghúzva rendesen a csavar és nem feküdt fel a gpu-ra a hűtés. Tehát még mindig erre alapozod a feltevésed.
Megnéztem a különbséget : nálam 5 fokkal tovább engedi 45%-on, viszont idle 5%-al kevesebben pörög a vapor 280X.
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Melyik erősebb egy r9 270x vagy egy 7870 Tahiti LE kártya?
És elég nekik egy i5 3470 proci mellett egy 400w-os hexa táp?
-
MM
őstag
válasz gyuszaa #34416 üzenetére
1. engem nem kell meggyőznöd, már rég megvettem a kártyámat
2. a 7970 és R9280x topicot is figyelemmel kísérem, sőt, írtam mindkettőbe bőven tapasztalatokat az Asusról, előtte a VTX3D-ről, ...stb. Tehát az abban elhangzottakat sem kell számomra elmagyaráznod, sőt, ugyanazt sem kell többször leírnod. Legalábbis nem nekem. Arról nem beszélve, hogy részeket ragadsz ki belőle, ezért más a véleményed.
Pl ezt írod: "MSI R9280X" "lespórolt vrm hűtés miatt nem ajánlott"
De ugye van hozzá egy új BIOS, amivel játékok alatt nincs gond a VRM hőmérsékletekkel, 3 év gari van rá, halk a hűtése, és emellett az egyik legolcsóbb R9280X 3 év garral. Akkor miért is nem ajánlott? Mert csak addig olvastad a topicot, amíg belinkeltek a régi BIOS-al egy hőkamerás képet, vagy nem akarsz tudomást venni a folytatásról?
Vagy, hogy a DualX-nek spóroltak a hűtésén a 7970-hez képest.
Ezt szintén senki nem vitatja, de ettől még elégséges a hűtése, és halk, nem kell mókolni vele, és olcsóbb jóval a VaporX-nél és az Asusnál is.A magam részéről itt befejeztem, mert kicsit meddővé kezd válni ez a vita.
3. amit most linkeltél eredmény, korrekt, az 1600RPM-es max ventilátor fordulat is. Csak egyvalami furcsa, az órajelhez képest kicsi a min. FPS. Power limit +20%-on van?
Érdemes lenne MSI AB-vel is monitorozni az órajeleket, nem vesz-e vissza az órajelből, vagy mitől akad? legalább 24,5-25FPS-nek kéne lennie...[ Szerkesztve ]
-
tribunus13
csendes tag
Sziasztok!
A HD7870 2GB OC-s kártyák közül melyik gyártót érdemes választani? Gondolok itt a garanciára, hűtés... -
pcguru23
aktív tag
-
gyuszaa
őstag
Először is te ragadtál ki részleteket, én nem meggyőzni akarlak, hanem megvitatni az állításod egy részét, amiben temetsz ugye egy kártyát.
"Mert csak addig olvastad a topicot, amíg belinkeltek a régi BIOS-al egy hőkamerás képet, vagy nem akarsz tudomást venni a folytatásról?"
Ez már bukott, mert tettem is megjegyzést erre, és bárki követheti ugye a "csoda bios" útját a topicban.
Igen, rá van adva a +20% power limit, mert ilyen tesztkörülmény lett tőle kérve, szerintem te olvasod inkább felemásan a topicot.
Min fps ugye meg inkább ram függő dolog, méréseknél meg ne ilyen 1-2 fps-en akadjunk fent, ezt gondolom nem kell magyaráznom miért.
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne akkor, hogy olyan 50-55k környékén mi a legjobb VGA választás ma?
i5 3470 mellé. -
ngyjns
tag
Pontosítok: G3220 procit veszek b85 lapban és az érdekelne, hogy tényleg igaz az, hogy amennyiben nvidia kártyát, mondjuk 650ti boost kártyát teszek mellé sokkal rosszabb fps-eket érek el vele, mintha egy kb azonos tudású 7850 AMD-t. Azt találtam egy honlapon, hogy a két magos intel procik támogatása rosszabb az nvidia driverben, mert már inkább négy szálra, vagy maghoz írják, tehát i3 és fölötte lévő procik mellett nincs driverből visszafogva a GPU. link: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=hu&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.hu&sl=pl&tl=hu&u=http://pclab.pl/art54829-27.html&usg=ALkJrhhBrsBEEvA22XwqsCpqh-ZStaUP6Q Szerintetek?
-
NonoL
újonc
Sziasztok szeretnék venni egy ú videokártyát a gépembe ,ezt néztem ki SAPPHIRE RADEON R7 260X OC 2GB DDR5 PCIE 43000Ft Jó választás vagy ilyen árba van esetleg jobb is?
-
Buci21
addikt
ez egy 7790... 31-ért is megkapod annyiért 43-ra dobj egy pöppet rá, és 48 körül 7870-t vegyél
[ Szerkesztve ]
-
petcsike
tag
-
MM
őstag
válasz gyuszaa #34427 üzenetére
"amiben temetsz ugye egy kártyát"
Na itt kezdődnek a bajok...
Temettem?Leírtam, hogy a kártya kiváló, de alapból hangos a venti profil. Aki ért hozzá beállítja, vagy megvárja a jó gyári BIOS-t. (ha kell)
Aki nem ért hozzá, csak berakná és használná, annak (egyelőre) nem ideális. Ennyi.Sérti az önérzetedet, hogy merek rosszat mondani a VaporX-ről, mert neked is az van?
Mást nem tudok elképzelni, hogy miért nem érted meg, amit írok...u.i.: a linkedről az MSI-vel kapcsolatban meg ne is beszéljünk, megint sikerült megtalálnod azt a hsz-t, amiről később kiderült, hogy NEM A HIVATALOS BIOS-RÓL SZÓL !!!!!
olvass kicsit még tovább...[ Szerkesztve ]
-
abcdefg
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit kiestem a VGA divatból és kéne egy kis segítség. Azt már bemértem, hogy mi most a legjobb ár/érték arányú VGA de amit nem tudok, hogy hogy áll az nvidai vs. amd támogatás. Még most is sok játékot látok Physx támogatással stb. Most úgy látom hogy az AMD jobb árban adja a VGA-kat de nincs annál idegesítőbb mikor egy game mégis jobban megy egy fele olyan erős Nvidia karin.
Szóval hogy van ez most? Lehet nyugodt szívvel AMD-t venni? (Most 6870-esem van)
-
gtamate2
veterán
válasz ngyjns #34435 üzenetére
Ha játékra lesz miért nem fx6300at veszel? Amúgy ez szvsz badarság hogy inkább 4 magra írják a drivereket, a vga drivert nem a processzorra írják hanem a videókártyára. Inkább a játékokban gyengébb a 2 mag, és egyre gyengébb is lesz, mert azokat írják több magra. Ezért is lenne előrelátóbb egy fx6300, ami jelenleg ár/érték bajnok.
abcdefg: Azért ritka hogy egy fele erős nvidia kártyán ugyan olyan jól fut egy-egy alkalmazás. Van bőven olyan játék is ami amd-n fut jobban, grafikai motor kérdése. Régebben amúgy sokkal több fejlesztőt támogatott az nvidia, mint most. Nyugodtan vehetsz AMD kártyát is
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
petcsike
tag
válasz arcsi84 #34439 üzenetére
Mellesleg, nemrégen vettem én is a saját 7870 GHz edition karim, és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Tudom nem kérdezted, de én speciel ebben az árkategóriában tuti ezt venném, vagy a 7950est amit a másik kolléga is javasolt
Tudod mit jelent az, hogy Nemezis? Az érintett erõsebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetõen. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat. Én.
-
gyuszaa
őstag
-
ST05
őstag
válasz gyuszaa #34444 üzenetére
vrm.et folyamatos terhelésekre kell"ene" tervezni,
azért ne öntsük már márvyányba a dual x-et mert csak 70 fok lett a vrm 4 perc alatt se
(14perc logging 30% átlag gpu kihasználtság?
kérd meg a saphire-os kollágát crsys3 kisebb felbontásba hagyja ugy egy órát,
akkor volna értelme.. ha marad 85 alatt már azt mondom lehet dicsőíteni az msi vel szemben
de ott már nem 1600 lesz az rpm, hanem 2100 ami sapphiréknál már inkább a jól hallható kategória.
és msi -re 3 év gar van,.vaporX jol jött ki tesztben, de az már ott van árban asus fele.
msi-n tényleg vékony lett a VRM-re fordított idő/vas 280x nél, de már csak gar miatt megéri
azt a plusz 3k-t ha nem is halkabb..[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
Nálam így alakult 1 óra bf4, 1920×1200 kimaxolva (ultra, 4× msaa):
Gondolom ott vapor-t akartál írni (dual-ról írtam mi a véleményem), én nem dicsőítem, szimplán a kételyeket akarom eloszlatni vele szemben.
Az, hogy milyen az msi az megint más téma, csak ide keveredett, nyáron hőségben megnézném azért mit produkál.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz gyuszaa #34446 üzenetére
A további vitákat szeretném már elkerülni, de amit most linkeltél, pontosan azt mutatja, amiről beszélek:
A legmagasabb hőmérséklet nálad 65 fok a GPU és a 2 VRM hőmérsékletei közül.
Mégis, majdnem 2000 RPM-ig ment a ventilátor, ami azért már elég jól hallható.
Szerintem ez feleslegesen hangos, mikor amúgy nagyon könnyedén lehűti.Láthatod, hogy az Asusnál defaulton (1070/1600 1,2V) 75/77 foknál állnak meg a hőmérsékletek, és csak 1600RPM a ventilátor. (Crysis3 max graf. FXAA GPU99%-on végéig)
Ez szerintem egy gyárilag jó kompromisszum a hűtés és hangerő között.
Persze ezt könnyen lehet hangolni kézzel - annak aki ért hozzá - ha amúgy megfelelő a hűtés, mint pl a Vaporoknál.[ Szerkesztve ]
-
petcsike
tag
válasz arcsi84 #34449 üzenetére
Az a kiherélt 7950? énis nézegettem, de nemigazán győzött meg, plusz nembiztos hogy akarnék egy ki tudja miért letiltogatott korlátozott elvileg erősebb gyakorlatilag egy nagy lószart kártyát de te tudod
Tudod mit jelent az, hogy Nemezis? Az érintett erõsebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetõen. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat. Én.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest