Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz r3dwo0d #102486 üzenetére

    && (#102474) vaakuum
    Valóban a Gaming a jobb, mert bár az Armor és az MSI Gaming is ugyanazt a NYÁK lapot használja, de az Armor több ponton is olcsósítva van a Gaminghez képest. A magyarországi árak csak a szokásos megmagyarázatatlan kereskedői mágia szüleményei. ;)
    Az Armor-ok hűtése gyengébb szokott lenni, pl. egyes verziók gyárilag nem félpasszívak (mindig megy rajtuk a ventillátor).
    A sorrend MSI-n belül a következő:
    Armor<Gaming<Gaming X
    Utóbbi kettőnél minimálisak az eltérések, és a Camo, Quicksilver és hasonló kiadások is azonosak szoktak lenni a Gaming X-szel, csak a festésük tér el.

    (#102487) Sokimm
    nVidiánál a konzumer kártyák teljesítménye mesterségesen le van korlátozva a professzionális felhasználás szempontjából, míg a jóval drágább professzionális kártyáikon fel van oldva. Így ugyanabból a kártyából akár nagyságrendileg is eltérő teljesítményt hozhatnak ki, attól függően, hogy Qudra vagy GeForce.

    Az AMD nem korlátoz ennyire, de mivel a professzionális programok készítői tipikusan csak professzionális kártyákat hajlandóak támogatni, így ez nem egy komoly előny, max. pár hobbista és fél-profi számára előnyös.

    Ugyannakor az nVidia olyan mértékű előnyre tett szert az AMD-vel szemben a teljesítmény-fogyasztás mutatóban, hogy az így elért magasabb teljesítmény miatt simán lekorlátozták a számítási kapacitást még a drága kártyáikon is. Pár hónapja volt rá példa, hogy az nVidia driver frissítéssel oldott fel kapacitást a drága kártyáin, talán a Vega megjelenése előtt.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák