Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arewan
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelül 2 hét múlva esedékes a TV vásárlásom, szeretném kikérni a véleményeteket.
Jelenleg egy Sony Bravia KD-49XH8096B a kiszemelt, de még kissé bizonytalan vagyok.
Egy Samsung UE40J5000-et fog váltani, amellyel többnyire elégedett vagyok.
Fogjuk rá hogy sötét szobában lenne használva, olvastam, hogy így érdemesebb egy VA paneles TV, a jelenlegi IPS-el bár elégedett vagyok, ha szerintetek is mindenképp jobban járnék vele, akkor megköszönnék ilyen tippeket is.
A felhasználása leginkább videó(YouTube, Twitch), játék(leendő PS5/PC, nem FPS-ek, nem fontos a magas frissítési ráta) és film terén Netflix lenne.
Ami még fontos a jelenleg választottnál, az Android(Bár ha legalább a Tizen-nél jobbat tudtok, azt sem vetem meg), a Dolby Vision és a 4db HDMI csatlakozó, összességében pont ennyit szeretnék rákötni, jelenleg 3 eszközzel is macera a 2 porton osztozni.A rá fordítandó összeg körülbelül 180-200e Ft. Ha kicsivel magasabb best-buy, azért jöhet
-
arewan
csendes tag
Koszi a valaszt.
Szivem szerint OLED-et vennek, de a jelenlegi keretbol kell gazdalkodnom, es az egyeb felszereltseget nem cserelnem el csak arra.
Ez a Sony IPS, bar nekem a jelenlegi TV is az, es neha meg ez is keves bizonyos helyzetekben. Nehanapjan unokaocsemek atjonnek, es akkor kell nyomni vele par kor versenyt, vagy meccset, bizony a delelotti napsutes az IPS-t is megszorongatja.
A feketere nem tudok mit mondani, engem a jelenleginel annyi zavar, hogy mar kb egy enyhe kek szint jelent, ennel talan kicsit mar jobb lehet az uj.
Neztem az LG NanoCell-eket is, viszont ott felszereltseget nem talaltam eddig, pedig alapbol bejonne a technologia. Es a WebOS talan meg egy jo alternativa.
Az Android elavulasatol en sem felek, sokszor meg a 4.4 is tamogatott, elobb fog megtortenni az ujabb csereje.
Szoval mindezek alapjan en ezt a Sony modellt gondoltam, de kijelzok teren en nehany eve lemaradtam a monitoros TN - IPS harcnal.Jelenleg egyebkent a Sony 189-ert van tobb uzletben is. De hatha nyerunk meg egy akcioval, ha ez marad
-
arewan
csendes tag
Na most engem nagyon megfogott az Ambilightos Philips.
Tudnatok nekem ajanlani valamilyet, ha esetleg van tapasztalatotok? Csaladi egyezkedes utan 250 a plafon, de azert lehetne kicsit alatta.
Jelenleg egy Sony KD-XH8096 van kinezve, felszereltsegben a Dolby Vision mellett plusz HDR10+ kulon piros pont a Philipsnek, egyedul a keptol felek.
Meret az kb mindegy, ami ebben az arkategoriaban szoba johet, illetve a minimuma jo lenne, ha legalabb egy 50-es.
Koszonom elore is, ha valakinek van tippje! -
arewan
csendes tag
válasz rainman72 #47452 üzenetére
A 49-est neztem(49xh8096), arban azt talaltam a legjobb felszereltseggel, itt a Philipsnel a teljes HDR (HDR10, HDR10+, Dolby Vision) lefedettseg meg persze az Ambilight nagyon megtetszett.
Nem volt meg VA panelem, jelenleg egy FullHD Samsungot valt, ami IPS, es meg magamtol nem tudtam eldonteni, hogy a jobb kontraszt, vagy a jobb szinek fontosabbak-e. Szerintem a jelenlegi utan mindketto nagy elorelepes lenne.
Konkretan HBO-ra nincs szukseg, csak Netflixre, viszont az Android jo lenne, a Samsungok Tizenjet nagyon korlatozottnak erzem. -
arewan
csendes tag
válasz Kender23 #47453 üzenetére
Persze, meg szeretnem nezni eloben is elobb, bar mint valaszoltak, a sajat tapasztalatom is az, hogy foleg Samsungot es neha Sonyt akarnak eladni, raadasul akkora fenyben nem tudom megtippelni, hogy az esti filmezesnel, jateknal mit fog tudni.
(Jatek az foleg single, vagy egymas mellett ulos coop, szoval nekem nem letszukseglet a 120hz / hdmi 2.1 ) -
arewan
csendes tag
válasz rainman72 #47468 üzenetére
Koszonom a segitseget, maig ment a valogatas.
Meg egy utolsot szeretnek kerdezni, ugye jol ertelmezem, hogy az 55PUS7304 es 58PUS7304 kozott a mereten, es a panelon kivul nincs mas kulonbseg?
Ha igy van, az utobbi lesz a befuto, erdekel mar ez a VA panel. A keretbe igy meg belefer hozza egy Hama Full Motion konzol.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest