Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    Hasonló vagy egyenesen ugyanolyan gondolkodású, igényű fórumtársak tapasztalataira van most szükségem. Keresem tévém, az igények, elképzelések a következőképpen vannak:

    - Kifogástalan mozgásfolyamatosság. Nagy felbontású forrás esetén sem röccenhet, semennyire sem. Nem kadenciára gondolok, hanem a panel korlátjából fakadó jelenségre. Tudom, javult ez idők során, de én az elmúlt évek, illetve a mai modellek közül is a legjobbat keresem ebben.

    - Bevilágítás- és foltmentes homogenitás - ha már fekete, legyen fekete sötét jeleneteknél is, teljesen egyenletesen.
    - Legyen mélysége a képnek. Samsungoknál számos modellben 2dimenziós képet látunk. Ez akkor válik érthetővé, ha valakinek volt tényleges képmélységet megjelenítő tv-je már, más gyártótól. Nem csak feketeszint függvénye!

    - Az árért elérhető legjobb kontraszt és színek és betekintési szög - ez utóbbi PVA esetén kisebb lesz, tudom.
    - Normális elképzelésre épülő képjavító algoritmusok: ne szúrja ki az ember szemét nevetséges kompromisszumokkal, pl. egy hangyás képtartalom esetén szétmosott kontúrok. Láttam igen szuper technológiákat, tv adások javítására is, de ezek nem mindig abba a modellbe kerülnek, ami a többi pontban felsorolt tulajdonságokkal is bír, tehát nem ártana, ha ezek 1 készülékben találkoznának.

    Most a *PVA felé inkább kacsintanék azt hiszem, de ha van IPS téren, amit nagyon érdemes, az is lehet. HDR előny, de nem feltétel. Hang sem árt, ha az épp értékelhetőnél többre törekedtek a készítők, értsd: legyen igen jó, nem lesz hozzá házimozi vagy soundbar.
    Nem a méret a lényeg, hanem a minőség, nem a híg termékvonalakból, hanem a precíz modellek közül szeretnék egyet. Ha több fér mindezekből és minden ami jóság egy mai szemmel kisebb méretbe, az a jó, kis szobába lesz, 3.5-4m méter nézési távolság. A típusszámozásokat nem ismerem, ha a felsoroltak szerinti filozófiába passzolóval volt vagy van benyomásotok, együttélésetek, az ajánlás most jól jön. Használtak, és újak frontján egyaránt keresem az optimumot, 60-80 ezres használt és 120 ezres új lépcsőkben, köszönöm.

    Szerk.: sötét szoba, okosság nem igény, sőt. Játék nem, tv és mozi igen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák