Új hozzászólás Aktív témák

  • ziggi_zug

    aktív tag

    válasz bnorci71 #65997 üzenetére

    Pedig van eltérés, főleg egy idő után a használat miatt. Mindegy hogy OLED vagy QLED, a gyakrabban használt ledek veszítenek a fényükből. Főleg, ha túl vannak hajtva. Ezért is jobb az induló magasabb fényerő a A90J-nél. A komolyabb gépek jobban szabályozzák ezt, egyenletesen módosítanak.
    De nézz meg egy pár Rtings videót és látod majd. A jobbak 95-98% konzisztensek. A top az 99+% (Sony az 99.7 és 99.9 - "uniformity" adatot kell nézni szürke és fekete - a sztenderd deviáció van megadva)

    A kalibráció pl. még ezen is segíthetett - a gyárban, vagy akár utólag is - Calman kompatibilis. De a Sony esetében az IMAX és Netflix gyári kalibráció is van, ami az adott bitrátához és a streaming sajátosságaihoz igazítja a HDR feldolgozást. - Nyilván az adott forrással van valamekkora jelentősége. De amúgy nem tudod / látod a különbséget egy Epson EH-TW740 és egy Panasonic PT-AT6000E között, ha már hazavitted - csak ha egymás mellé teszed a kettőt. (Persze a Pana ezen modellje már nem kapható, de még mindig leverne minden mást a polcról.)

    [ Szerkesztve ]

    Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza

Új hozzászólás Aktív témák