Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    válasz 2thletme2day #57614 üzenetére

    Két dologból indulok ki, ami miatt nem fázok ezektől:

    1. gyakorlatilag sosem ment tönkre nálam semmi a PC-ben, kivéve egy alaplap és egy HDD a az elmúlt 15-20 év alatt, de azok már új korukban is döglődtek. Az is igaz, hogy zavar szűrős elosztó + felső kategóriás táp + normális szellőzés mellett működik minden.

    2. Ezek a Samu / Toshiba OEM cuccok nem az elbaltázott gagyi szériák, hanem felső kategóriás termékek (sebességben és minőségben is) OEM partnereknek szállítandó verziói, amiknél nyilvánvalóan nem engedhetik meg maguknak a piacvezető gyártók, hogy szórakozzanak. Mivel gyakorlatilag mérettől függetlenül fél áron kaphatóak, a kockázat meg kicsi, legrosszabb esetben vesz belőlük az ember még egyet, ha valami gond van. (A 2011-ben vásárolt 160GB OEM Intel SSD-m is a mai napig hibátlan, rendszer lemezként használom...)

    Ez a szemlélet mód persze kerülendő, ha valaki szűk keretből, biztonsági játék mellett/több éves garanciára utazva vásárol. De erre mondják, hogy kockázat nélkül nincs győzelem... :D

    Vagyis minek venne az ember fia 70e Ft-ért lassú/átlagos SSD-t, ha kapható 60e-ért 150e Ft-os felső kategóriás garancia nélkül, de minimális kockázattal. (1TB-os esetében ugyanez a helyzet X/2 Ft-al.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák