Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Nyethuszar #47286 üzenetére

    Ezért nem szoktuk az NVMe-t ajánlani. Drága, melegszik, sok lappal nem kompatibilis (vagy nem látja a BIOS, vagy látja, de bootolni nem tud róla). Átlag felhasználónak általában nem éri meg a felárat, meg a szopást, mert nem tudja belőle átlag felhasználással az extra sebességpotenciált kihajtani. Nem véletlenül hirdetik az aprós oldalakon tömegesen a csalódott felhasználók, inkább szabadulnak tőle. Bár itt most nemrég elkezdtem ajánlgatni egy-két olcsóbb NVMe-s szériát, ha valaki kíváncsiságból bevállalná, kezeli a lapja, tud gondoskodni az extra hűtésről, akkor már nem akkora ráfizetés megpróbálni, mit anno. Gyorsítani nem fog a gépen így sem, legfeljebb a technikai kíváncsiságát szolgálhatja ki a leendő tulajnak.

    A SATA modellek sokkal célravezetőbbek, nem melegszenek, átlag felhasználásnál nem érződnek lassabbnak, minden lappal, géppel kompatibilisek, jobb a Ft/GB arányuk. Plusz ha nincs rájuk szükség, akkor probléma nélkül áttehetők régi gépbe, másodlaptopba, vagy egy filléres átalakítóval befoghatók külső meghajtóként, pendrive-ként.

    Konkrét SATA modellt úgy tudunk ajánlani, ha megírod rá a keretet, meg hogy mekkora tárhelyet akarsz, esetleg mennyi garit.

Új hozzászólás Aktív témák