Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

TP-Link Archer C6 AC1200-ról mi a vélemény?
    Egy 37nm-es lakásba kellene, tehát nagy távolságok, betonfalak nincsenek.
    PC etherneten lenne rajta, Apple TV ac wifin (vagy ethernet, még nem tudom), meg 2 telefon és egy iPad.
    Tervezünk még beszerezni egy wifi biztonsági kamerát.
    Fontos lenne az automatikus dyndns frissítés, hogy kívülről elérjük a kamerát.

törölt tag

válasz Gubek-Einste #83793 üzenetére

Köszi a választ, akkor valószínűleg AC57U lesz. (CFW-vel nem akarok kísérletezni.)

törölt tag

Ahogy elnézem az AC57U-ban nincs printer szerver.
    Egy csomó helyen (pl. amazon) hamisan hirdetik, mert említik a printer sharing-et:
    "1 USB 2.0 port allows you to connect printers or hard drives for convenient file sharing"
    Asus oldalán meg:
    "1 USB 2.0 port allows you to connect USB disk for quick file sharing"

A termék megnevezése elég durván félrevezető, mert évek óta van egy AC56U-m, abban van hálózati nyomtató szerver, erre kiadnak egy számmal nagyobbat és kivesznek belőle egy alapvető funkciót. A hardver tudná, a szoftver tudná, usb port van, de printer szerver nincs, mert mert.
    Eszembe sem jutott, hogy a printer szervert meglétét ellenőrizzem, annyira abszurd már a feltételezés is, hogy kivették belőle, de hát ez van.
    Tanács: minden fícsörnek kérdezz utána független fórumokon ha új terméket veszel, ne dőlj be a termék számozásnak, marketing anyagoknak, stb.

Szvsz az ilyen nívótlan szarrágás egy cég részéről a "hogyan tegyük tönkre egy márka hitelességét" mintapéldája, de ez már legyen az Asus baja.

törölt tag

válasz blakey #83852 üzenetére

Értem én, sőt már meg sem lepődöm. Jogilag nyilván lefedezték magukat, ettől függetlenül az ilyen "apróbetűkben rejtettük el" átk..rósdi már aliexpress-es kínai ratyi szinvonal.
    Mindegy, megy vissza a cucc, asust meg többet a büdös életben semmit. Ennyit értek el vele.
    Mondjuk ha már az AC57U ajánlottként van megjelölve, érdemes lenne odaírni, hogy pontosan melyik verzió, mert ezek szerint lényegi különbségek vannak.

törölt tag

Sziasztok,

Voda gigabites netem van jelenleg AC56U V3 routerrel. A Voda bénázása miatt nem tudják bekapcsolni a bridge módot a modemen, így a router nat módban működik, ami erősen visszafogja a sávszélességet.
    (A routert megkerülve, direktben a modemre kötve a gépet a sávszél a többszöröse lesz a routerhez képest. A routeren az összes teljesítmény igényes funkció ki van kapcsolva,
    azaz vendég hálózat, QoA, Switch controllban a nat gyorsítás ki vagy bekapcsolása nem hoz érdemi változást.)
    Kérdésem, hogy a bridge mód javíthat-e egyáltalán a teljesítményen, és ha nem, akkor van-e értelme AX86S vagy hasonló kategóriás eszközre váltani? (Mármint sávszélesség növelése érdekében.)

törölt tag

válasz Intelligencs #98782 üzenetére

"Első körben azt kéne tisztázni, hogy miért nem lehet modem módba kapcsolni a szolgáltatói eszközt. "

A Voda elcseszte a telepítést, a szerelő azelőtt regisztrálta be a modemet, mielőtt élesben kipróbálta volna, naná, hogy rossz volt, így kicserélte, de így az újat kellet regisztrálnia, amivel meg a bugos rendszerünkben nem tudták lezárni a telepítés adatlapot. Így se vezetékes telefon, se bridge mód, mert ha átrakják, akkor nincs net sem. Most egymás közt passzolgatják a problémát és mindenki elintézi annyival, hogy ha nincs lezárva az adatlap, akkor az nem az ő felelőssége, viszont lezárni meg nem tudják. Személyesen és telefonon is azt mondják, hogy kiemelt prioritással kezelik az ügyet és pár napon belül megoldódik ... egy teljes hónapja. Úgyhogy jövő héten már asztal rájuk borítása lesz. Ha lenne alternatívájuk a településen (Sopron), akkor simán lemondanám az egészet.

"Tehát ha jól értem, akkor a szolgáltatói eszköz most modem+router módban működik, és mögé van kötve még egy AC56U V3 router is? Az Asus router is router üzemmódban működik?"

Jól érted. Az Asus routerben egy csomó minden be volt már állítva, statikus ip címek a belső hálózaton, port forwardok ezért nem akartam access point módba rakni. Most kipróbáltam úgy is és a gépeket a modem lan portjaira kötöttem. Valamivel jobb most a net, de messze van az 1gbit-tő, főleg ha http-ről töltök le. Mintha tcp sokkal lassabb lenne a kelleténél, miközben a torrent és a steam letöltések legalább 20-30MB/s (80 körül kellene lennie ugyebár gigabites netnél) de ha rányomok egy akármilyen web linkre, akkor 1-2MB/sec.
    De ezt majd a vodával lemeccselem.

törölt tag

Két wan portos routerek közül melyik ajánlott?
    A telekomos 1G net + voda 250mbit lenne mellé tartaléknak home office-hoz. (2.5G wan port előny, de nem kritikus.)
    A wifi teljesítmény kevésbé számít (50nm lakás, most egy AC56U v3 van és megfelelő).

törölt tag

válasz Gubek-Einste #98874 üzenetére

Mivel munkához lesz, amennyi feltétlenül szükséges. Eredetileg 60 ezer körül akartam megállni, de akkor még nem volt szó dual-wanról. Ahogy elnéztem 100 alatt nem igen akadnak ilyenek, úgyhogy ha nagyon muszáj, akkor benyelem.
    Mivel alapvetően a lényeg lan-on menne, azaz munkagépek, nas, stb. és csak a mobilok meg egy Apple Tv van wifin, nem szeretnék túl sokat költeni a wifi képességekre.

Új hozzászólás Aktív témák