Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
love
tag
válasz Gubek-Einste #77398 üzenetére
Az viszont nem int búcsút a garinak? Abban alkalmazható ez a funkció ugyan úgy mint az 57 gyárival?
Csak a Funky ;)
-
Topikgazda
-
Shokkolo
addikt
válasz Gubek-Einste #77400 üzenetére
Jobb a 86, mint a 87?
Köszönöm a választ, keresgélek, és felveszem az AC65P -t a listámra.
Elég olcsó a többihez képest"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
love
tag
válasz Gubek-Einste #77403 üzenetére
Azért még reménykedem benne, hogy ver 1 fog jönni. A múltkor láttam az euronics-ben az 1200GU változatot, ha jól olvastam, akkor az ugyan az mint az 57, csak nem ebbe a régióba szánták. Ami gond vele, hogy 14000 fölött van az ára, a másik meg, hogy nem egyezett teljesen a fw verzió szám a dobozon azzal amit itt olvastam az oldalon. Lehet jobb lett volna tudni előre, hogy a 65p is tud jelerősítést, akkor 19-ért megvettem volna emagon.
Már mondom is vissza a megrendelést. Alza oldala csak angolul működik, és hirtelen van 57u és 57u V2, persze a rendelésemben eddig nem volt a V2 megjelölés, de most már ott van.[ Szerkesztve ]
Csak a Funky ;)
-
TeeJay
félisten
válasz Shokkolo #77404 üzenetére
bizony
az AC87U procija egyezik az AC66U B1 procijával 2magos 1GHz-es szoftveres bohóckodós HWNAT-al szóval számolj rá hogy 1gigabit pppoe netet már közel 95% feletti prociterheléssel tudja csak hozni
az AC86U-ban viszont már a Broadcom újabb ARM procija van ami 28nm-en készül és van benne rendes HWNAT meg teljesítményben is köröket ver az előzőremondjuk amennyibe kerül abból kapsz vagy 3darab AC65P-t ami meg egy 4antennás 1733-as AC wifis wave2 MU-MIMO-s wifi vezérlővel szerelt bitang erős router
valódi HWNAT és gyakorlatilag szénné járatva torrent alatt is maximum langyos és közben 2-3gépen tolhatod neki nem fogja meghatni mert bírja
wifiben eddig ezekkel mértünk a legtöbbet 2,4GHz N és 5GHz AC esetén is
19-20ezres akciós áron nagyon bestbuynak számítMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
chopin42
addikt
Üdv! Ilyen routert használok jelenleg. Sajnos egyre gyakrabban szakadozik a net wifivel, a gépen is néha akadásokat észlelek, illetve a jelenlegi 100-as digi netet szeretném a jövőben 1000 megabitre bővíttetni, így váltanék.
Alzáról venném mindenképp, a kuponok miatt.
40 m2 alapterületű panelban használnám, a "bal felső" sarokban, nagyobb szobában lesz a router (a mostani is ott van), fontos lenne, hogy megfelelő jelerősség legyen a "jobb alsó" sarokban, tehát az egész lakásban (1,5 szoba, középen előtér/konyha).
1000mb/s.
20k alatt, vagy legalábbis lehozható legyen 15-18k környékére (kiegészítő -4000).
Illetve nem igazán értek a dologhoz, de a jövőben szeretnék egy nast, amiről filmeznénk, illetve arra töltenék le, ahhoz is jó legyen (?), sajna nem volt időm részletesen utánaolvasni, mi kell ehhez (utp kábel a nasba a routerből?).
Mi most a bestbuy ezekkel a feltételekkel? Elnézést, ha valami hülyeséget írtam, köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Tegla80
addikt
Edigital Pécs asus ac57u v2 ami keszleten van es atveheto!!!!!
Most hagytam ott es mar viheto is masnak,de gondoltam szolok mert az oldalukon meg nincs feltuntetve,de v2!!Sony® & PlayStation®
-
Craig85
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni router kiválasztásában. Egy olyan wireless routerre lenne szükségem, aminek van 4-6 antenna kimenete. Ezeket az antennákat tenném le a ház bizonyos pontjain. (A ház tetőszerkezete könnyűszerkezet, tehát szigetelés + fólia + gipszkarton) Nem lenne hátrány, ha rackbe szerelhető lenne, de ez nem feltétel. Max beteszem a rackbe.
Tudtok ajánlani nekem valami megoldást?
Köszi előre is!Craig85
-
devil-k
nagyúr
[link] Ennek függvényében szeretnék egy olyan routert... ahol nem fogok szívni. 35.000 Ft-tal bezárólag.
- mozi bolondéria -
-
veterán
válasz Craig85 #77416 üzenetére
ez nem így működik. eleve ha olyan távolságba akarnád vinni az antennákat, hogy érdemes legyen ebbe belekezdeni, akkor már a kábeleken akkora veszteség lesz, ami miatt rosszabb lesz a helyzet, mintha az eszközön maradnának az antennák, a dolog áráról nem is beszélve.
nagyobb területet több access pointtal van értelme lefedni, amik utána hálózaton kapcsolódnak a routerhez.hanyas vagy, te disznó?
-
TeeJay
félisten
válasz devil-k #77421 üzenetére
add el a fenébe, úgysincs a tiédben rendes HWNAT
és vegyél egy ASUS AC65P-t
abban biza van és úgy kihajtja a gigás netet hogy meg sem érzi a procija
amúgy a tiédben is a HWNAT-ot auto-n kell hagyni, és csináld meg azt hogy amikor belassul csak a routert indítod újra így ki tudod zárni hogy a DIGI ONT hibás-e vagy a routered valamiért rottyon van.
FW legfrissebb ? Merlint próbáltad rá?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz devil-k #77423 üzenetére
sajnos a Broadcom ARM procis routereken nincs HWNAT és ha még nem is stabil akkor főleg érdemes eladni. amúgy sem erős benne a proci mint látod. nekem az AC65P-n ha kinyomom a HWNAT-ot akkor a 2magos 4 szálas Mediatek proci izomból is át tud nyomni 560-580megabitet de mivel abban van hardveres NAT így a gigabitet viszi pár százalék CPU terheléssel mostanában 1000-es pppoe nethez és főleg torrenthez ezt ajánljuk meg az ASUS AC57U V1-et mert ezek repesztenek több gépes használat mellett is
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blakey
titán
válasz devil-k #77421 üzenetére
Mindenképp AUTO-n hagyd.
Volt AC68U-m, most AC65P-m van, azért az AC68U nem rossz cucc és nem biztos, hogy lecserélném ha nincs vele gondom. Nekem nem volt gondom és egymás mellett/után próbáltam ki őket és csak azért ment az AC68U, mert még jól el tudtam adni illetve az AC65P kevésbé melegedett viszont gyári rendszeren az AC68U sokkal többet tud.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Craig85
csendes tag
válasz qnadam #77420 üzenetére
Köszi, a kábelek hossza miatti veszteségre valóban nem gondoltam. A célom az lenne, hogy a teljes infrastruktúrát a garázsba telepítem ki. Repeaterekkel nem akartam volna játszani. Bármi alternatíva lehetséges? (Az ára nem az elsődleges szempont ebben az esetben)
Craig85
-
TeeJay
félisten
válasz devil-k #77427 üzenetére
AC57U V1 és AC65P annyiban közös hogy ugyanaz a Mediatek 2C/4T 880MHz-es MIPS proci van bennük csak a többi ami eltér nagyon
AC57U 16MB flash és 128MB RAM (bőven elég ennyi RAM is mert sima felhasználásban 70-80MB között van betonfixen sosem emelkedik meg)
2 + 2 antennás 2,4 és 5GHz-en is és nagyon jól teljesítAC65P 128MB flash és 256MB RAM
3 külső és 1 belső antennás, wave2 MU-MIMO-s vezérlője van, sajnos gyári FW-ben nem tudja a 160MHz-et mert akkor brutál konkurencia lenne a 80ezres ASUS routereknek
de openwrt alatt működik és azzal 2antennás wave2 mu-mimo-s klienssel is tud 1733mbit AC linket ami brutális főleg ilyen áronlegjobb 2,4 és 5GHZ sebességeket mindet wave2-es wifi vezérlővel mértük
mivel mostanában már kifuttatta az AC57U V1-et az ASUS így AC65P ajánlottMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
blakey
titán
válasz devil-k #77427 üzenetére
Jobban örülnék neki, ha a Digi eszközével lenne valami. - lehet, hogy azzal van, ezt a legközelebbi hiba esetén kiderítheted.
Érdemes lenne visszaállni a gyári rendszerre? - egy próbát megérhet, esetleg kipróbálhatod a 384.14_beta1-et, hátha javítottak egy két dolgot, én is Merlint használtam az AC68U-n.
Azért az AC68U egy nagyon jó eszköz.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
devil-k
nagyúr
válasz blakey #77430 üzenetére
Próbáltam már a bétát... semmi... Olvastam azt is valahol, hogy elképzelhető, hogy a mostani FW van valami... Ennek örülnék a legjobban, mert igazából nagyon jól elvoltam ezzel a vassal, de feleslegesen szívatni sem akarom magamat... mert ha felb... akkor kivágom az ablakon.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
blakey
titán
válasz devil-k #77431 üzenetére
Olvastam azt is valahol, hogy elképzelhető, hogy a mostani FW van valami... - akkor ki kéne próbálni egy korábbival, simán telepíthető.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TeeJay
félisten
válasz devil-k #77431 üzenetére
add el, van pár ember akinek lassú net van de igényli a Merlin adta lehetőségeket
és lemegy a blekk frájdéj aztán utána héten már normális áron lesz minden helyen AC65P és azzal kitekered az 1/1gigabitet, onnan meg fentebb még sokára fogunk lépni mivel a 2,5 vagy 5gbit WAN-LAN-os routerek aranyárban vannak meg a szolgáltatók sem hoztak még be 10GPON-t szóval 1gigabittől nagyobb net sem lesz még otthonMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz devil-k #77434 üzenetére
mivel egyre többeknek van 1000-es optikai net így viszik mint a cukrot mivel 20körüli árban kevés más routernek van HWNAT-ja
AC57U V1 volt még meg a Xiaomi Mi3G de már azzal is leálltak és a Mi4 már nem olyan jó router ahogy láttamMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
veterán
válasz Craig85 #77426 üzenetére
nem repeater, access point. nem jársz vele rosszabbul, megfelelő eszközökkel (poe) ugyanúgy egy vezeték megy mindenhova, cserébe működni is fog.
nem tudjuk, mekkora helyet akarsz lefedni, de tp-link eap cuccokkal huszonpárezer pénz egy ap, ha van egy folyamatosan futó gép, akkor azon mehet a kontrollerük (vagy huszonpénz egy cloud controller), de unifiból sem sokkal drágább, és akkor rendes roaming is lesz pl, meg úgy általában működőképes rendszert lehet összerakni.hanyas vagy, te disznó?
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Szeretnék egy új Asus vagy synology ajánlott (ezeket ismerem) routert a tplink archer ac1200 c5 (v 1.2) helyett 2.4 és 5 GHz-re ami tud gigabitet. Van ilyen ajánlott ami kicsit még nagyobb ac wi-fi távolságot bír és megáll 20 ezer környéken? 500-as net alatti is elég kb
UPC connect box van bridge-re állítva mellette vagy állítsam be azt?
Illetve mennyit érhet a c5 ha eladnám?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz devil-k #77434 üzenetére
Esetleg tehetsz egy próbát a Freshtomato-val, 2019.3 óta támogatott az AC68U (E1) is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
válasz Gubek-Einste #77441 üzenetére
Ohh kösz. Azt nem is láttam az összefoglalóban
És eggyel olcsóbb? Vagy arra nem éri meg váltani?[ Szerkesztve ]
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
otthoni hálózathoz akarok vezetékes, legalább 4 lan portos routert, tűzfallal.
Van forgalom bőven a hálózaton ezért is akarom kiváltani a wifis megoldást.
Ezek vannak eddig a listámon:- Microtik hEX
- Ubiquiti EdgeRouter X
- TP-Link TL-R600VPN
- és estleg a TP-Link TL-ER6120Melyik lenne a legjobb választás?
plata o plomo
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
válasz Gubek-Einste #77444 üzenetére
Mármint hogy ugyanezen a néven van kint az új is a boltokban? Mit gondolsz a v2 akár csak hardvare alapján jó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
válasz Gubek-Einste #77447 üzenetére
Amúgy ahogy látom az ac65-höz képest az usb 3 a jobb kb meg hogy 5dbi-s az antenna amíg az 57-esben 2dbi. Ez utóbbi pontosan miben más mit jelent? Egyáltalán vajon a c5 v1.2-ben milyen lehet? (az usb-t nem használom)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz devil-k #77440 üzenetére
Most került a támogatottak listájára. Teljesen más, mint a gyári, bár a gyári eredetileg Tomato alapokkal indult, tehát lesznek hasonlóságok de a felület és a beállítások lehetősége más illetve a vezérlések is mások így simán lehet, hogy a Tomato megoldás lesz számodra. Én nagyon szeretem és most bánom is, hogy eladtam az AC68U-mat.
-
bigdady
nagyúr
Alza-nál milyen ac57-et adnak? v1 vagy v2?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest