Új hozzászólás Aktív témák

  • chosa91

    aktív tag

    Üdv!

    Adott egy miskolci panel, ahol a net minőségével nem vagyok kibékülve (Digi - okos csomag megoldásból a legkisebb (DIGINet100)).
    Nemrég költöztem panelbe (kollégiumból ahol kábelen neteztem folyamatosan, de wifiről sem volt ilyesfajta gond mint alább írok majd le).

    Adott eszközök:
    TL-WN821N - usb wifi stick (300n, nem 5ghz eszköz)
    TL-WR340GD - 54M Wireless Router (54Mbps, 2,4ghz, G szabványig)

    Problémám: Amit eleinte játék közben, majd skype, stream nézegetés és böngészés közben is észrevettem, hogy időközönként rettenetesen belassul / elérhetetlenné válik. Szedtem le latency monitor-t, kiugróan magas csak a "szakadás" időpontjaiban volt.
    A router és gép távolsága 1 vékony fal és ~6 méter.

    Én az interferenciára igyekszem fogni, ugyanis van (csak az én és párom tulajdonában) 1 pc (wifi stick), 1 munka noti, 1 munka teló, 2 saját teló, 1 ps4 és még az okos tv-ben is van egy wifi adapter.
    Ergó szumma 7 eszköz csatlakozik csak általunk a routerre + a környezetben lévő 10+ router.

    Problémám megoldását router + wifi stick cserében remélem(/látom). Amit az alábbi commentekből leszűrtem és zsebemnek is szimpatikus az egy TL-WDR4300 beszerzése lenne, valamint mellé (egy 5ghz képes wifi stick).

    Viszont mennyire garantált a problémám megszűnése?

    +++
    Nem csak a problémám miatt tervezem ezen router beszerzését, ugyanis szeretném torrentezésre is használni, otthoni média megosztóként (vagy erre inkább kössem be a raspberry pi-omat?).

    "Find something boring, and make it funny!"

Új hozzászólás Aktív témák